Ο Arne Slot εκθείασε τον Ibrahima Konate για την χθεσινοβραδινή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Μιλάνο κόντρα στην Inter, ενώ χαρακτήρισε ως ξεχωριστά τα όσα κάνει ο Dom Szoboszlai τη φετινή σεζόν. Ο Ούγγρος χάρισε το πολύτιμο διπλό στους Reds στο Meazza με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Γάλλος είδε γκολ του ακυρώνεται στο πρώτο μέρος για χέρι νωρίτερα στη φάση.
Ο Ολλανδός ανέφερε αρχικά για τον Konate:
«Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα για αυτόν, αλλά και για μένα, είναι να βλέπω ότι σε μεγάλα μέρη του αγώνα έπαιξε πολύ καλά, επίσης σε παιχνίδια συμμετείχε σε γκολ που δεχτήκαμε. Ας πάρουμε τον αγώνα με την PSV – νομίζω ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή έπαιξε πολύ καλό παιχνίδι. Αυτό έχει συμβεί τόσες πολλές φορές, οπότε δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έπαιξε ξανά καλά, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος γι’ αυτόν που κρατήσαμε την εστία μας ανέπαφη και δεν συμμετείχε σε τίποτα από όσα συνέβησαν απόψε», δήλωσε ο Slot.
«Ήταν επίσης πολύ άτυχος στο ότι αν κάνεις λάθος, ή αν εμπλέκεσαι σε λάθος, αυτή η μπάλα συνεχώς μπαίνει μέσα. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και εβδομάδες, μήνες ίσως. Κάτι έχει να κάνει με τις αποφάσεις του διαιτητή και κάθε ευκαιρία που έχει η άλλη ομάδα είναι γκολ, κάθε λάθος που κάνουμε οδηγεί αμέσως σε γκολ. Και πάλι απόψε, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις πρώτες μας ευκαιρίες, αλλά επειδή κρατήσαμε την εστία μας ανέπαφη, όταν σκοράραμε την τελευταία μας ευκαιρία στο παιχνίδι, μπορούσαμε να το κερδίσουμε σήμερα.»
Για την εκπληκτική φετινή απόδοση του Szoboszlai:
«Ναι, του έχω ζητήσει πολλά, σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Αν και ανεξάρτητα από τη θέση που παίζει, προσπαθώ πάντα να τον φέρνω σε συγκεκριμένες θέσεις. Νομίζω ότι αυτό που είναι επίσης ξεχωριστό σε αυτόν είναι το πόσο τρέχει σε ένα παιχνίδι. Έτσι, είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έπαιξαν τέσσερα παιχνίδια τις τελευταίες 10 ημέρες. Ίσως ο Ibou επίσης έπαιξε σε όλα 90 [λεπτά] μαζί με τον Virgil, αλλά παίζουν σε διαφορετική θέση, οπότε οι κεντρικοί αμυντικοί δεν τρέχουν τόσο πολύ όσο οι μέσοι.»
«Οπότε, είναι ξεχωριστό αυτό που κάνει σωματικά αλλά και ποδοσφαιρικά γιατί, πάλι, έκανε ένα καλό παιχνίδι και στάθηκε όρθιος σε μια δύσκολη στιγμή. Γιατί δεν είναι εύκολο, στο 86ο με το πρώτο του πέναλτι για τη Liverpool, σε ένα παιχνίδι στο 0-0, οπότε αυτή είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Αλλά έχει ένα εξαιρετικό σουτ και εκτελεί τα εύστοχα επειδή εκτελεί πολλά πέναλτι για την εθνική ομάδα και για τις πρώην ομάδες του επίσης».



