Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTSHogan: «Τα 15 εκπληκτικά χρόνια μας δίνουν ώθηση για τη συνέχεια»

Hogan: «Τα 15 εκπληκτικά χρόνια μας δίνουν ώθηση για τη συνέχεια»

Ο Billy Hogan αναλογίστηκε την μέχρι τώρα πορεία του και σκιαγράφησε τις φιλοδοξίες του για το μέλλον, καθώς η Fenway Sports Group γιορτάζει τα 15 χρόνια στο τιμόνι της Liverpool.

Ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2010 που η FSG ολοκλήρωσε επίσημα την απόκτηση των Reds, ξεκινώντας μια νέα εποχή για τον σύλλογο εντός και εκτός γηπέδου.

Μια περίοδος σημαντικών μετασχηματισμών έκτοτε περιελάμβανε δύο τίτλους Premier League, έναν θρίαμβο στο Champions League και δύο κατακτήσεις της Women’s Super League, μεταξύ μιας σειράς σημαντικών διακρίσεων.

Το Anfield έχει ανακατασκευαστεί δύο φορές για να ξεπεράσει τις 60.000 θέσεις, ενώ οι ανδρικές και οι γυναικείες ομάδες έχουν μεταφέρει τις βάσεις τους σε εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου στο AXA Training Centre και στο AXA Melwood Training Centre αντίστοιχα.

Για να σηματοδοτήσει την επέτειο από την ανάληψη των καθηκόντων του θεματοφύλακα από την FSG, ο Διευθύνων Σύμβουλος Hogan παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στο Liverpoolfc.com για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

LFC: Billy, πριν από 15 χρόνια, η Fenway Sports Group – με επικεφαλής τους John Henry, Tom Werner και Mike Gordon – ανέλαβε την ιδιοκτησία της Liverpool και ήταν ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι στο μεταξύ, έτσι δεν είναι;

«Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο ένταση. Κατά κάποιο τρόπο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν ήδη περάσει 15 χρόνια. Νομίζω ότι όταν καθόμαστε εδώ σήμερα ως οι κάτοχοι του τίτλου της Premier League, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την ανακατασκευή του Anfield για να φτάσει σε χωρητικότητα λίγο πάνω από 61.000 θεατές, μια ομάδα που τα πάει απίστευτα καλά εντός και εκτός γηπέδου, ήταν ένα ταξίδι γεμάτο ένταση. Αλλά νομίζω ότι μας δίνει επίσης την ευκαιρία, καθώς μιλάμε για την επέτειο, να κοιτάξουμε πίσω στο πού βρισκόμασταν το 2010.»

«Ήμουν μέλος της ομάδας εξαγοράς που εξέταζε τον σύλλογο και για όσους θυμούνται, μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία αρκετά αργά. Αυτό ήταν στην πραγματικότητα τον Αύγουστο του 2010, και τελικά κλείσαμε και αποκτήσαμε τον σύλλογο τον Οκτώβριο του 2010. Και πάλι, για όσους θυμούνται, ο σύλλογος ήταν κυριολεκτικά στα πρόθυρα της διαχείρισης εκείνη την εποχή και σε μια πολύ δύσκολη θέση. Έτσι, το να κοιτάμε πίσω τώρα από το πού βρισκόμαστε και όλη τη σκληρή δουλειά που έχει καταβληθεί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να σκεφτούμε τα τελευταία 15 χρόνια, όπως είπατε, ήταν ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι.»

