Σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier θα κερδίσουν την Manchester City στο Anfield για το πρωτάθλημα, με τον Michael Owen να επιστρέφει στα γκολ μετά από τρεισήμισι μήνες.
Ο Michael Owen είχε να βρει δίχτυα από τις 25 Οκτωβρίου 2003 αλλά του πήρε μόλις τρία λεπτά από την έναρξη του παιχνιδιού, για να στείλει τη μπάλα στην εστία των Πολιτών. Με το σκορ υπέρ των Reds έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Shaun Wright-Phillips στο 50′, για να πάρουν στο επόμενο λεπτό το προβάδισμα στο σκορ οι Κόκκινοι όταν σε προσπάθεια για γκολ του Michael Owen, ο David James τον σταμάτησε προσωρινά, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο ερχόμενος από πίσω Steven Gerrard.
Με τη νίκη τους αυτή οι Reds ανέβηκαν στην τέταρτη θέση κι έτσι συνέχισαν την προσπάθειά τους για να καταλάβουν θέση στον βαθμολογικό πίνακα που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League της επόμενης χρονιάς.
Με την Manchester City σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν οι πρώην Κόκκινοι David James, Robbie Fowler και Steve McManaman.
Στο Anfield βρέθηκαν 43.257 θεατές και διαιτητής ήταν ο M. A. Riley.
Ακολουθούν τα γκολ της συνάντησης:



