Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTS8/4/1989: Διασυρμός της Sheffield Wednesday στο Anfield

8/4/1989: Διασυρμός της Sheffield Wednesday στο Anfield

Σαν σήμερα οι Reds θα διασύρουν την Sheffield Wednesday στο Anfield για το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουν το κυνήγι του τίτλου.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων Owls Ron Atkinson, γνωστός από το πέρασμα του στον πάγκο της Manchester United, δήλωνε ιδιαίτερα αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα στο Anfield μια μέρα πριν τον αγώνα, κάνοντας λόγο μάλιστα για «πολύ κοντινό επίπεδο αγωνιστικά» των δύο ομάδων και ότι θα έκαναν πολύ περισσότερα από το να δυσκολέψουν το απόγευμα των Reds στο Anfield, παρά το ότι η Wednesday μαχόταν για τη παραμονή και η Liverpool για τον τίτλο!

Φυσικά όλα αυτά αποδεικνύονται στο χορτάρι κι έτσι έγινε. Αφού οι Κόκκινοι απέφυγαν σε δύο περιπτώσεις παιδαριωδών λαθών της άμυνας τους να δεχθούν το γκολ από τον David Hirst, άνοιξαν το σκορ με τον Steve McMahon στο 8′, για να κάνει το 2-0 ο Peter Beardsley στο 42′.

Οι Reds θα είναι καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο με τον John Aldridge να χάνει σωρεία ευκαιριών, τόσες που εύκολα θα μπορούσε να καταγράψει άλλο ένα χατ-τρικ με την Κόκκινη φανέλα κι εν τέλει τον Ray Houghton να γράφει με σουτ μέσα από την περιοχή το 3-0 στο 57′.

Ασταμάτητοι οι Κόκκινοι θα κάνουν το 4-0 με τον Peter Beardsley στο 66′, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Dean Barrick στο 68′. Το επιθετικό κρεσέντο των Reds δεν θα σταματήσει αλλά θα αποδώσει μόλις ακόμα μία φορά, με τον John Barnes να γράφει το 5-1 στο 80′. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα, κολάκευε τις Κουκουβάγιες και δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον Ron Atkinson στις… προβλέψεις του.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Κόκκινους να είναι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από την Arsenal αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο, με τη νίκη τους αυτή να είναι η δέκατη συνεχόμενη από τις 18 Φεβρουαρίου.

Την επιθετική πανδαισία των Reds εκείνο το πρωινό Σαββάτου – το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί λόγω διεξαγωγής του Grand National (Εθνική Ιπποδρομία) – 39.672 θεατές και διαιτητής ήταν ο H. Taylor.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να απολαύσετε φάσεις και γκολ από το παιχνίδι:

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα