Ο Andoni Iraola μίλησε από το AXA Training Centre στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εντός έδρας αγώνα εναντίον της Tottenham για τον τρίτο γύρο του Carabao Cup.
Ο προπονητής της ομάδας ρωτήθηκε αρχικά για τον θεσμό του League Cup:
«Δεν αφορά την ιεραρχία των διοργανώσεων. Είναι διαφορετικές. Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις, όλοι προτιμούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι Champions League και Premier League, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι αν ξεκουράσεις παίκτες, θα κερδίσεις το επόμενο. Θέλουμε να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά και αυτό είναι που θα προσπαθήσουμε αύριο.»
Σχετικά με το αν θα υπάρξει rotation:
«Είναι ο τρίτος αγώνας [σε έξι ημέρες], είναι το χειρότερο σενάριο όσον αφορά το πρόγραμμα, δεν έχουμε υπάρξει τυχεροί. Μετά από αυτόν έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο πριν αντιμετωπίσουμε την Bournemouth και παρατηρήσατε το κενό μεταξύ του αγώνα με την Ipswich και της Atletico και μεταξύ της Atletico και της Fulham. Είναι μεγάλη διαφορά. Πρέπει να συνηθίσουμε», είπε ο Iraola.
«Μπορείς να βάλεις τους ίδιους παίκτες σε κάθε αγώνα. Το πρόβλημα είναι ότι θα έρθει μια στιγμή που θα είναι πραγματικά κουρασμένοι και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμού. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν κάθε τρεις ημέρες και δεν έχουν πρόβλημα, το αντέχουν και οι επιδόσεις τους δεν αλλάζουν πολύ. Μετά υπάρχουν παίκτες όπου ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και οι επιδόσεις τους διαφέρουν.»
«Και βρισκόμαστε σε μια θέση όπου πρέπει να μάθω ποιος είναι έτοιμος να παίξει και ποιος είναι έτοιμος να ξεκουραστεί, ώστε το επίπεδο της απόδοσής τους να μην πέσει. Είχα μια ιδέα με κάποιους από αυτούς, αλλά για κάποιους άλλους είναι καινούργιο καθώς δεν έχουν παίξει τόσους αγώνες πριν.»
Για το βάθος του ρόστερ:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα, εκτιμώ πάρα πολύ τους παίκτες που έχουμε. Αν κερδίζουμε παιχνίδια, η ομάδα φαίνεται φανταστική, αν δεν κερδίζουμε τότε υπάρχουν προβλήματα ή ό,τι άλλο. Θα δούμε αύριο παίκτες που δεν έχουμε δει ακόμα και ανυπομονώ να τους δω. Μπορούν να μας βοηθήσουν και δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία.»
Για τη δυσαρέσκεια του κόσμου μετά την ισοπαλία με τη Fulham:
«Καταλαβαίνω την απογοήτευση καθώς ήμασταν εξίσου απογοητευμένοι. Ερχόμασταν από δύο παιχνίδια με ένα βήμα μπροστά, μετά κάναμε ένα βήμα πίσω. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να το αποδεχτούμε όσον αφορά το ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα σε αυτή τη διαδικασία, αλλά είμαστε ξεκάθαροι ότι το πού θέλουμε να πάμε είναι περισσότερο προς τον τρόπο που παίξαμε κόντρα στην Atletico, το στυλ ποδοσφαίρου που θέλουμε. Το κλειδί τώρα είναι η συνέπεια να αποδίδουμε έτσι.»
«Πιθανότατα ήταν η πιο απογοητευτική στιγμή, καθώς θέλαμε να συνεχίσουμε τη σειρά νικών και να κερδίσουμε τον τρίτο αγώνα για να πάρουμε ώθηση για τα επόμενα, αλλά ήταν ένα βήμα πίσω. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί, ειδικά επιθετικά.»
Για το αν θα ξεκινήσει ο Giorgi Mamardashvili:
«Θα αλλάξω τον τερματοφύλακα; Ναι. Ο Alisson είναι δοκιμασμένος, παίζει πολύ καλά. Εκτιμώ τον Giorgi πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα χρόνια του στην Ισπανία.»
«Προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε για την Bournemouth πριν έρθω εδώ, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Θα ξεκινήσει αύριο», είπε ο Iraola
«Ο Joe [Gomez] προπονείται επίσης με την ομάδα και είναι διαθέσιμος για αύριο. Είναι θέμα να αποφασίσω πόσο μπορεί να παίξει.»
Για τη μεσαία γραμμή στο παιχνίδι του Σαββάτου:
«Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, κερδίσαμε το ματς πολύ χαμηλά στο γήπεδο. Η μόνη μεγάλη ευκαιρία που δεχτήκαμε ήταν από το δικό μας ελεύθερο που χάσαμε τη μπάλα, αλλά ανακτούσαμε την μπάλα πολύ χαμηλά και όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να επιτεθείς κόντρα σε 11 παίκτες και αυτό το κάνει πιο δύσκολο.»
«Πρέπει να ανακτούμε την μπάλα όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί αυτό κάνει την επιθετική πλευρά πολύ πιο εύκολη. Έχουμε καταστάσεις να επιτεθούμε σε ένας εναντίον ενός.»
«Είναι κάτι περισσότερο από τη μεσαία γραμμή. Όταν έχουμε υπάρξει καλοί συλλογικά οι μέσοι έχουν φανεί πολύ καλύτεροι και έχουν ανακτήσει περισσότερες μπάλες. Τους βοηθάμε περισσότερο να κερδίσουν τις μονομαχίες», πρόσθεσε ο Iraola.
«Οι επιθετικοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους τότε οι μέσοι φαίνονται καλοί. Αν τους αφήνουμε να αμύνονται ένας εναντίον ενός όλη την ώρα και δεν είμαστε επιθετικοί, τότε και οι αμυντικοί μας θα δυσκολευτούν. Αν οι παίκτες μπροστά σου κάνουν τη δουλειά τους τότε οι μέσοι φαίνονται καλύτεροι.»
Είναι πιο συλλογικό. Αυτή είναι η βοήθεια που πρέπει να δώσουμε στους αμυντικούς και στους μέσους μας ώστε όλοι να φαίνονται καλύτεροι, πιο έξυπνοι και σε καλύτερες θέσεις», σημείωσε ο Iraola.
Σχετικά με το αν θα συνεχίσει στην εθνική ο Virgil van Dijk:
«Μίλησα με τον Xavi [νέο προπονητή της Ολλανδίας] και τον Virgil , αλλά ήταν ιδιωτικές οι συζητήσεις και όχι κάτι που μπορώ να πω εδώ. Γνωρίζω τον Xavi πολύ καλά, ήταν εδώ για να δει το παιχνίδι με την Atletico».