LFC: Μιλήστε μας για τις κύριες προτεραιότητες, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, για να ξεκινήσουμε. Ποιες ήταν αυτές;

«Πρώτα από όλα, η θέση της FSG, σε όλες τις οντότητες που αποτελούν μέρος της συνολικής επιχείρησης, είναι πάντα η εστίαση στην επιτυχία και τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος. Γι’ αυτό κάνουμε όλοι αυτό που κάνουμε κάθε μέρα. Υπάρχει αρκετή οξυδέρκεια σε όλο το αθλητικό και ψυχαγωγικό τοπίο που η FSG έφερε στο τραπέζι και σίγουρα η αρχική εστίαση ήταν στην ομάδα στο γήπεδο και στη διασφάλιση ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις για την ανοικοδόμηση από την οπτική γωνία του γηπέδου, με στόχο τον ανταγωνισμό και την επιτυχία. Και προφανώς η ηγεσία του ποδοσφαίρου, ιδίως ορισμένες από τις αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους που μπήκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα, ήταν εξαιρετικά σημαντικές, από την πρώτη φορά του Michael Edwards στον σύλλογο, ο Ian Graham, προφανώς οι προπονητές που ήρθαν, ήταν εξαιρετικά σημαντικοί στο να επικεντρωθούν στο γήπεδο», λέει αρχικά ο Hogan.

«Και φυσικά υπάρχουν και στοιχεία εκτός γηπέδου και νομίζω ότι εκτός από το ότι το ποδόσφαιρο είναι προφανώς κρίσιμο και κεντρικό, οι άλλες πτυχές ήταν στην πραγματικότητα οι υποδομές. Πολύ νωρίς ελήφθη η απόφαση ότι θέλαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουμε στο Anfield. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω μιας επέκτασης πολλαπλών φάσεων του Anfield, ξεκινώντας προφανώς από τη Main Stand. Ο κόσμος μπορεί να θυμηθεί πώς ήταν το γήπεδο στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά επεκτάθηκε από αυτό που ήταν ουσιαστικά 45.000 σε 54.000. Στη συνέχεια, προφανώς, η πιο πρόσφατη ανακατασκευή της Anfield Road για να φτάσουμε σε λίγο πάνω από 61.000, οπότε μια κάπως επικέντρωση στο Anfield, αλλά σε γενικές γραμμές από άποψη υποδομών υπήρχαν επενδύσεις που έπρεπε να γίνουν.»

«Η μετακόμιση από το Melwood στο AXA Training Centre, ήταν ένα απίστευτα φιλόδοξο έργο και κάτι που πιστεύω ότι είχε τεράστιο αντίκτυπο όσον αφορά την έδρα της ανδρικής ομάδας και τον τόπο λειτουργίας της, αλλά και την ένωση της ανδρικής ομάδας και της Ακαδημίας σε ένα προπονητικό, κάτι που θεωρήσαμε στρατηγικά σημαντικό. Ήταν κάτι που καταφέραμε να εκτελέσουμε. Και προφανώς η επιστροφή του Melwood στην οικογένεια, ας πούμε, με την επαναγορά του Melwood και αυτό που πιστεύουμε τώρα ότι είναι ένα από τα καλύτερα γυναικεία προπονητικά κέντρα στη WSL. Και μετά, όπως είπαμε πρόσφατα, βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση κάποιων εργασιών ανακατασκευής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ακαδημία.»

«Λοιπόν, αν το καλοσκεφτείτε, υπάρχει το ποδόσφαιρο, οι υποδομές και ένα άλλο στοιχείο για το οποίο έχουμε μιλήσει δημόσια είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την προσπάθεια λειτουργίας ενός βιώσιμου συλλόγου και έτσι τα εμπορικά έσοδα ήταν εξαιρετικά σημαντικά. Έχει σημειωθεί τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενάμιση δεκαετίας όσον αφορά τους συνεργάτες μας και την ανάπτυξη της επιχείρησης συνεργασιών. Μερικοί πραγματικά μακροπρόθεσμοι συνεργάτες: Η Standard Chartered προφανώς ήταν μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ιδιοκτησίας της Fenway Sports Group. Η Carlsberg είναι μαζί μας για πάνω από τρεις δεκαετίες. Μακροπρόθεσμοι συνεργάτες με μεγάλη επιρροή που μας έχουν βοηθήσει να προχωρήσουμε από εμπορικής άποψης, και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν και σε αυτό το μέτωπο. Αυτοί είναι στην πραγματικότητα οι τρεις τομείς: το ποδόσφαιρο, οι υποδομές και η ανάπτυξη της εμπορικής πλευράς του συλλόγου», αναφέρει ο Hogan.

LFC: Μια ακόμη επέτειος γιορτάστηκε πρόσφατα – 10 χρόνια από τότε που ο Jurgen Klopp ήρθε. Ήταν μια σπουδαία στιγμή. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε πόσο σημαντικός θα ήταν;

«Ίσως το ήλπιζα, αλλά σίγουρα δεν το φανταζόμουν. Πρόσφατα, αναγνωρίζοντας τα 10 χρόνια από τότε που ο Jurgen ήρθε στον σύλλογο και τα απίστευτα εννέα χρόνια: επιτυχία, προφανώς, εντός και εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οκτώ τρόπαια που κέρδισε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αλλά, για να απαντήσω στην ερώτηση, όχι, δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε απαραίτητα να το προβλέψει [αλλά] σίγουρα ήλπιζα ότι θα συνέβαινε αυτό.»

«Ήταν μια εξαιρετική επιλογή, ο Jurgen ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τον σύλλογο και νομίζω ότι ο σύλλογος ήταν μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν. Μια φανταστική περίοδος εδώ, με τεράστια επίδραση και θα είναι πάντα θρύλος του συλλόγου. Εξακολουθεί να συμμετέχει ως πρεσβευτής του Ιδρύματος και προφανώς ήταν σε μια από τις εκδηλώσεις μας στο τέλος της περασμένης σεζόν. Μια καταπληκτική επίδραση και κάτι που θα τον θυμόμαστε πάντα ως θρύλο του συλλόγου.»

LFC: Ήταν μια στιγμή που του έλεγε «πού ήσουν;» όταν ανακοίνωσε ότι έφευγε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν μένει στάσιμο, δεν μένει ποτέ στάσιμο. Πιθανότατα θα θυμάστε έντονα εκείνη την εποχή που ανακοίνωσε ότι ήθελε να φύγει, και φυσικά την επιτυχία που ακολούθησε έκτοτε υπό τον Arne Slot:

«Ναι, ήταν προφανώς ένα σοκ για όλους όταν αρχικά ενημέρωσε την ιδιοκτησία και ενημέρωσε εμένα και τους άλλους. Ήταν ένα σοκ, όπως είπα, αλλά και ένα σοκ όπου σαφώς είχε πάρει την απόφαση για τους σωστούς λόγους και, τελικά, νομίζω ότι όταν είχε την ευκαιρία να μοιραστεί αυτά τα νέα, ήταν κάτι σαν μια στιγμή «πού ήσουν;». Αλλά νομίζω ότι ταυτόχρονα μας έδωσε και εμάς, τον σύλλογο, την ευκαιρία να σκεφτούμε τι θα ακολουθούσε», είπε ο Hogan.

«Η ιδιοκτησία πήρε την απόφαση, όπως γνωρίζουμε, για την επιστροφή του Michael Edwards στον σύλλογο ως Διευθύνοντος Συμβούλου του Ποδοσφαίρου και στη συνέχεια ο Michael  έφερε τον Richard Hughes ως αθλητικό μας διευθυντή, και η δουλειά μπόρεσε πραγματικά να ξεκινήσει. Σε κάποιο βαθμό, ήταν τιμή στον Jurgen με την έννοια ότι δημοσιοποίησε αυτά τα νέα, ώστε να υπάρξει ένα είδος δημόσιας αναζήτησης για τον επόμενο ηγέτη στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.»

«Προφανώς αυτός ο στόχος ήταν ο Arne, και σίγουρα [είμαστε] απίστευτα χαρούμενοι που κατάφεραν να το κάνουν αυτό πραγματικότητα. Έχει γίνει τεράστια δουλειά και πρέπει να δοθεί τεράστια εύσημα στον Michael, στον Richard και προφανώς στον Arne και την ομάδα για την επιτυχία που είδαμε κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Όπως είπατε, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι με αυτή τη μετάβαση. Καταβλήθηκε καταπληκτική, απίστευτη δουλειά για να διασφαλιστεί ότι η μετάβαση θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά», απαντάει ο Hogan.

LFC: Και αυτή η μετάβαση ακολουθήθηκε λίγο αργότερα από έναν τίτλο της Premier League. Ήταν η στιγμή που όλοι ονειρευόμασταν. Την είχαμε βιώσει κεκλεισμένων των θυρών. Το να ζήσουμε αυτή τη στιγμή μαζί ως ποδοσφαιρική οικογένεια ήταν απλά απίστευτο, απερίγραπτο στην πραγματικότητα…

«Ήταν. Το έχουμε συζητήσει στο παρελθόν, όταν σκέφτεσαι την κατάκτηση της Premier League κατά τη διάρκεια της COVID και ειλικρινά πόσο ευγενικό, και το έχω ξαναπεί, σπαρακτικό ήταν να βρίσκεσαι σε ένα άδειο Anfield. Το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία πέντε χρόνια αργότερα να κατακτήσουμε το τρόπαιο εκείνη την ημέρα εναντίον της Tottenham, η οποία ήταν απλώς μια απίστευτη στιγμή, και στη συνέχεια φυσικά να σηκώσουμε το τρόπαιο στο Anfield μερικές εβδομάδες αργότερα.»

«Ήταν πραγματικά μια από αυτές τις στιγμές που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όλη η σκληρή δουλειά που έγινε, όλη η υποστήριξη, όλα τα ταξίδια που κάνουν οι οπαδοί μας σε όλο τον κόσμο για να ακολουθήσουν αυτόν τον σύλλογο και οι απίστευτες ευκαιρίες για εμάς να το γιορτάσουμε μαζί, κάτι που δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε προηγουμένως το 2020. Και ένα αποκορύφωμα, όπως είπα, όλης αυτής της απίστευτης δουλειάς και μιας εκπληκτικής σεζόν από μια ομάδα που πραγματικά απλώς μεθοδικά σημείωσε αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος με τον τρόπο που πήγαν τα πράγματα πέρυσι.»

LFC: Μιλώντας για επιτυχία εντός γηπέδου, ήταν φανταστικές στιγμές για όλους εμάς ως οπαδούς της Liverpool, φαίνεται επίσης ότι υπάρχει αυτή η ανανεωμένη αίσθηση φιλοδοξίας και εκτός γηπέδου…

«Ναι, έχουμε δηλώσει πολύ, πολύ δημόσια ότι εργαζόμαστε πάντα για να λειτουργούμε τον σύλλογο με βιώσιμο τρόπο. Και αυτό τελικά σημαίνει ότι επικεντρωνόμαστε στην επιτυχία εντός γηπέδου και, ελπίζουμε, μπορούμε να οδηγήσουμε την επιτυχία εκτός γηπέδου για να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση αυτής της επιτυχίας, για να βοηθήσουμε στην πρόοδο του συλλόγου», δήλωσε ο Hogan. 

«Μια καταπληκτική ομάδα ανθρώπων που εργάζεται απίστευτα σκληρά εκτός γηπέδου για να βεβαιωθεί ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουμε τις φιλοδοξίες μας εντός γηπέδου. Τελικά, αυτό είναι να κερδίζουμε τρόπαια και να ανταγωνιζόμαστε με συνέπεια. Από την άποψη της συνεργασίας, η οποία είναι σημαντικό μέρος, αναφέραμε την Standard Chartered, την Carlsberg, την Expedia και την AXA – μερικούς από τους μεγάλους συνεργάτες μας κυρίως. Είχαμε 10 νέους συνεργάτες που έχουν ενταχθεί στον σύλλογο μόνο τους τελευταίους 18 μήνες, οπότε γίνεται απίστευτα σημαντική δουλειά εκεί.»

