Πρεμιέρα κάνει τα ξημερώματα της Κυριακής η νέα εκδοχή του FIFA Club World Cup στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην οποία συμμετέχουν 32 ομάδες, αλλά όχι η Liverpool.
Οι Reds κατέκτησαν το Club World Cup στο Κατάρ το 2019, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Uefa Champions League, κερδίζοντας στον τελικό την Flamengo.
Στη φετινή διοργάνωση δεν θα δούμε όμως την ομάδα του Arne Slot να αγωνίζεται, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν.
Οι ομάδες από την Ευρώπη έλαβαν 12 από τις 32 θέσεις στο τουρνουά αυτού του καλοκαιριού.
Τέσσερις προορίζονταν για τους νικητές του Champions League κατά την προκριματική περίοδο – από το 2020-2021 έως το 2023-24 – και οκτώ για τις επόμενες καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Καθώς η Real Madrid κέρδισε δύο Champions League κατά την τετραετή προκριματική περίοδο, οι εννέα καλύτερες «μη νικήτριες» προκρίθηκαν για την διοργάνωση.
Μόνο δύο ομάδες από κάθε χώρα επιτρέπεται να προκριθούν – εκτός εάν περισσότερες κέρδισαν το αντίστοιχο Champions League κάθε ηπείρου κατά την προκριματική περίοδο.
Καθώς η Chelsea (2021) και η Manchester City (2023) κέρδισαν και οι δύο το Champions League κατά την προκριματική περίοδο, έχουν πάρει τις δύο θέσεις της Αγγλίας.
Από τις ομάδες που δεν κέρδισαν το Champions League μεταξύ 2021 και 2024, η Liverpool ήταν η πέμπτη ομάδα με την καλύτερη απόδοση σε όλη την Ευρώπη.
Οι Reds φυσικά θα μπορούσαν να είχαν προκριθεί αν είχαν επικρατήσει της Real Madrid στον τελικό του Παρισιού το 2022, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Η Red Bull Salzburg – η 15η καλύτερη ομάδα που δεν κέρδισε το Champions League – ήταν η ομάδα με τη χαμηλότερη κατάταξη που έλαβε θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Η Liverpool, η Leipzig, η Barcelona, η Napoli, η Sevilla και η AC Milan τερμάτισαν υψηλότερα από την Αυστριακή ομάδα, αλλά όλες προέρχονται από χώρες από τις οποίες δύο ομάδες είχαν ήδη προκριθεί, οπότε δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος στο Club World Cup.



