Το ζήτημα της θέσης του τερματοφύλακα παραμένει ανοιχτό στη Juventus, με τη διοίκηση να εξετάζει διάφορες επιλογές από την Premier League. Πριν στρέψει το ενδιαφέρον της στον Emiliano Martinez, χωρίς τελικά να προχωρήσει σε συμφωνία, ο ιταλικός σύλλογος είχε ως βασικό στόχο τον Alisson Becker.
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας βρισκόταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Juventus και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την πλευρά του παίκτη για το συμβόλαιό του. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις οικονομικές απαιτήσεις της Liverpool και την πρόταση της Juventus οδήγησε σε οριστικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.
Αυτό αποκάλυψε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Oggi Sport Notizie ο ατζέντης της FIFA, David Lavelle, ο οποίος εργάζεται για τη 365 Football Management.
Ο Lavelle χαρακτήρισε μάλιστα την πρόταση που κατέθεσε η Juventus προς τη Liverpool ως «θρασύτατη». Αν και δεν αποκάλυψε το οικονομικό της ύψος, υποστήριξε ότι οι Κόκκινοι απέρριψαν αμέσως την προσφορά.
Η Liverpool, άλλωστε, δεν είχε καμία πρόθεση να αποχωριστεί εύκολα ακόμη έναν από τους ηγέτες των αποδυτηρίων της, ενόψει της νέας εποχής υπό τον προπονητή Andoni Iraola.
Σύμφωνα με τον Βορειοϊρλανδό μάνατζερ, αυτό είναι το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του Βραζιλιάνου διεθνή τερματοφύλακα, τον οποίο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Luciano Spalletti, θα ήθελε να δει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Juventus.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Liverpool έχει νέο προπονητή. Πιθανότατα ο Andoni Iraola θέλει πρώτα να αξιολογήσει όλους τους ποδοσφαιριστές πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις του», ανέφερε αρχικά ο Lavelle.
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Liverpool και, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ήδη έρθει σε προσωπική συμφωνία με τη Juventus.
«Πιστεύω ότι η αξία του Alisson είναι περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Η Juventus μπήκε στη διεκδίκησή του με μια προκλητικά χαμηλή προσφορά. Δεν γνωρίζω αν πρόσφερε μόλις 7 εκατομμύρια ευρώ στη Liverpool, μόνο και μόνο επειδή ο παίκτης βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του», σχολίασε.
Ο Lavelle αναγνώρισε ότι ο Alisson, στα 33 του πλέον, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς την περασμένη σεζόν, ωστόσο υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου.
«Παρά τους τραυματισμούς, παραμένει αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και η Liverpool θέλει να τον κρατήσει.
Παίκτες όπως οι Mohamed Salah και Virgil van Dijkπλησιάζουν στο τέλος της παρουσίας τους στον σύλλογο, επομένως χρειάζεσαι έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Κόκκινοι δεν θέλουν να αποχωριστούν τονAlisson», κατέληξε.