«Από άποψη εμπορίας, γιορτάζαμε όταν ήμασταν στο Χονγκ Κονγκ για την προετοιμασία, ανοίγοντας το 20ό μας αυτόνομο κατάστημα λιανικής. Και στην πραγματικότητα, από την επίσκεψή μας στο Χονγκ Κονγκ, έχουμε ανοίξει 21 και 22, οπότε τώρα έχουμε 22 αυτόνομα καταστήματα λιανικής της LFC σε όλο τον κόσμο, περισσότερα καταστήματα λιανικής από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον παγκόσμιο αθλητισμό, κάτι για το οποίο είμαστε απίστευτα περήφανοι και συνεχίζουμε να το προάγουμε», προσθέτει ο Hogan.

«Έχουμε μιλήσει για την επέκταση του Anfield, και ένα από τα πράγματα που προφανώς κάνουμε πιο πρόσφατα είναι οι συναυλίες στο Anfield και η προσπάθεια αξιοποίησής του για κάτι περισσότερο από την ημέρα του αγώνα. Αυτή είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να φέρουμε νέους ανθρώπους στο Anfield και νέους ανθρώπους στο Liverpool.»

«Όλοι γνωρίζουμε τις Swifties που ήρθαν πριν από μερικά καλοκαίρια, αλλά όλοι οι οπαδοί των Pink, του Bruce Springsteen και της Dua Lipa, αυτές είναι ευκαιρίες για εμάς να έρθουν άνθρωποι στο Anfield που ίσως δεν θα έρχονταν για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και η ευκαιρία για αυτούς να έρθουν στο Liverpool και να δουν την πόλη και να ενισχύσουν τα σπουδαία χαρακτηριστικά της κοινότητας και του Merseyside γενικότερα.»

«Και προφανώς η ψηφιακή πλευρά αυτού που κάνουμε. Είμαστε η ομάδα με την μεγαλύτερη παρακολούθηση στην Premier League, με πάνω από 200 εκατομμύρια ακόλουθους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, 1,7 δισεκατομμύρια engagements, η ομάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή στην Premier League την περασμένη σεζόν. Θέλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε να προωθούμε όλα αυτά τα στοιχεία.»

«Υπάρχει ακόμα τρομερή δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαστε πραγματικά περήφανοι για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ομάδα, την ομάδα εκτός γηπέδου που κάνει όλη αυτή τη δουλειά για να βοηθήσει τον σύλλογο να προχωρήσει σημαντικά», τόνισε ο Hogan. 

LFC: Δύσκολο αυτό, αλλά ποιο θα ήταν το πιο σημαντικό σημείο ανάμεσα σε όλα αυτά που έχουμε ήδη συζητήσει; Ένα σημείο στο οποίο θα επιλέγατε, σε τι θα επιστρέφατε και γιατί;

«Θέλω να πω, είναι απίστευτα δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα. Υπάρχουν τόσα πολλά. Όπως είπα και νωρίτερα, ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να είμαστε επιτυχημένοι, για να κερδίζουμε τρόπαια. Η κατάκτηση δύο τροπαίων  στη WSL, η κατάκτηση δύο τροπαίων της Premier League, το Champions League, το Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αυτές οι στιγμές που έχεις την ευκαιρία να σηκώσεις ένα τρόπαιο είναι στιγμές που δεν ξεχνάς ποτέ και οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις δουλέψει τόσο σκληρά, και για τους οποίους έχεις δουλέψει, με την έννοια της ιδιοκτησίας μας, αλλά και η ομάδα με την οποία συνεργαζόμαστε καθημερινά εντός και εκτός γηπέδου, αυτές είναι οι στιγμές που όλα έρχονται σε μια σειρά», απάντησε ο Hogan.

«Θα το πω και το συζητήσαμε νωρίτερα, όχι μόνο επειδή είναι το πιο πρόσφατο, αλλά και επειδή πέρυσι ο τίτλος και η ευκαιρία να τον γιορτάσουμε μαζί, η ευκαιρία να σηκώσουμε ένα τρόπαιο στο Anfield, κάτι που δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε, αυτό είναι ίσως το αποκορύφωμα. Η μετάβαση για την οποία συζητήσαμε όσον αφορά την ηγεσία του ποδοσφαίρου, όλη η δουλειά και το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα των τελευταίων 15 ετών που αποφέρουν καρπούς με τον τίτλο είναι σίγουρα μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και είναι ανάμεσα στις καλύτερες από αυτές.»

LFC: Περιέγραψες τόσο εύγλωττα τις υψηλότερες στιγμές, αλλά είχαμε και τις χαμηλότερες ως σύλλογος. Πώς νιώθεις ως σύλλογος που καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτές τις στιγμές μαζί;

«Ναι, σίγουρα ακόμη και μόλις το περασμένο καλοκαίρι και ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες, πιο πρόσφατα, ο Matt Beard, ο οποίος ήταν ο πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας και είχε δύο θητείες εδώ στον σύλλογο και, όπως ανέφερα νωρίτερα, κέρδισε δύο τρόπαια WSL και μας βοήθησε να επιστρέψουμε στη WSL στην πιο πρόσφατη θητεία του στον σύλλογο, χάσαμε τον Matt μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.»

«Και φυσικά, τον Diogo και τον Andre και τον θάνατό τους αυτό το καλοκαίρι, που συγκλόνισε τους πάντες, όχι μόνο εδώ στον σύλλογο αλλά σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού και ειλικρινά ακόμη και πέρα ​​από αυτόν», αναφέρει ο Hogan.

«Ίσως ένας όρος που χρησιμοποιείται πολύ και ίσως ακούγεται κοινότοπος, αλλά υπάρχει πραγματικά μια αίσθηση οικογένειας σε αυτόν τον σύλλογο και είναι κάτι που σίγουρα ένιωσα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ και νομίζω ότι σε αυτές τις στιγμές, σίγουρα τα υψηλά είναι απίστευτα, αλλά νομίζω ότι στα χαμηλά η οικογένεια ενώνεται. Νομίζω ότι το είδαμε αυτό σε αφθονία αυτό το καλοκαίρι, δυστυχώς, μετά τον θάνατο του Diogo και του Andre.»

«Όταν βρεθήκαμε χαμηλά, και έχετε δίκιο, υπήρξαν χαμηλές στιγμές, τότε αυτή η οικογένεια ενώνεται, στηρίζει ο ένας τον άλλον και υποστηρίζει όσους επηρεάζονται από αυτό. Αυτές είναι πραγματικά, πραγματικά δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω ότι είναι επίσης μια αντανάκλαση των αξιών του συλλόγου και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ενώνονται, τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου, οι οπαδοί και όσοι επηρεάζονται από τον σύλλογο, για να ενωθούν για να ξεπεράσουν αυτές τις στιγμές», είπε ο Hogan.

LFC : Οι οπαδοί ήταν απίστευτοι εκείνη την περίοδο. Ανέφερες τον Diogo, με τον οποίο ξέρω ότι είχες προσωπική σχέση, ήταν τόσο δύσκολο για όλους. Αλλά και οι οπαδοί έχουν βρεθεί σε αυτό το σημείο όπου θέλουν να κάνουν πράγματα, και υπάρχει ένα απίστευτο ποσό χρημάτων που έχουν συγκεντρώσει σε αυτό το διάστημα. Δουλεύεις πάνω σε μνημεία και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για να τιμήσεις τη μνήμη του…

«Απίστευτο, ναι. Ακόμα και προφανώς καθώς προχωράμε στη σεζόν, η αναγνώριση αυτού και του Andre στο 20ό λεπτό με το τραγούδι του έχει γίνει και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να γίνεται. Εργαζόμαστε σε ένα μόνιμο σημείο για να αναγνωρίζουμε και τους δύο στο Anfield. Και πάλι μετά το τέλος, κάτι που θέλαμε να κάνουμε ως σύλλογος και οι υποστηρικτές μας υποστήριξαν πολύ ήταν όλα τα έσοδα από το όνομα και τον αριθμό του, και επίσης δημιουργήσαμε ένα μπλουζάκι προς τιμήν του, όλα αυτά τα έσοδα να πάνε σε ένα πρόγραμμα του LFC Foundation για το ποδόσφαιρο που θα είναι στο όνομά του, σε αυτόν και τον Andre, και έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 λίρες σε αυτή την προσπάθεια», απάντησε ο Hogan.

«Έτσι, για άλλη μια φορά, είναι απλώς ένα ακόμα απίστευτο παράδειγμα της αγάπης και της υποστήριξης και της ένωσης της κοινότητας και της βάσης των οπαδών γύρω από τον σύλλογο», αναφέρει ο Hogan. 

«Και ακόμα και σε εκείνες τις στιγμές, εκείνες τις μέρες και τις εβδομάδες αφότου χάσαμε τους δύο, το είδος του αυτοσχέδιου μνημόσυνου στο Anfield και ο αριθμός των ανθρώπων που ήρθαν να βρουν παρηγοριά όχι μόνο στο να τους θυμούνται αλλά κατά μία έννοια και στο να είναι μαζί, αυτό ήταν κάτι που έχουμε δει και συνεχίζουμε να βλέπουμε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.»

LFC: Επιστρέφουμε λοιπόν ξανά στα 15 χρόνια από τότε που η FSG ανέλαβε την ιδιοκτησία της Liverpool. Πώς το συνοψίζεις, Billy, όσον αφορά το τι θα συμβεί στη συνέχεια, τις φιλοδοξίες, τις φλογερές επιθυμίες που θα έχουν για αυτόν τον σύλλογο στο μέλλον;

«Νομίζω ότι πρώτα απ ‘όλα είναι πραγματικά σημαντικό σε αυτές τις στιγμές να κάνουμε μια αναδρομή και να αναγνωρίσουμε από πού προερχόμαστε, όπως έχουμε συζητήσει, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον John, τον Tom, τον Mike, όλους τους συνεργάτες μας στην FSG, για το όραμα, την ηγεσία, τη φιλοδοξία, όσα έχουν επιτευχθεί εδώ τα τελευταία 15 χρόνια. Είχαμε επιτυχίες και είχαμε μεγάλες ευκαιρίες να σηκώσουμε τρόπαια τόσο στην ανδρική όσο και στην γυναικεία πλευρά, και αυτό σε κάνει να πεινάς περισσότερο να το κάνεις.»

«Οπότε, σίγουρα δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε. Η επιδίωξη είναι πάντα ο ανταγωνισμός και, τελικά, η προσπάθεια να κερδίσουμε τρόπαια, οπότε αυτό δεν θα αλλάξει, αυτό δεν αλλάζει, αυτός είναι ο θεμελιώδης στόχος μας, και σίγουρα κάτι που ως ηγέτης αυτού του συλλόγου νιώθω τιμή που βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι για να βοηθήσω στην ηγεσία αυτού του συλλόγου, να συνεργαστώ με τόσους πολλούς ανθρώπους τόσο από την πλευρά του ποδοσφαίρου όσο και από την πλευρά των επιχειρήσεων που κυριολεκτικά ξυπνούν κάθε μέρα προσπαθώντας να οδηγήσουν αυτόν τον σύλλογο μπροστά. Οπότε, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους», σημείωσε ο Hogan.

«Και συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά. Έχουμε μιλήσει για πολλά από τα πράγματα που πάνε πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Είμαστε πραγματικά, πραγματικά περήφανοι για το πρόγραμμα Red Way, το οποίο εξετάζει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε από άποψη βιωσιμότητας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους μας, τις κοινότητές μας και τον πλανήτη, και το πώς συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό και αυτό μας έχει βοηθήσει να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό, αν θέλετε, στο μέλλον.»

«Έτσι, υπάρχει ένα τεράστιο επίτευγμα σε μια στιγμή όταν κοιτάς πίσω πάνω από 15 χρόνια, αλλά υπάρχει επίσης μια τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε. Και με αυτή την ηγεσία από την FSG και με την ηγεσία εδώ στον σύλλογο, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τρόπαια και είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον», ολοκληρώνει ο Billy Hogan.

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα