Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Slot: «Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο»

Slot: «Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο Arne Slot μίλησε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ήττα της Liverpool με σκορ 3-2 από τη Fulham στο Craven Cottage.

Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε για το πρώτο ημίχρονο: 

“ Στο πρώτο ημίχρονο, στα πρώτα 15 λεπτά κυρίως είδα φυσιολογικά πράγματα από εμάς. Είχαμε κάποιες στιγμές με καλή ανάπτυξη και να έχουμε καλές θέσεις, οπότε δεν ήταν 45 λεπτά καταστροφής.”

“ Τα λάθη που δεν κάνουμε είναι όμως κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, είναι κάτι διαφορετικό από το να παίζεις άσχημα. Ένας από τους λόγους που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση είναι επειδή δεν κάνουμε λάθη και όταν κάνουμε, οι παίκτες προσπαθούν να επανορθώσουν. ”

“ Στο δεύτερο γκολ τους, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα αλλά αυτό μπορεί να συμβεί, όταν αντιμετωπίζεις μια καλή ομάδα όπως η Fulham. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε όμως τόσες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να είχαμε επανορθώσει για τα λάθη μας. Στο τέλος όμως μας έλειψε ο χρόνος, γιατί στα πρώτα 20 λεπτά δεν ένιωθα ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά στα τελευταία 20 σίγουρα μπορούσαμε. ” Είπε ο Slot.

“ Δεν υπήρξε πολύς πραγματικός χρόνος παιχνιδιού στα τελευταία 20 λεπτά. ”

Για το αν θεωρεί πως β ομάδα επαναπαύτηκε στο πρώτο ημίχρονο μετά το 0-1, είπε: 

“ Όχι, νομίζω πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα. Δεν είναι ότι κερδίσαμε κάθε παιχνίδι με 4/5 γκολ. Σε κάθε παιχνίδι δουλεύουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Δεν είμαστε σαν την ομάδα που πήρε τα τελευταία πρωταθλήματα, η οποία κέρδιζε κάθε ματς με 4 γκολ διαφορά. ”

“ Γνωρίζουμε πως απομένουν 7 ανταγωνιστικά παιχνίδια. Με την Everton την Τετάρτη ήταν ένα κλειστό ματς, σήμερα ήταν επίσης. Πολλές φορές ήμασταν εμείς στη σωστή πλευρά, αλλά σήμερα ήμασταν στη λάθος πλευρά, κυρίως λόγω των λαθών που κάναμε. ”

Για την εικόνα του van Dijk το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε:

“ Αν με έχετε παρατηρήσει, δίνω συχνά τα εύσημα στους αντιπάλους, όπως στον Beto. Πολλοί αμυντικοί έχουν δυσκολευτεί εναντίον του, γιατί κυνηγά κάθε μπάλα και σε σπρώχνει πριν φτάσεις σε αυτή. Ο επιθετικός που αντιμετωπίσαμε σήμερα αξίζει επίσης τα εύσημα. ”

“ Βλέπω όμως ακόμη πολλά καλά πράγματα από τον Virgil και αν παίζεις 50-60 ματς τη σεζόν, τότε θα υπάρξουν ακόμη και για εκείνον κάποιες στιγμές που θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Κόντρα στην Everton ήταν εξαιρετικός με εξαίρεση τη μια φορά που έχασε τη μπάλα, οπότε δεν ανησυχώ για εκείνον.”

Για το μήνυμα προς τους παίκτες του μετά την αναμέτρηση: 

“ Τους είπα πως έδειξαν τον σπουδαίο χαρακτήρα τους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πως είχαμε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, όχι για πρώτη φορά φέτος. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά θυμάμαι πως και με τη Southampton είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Συνήθως μπορούμε να αντιδράσουμε λόγω της ποιότητας που έχουμε και των αλλαγών μας. Σήμερα δεν το κάναμε και τώρα έχουμε μια ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για την West Ham και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. ”

“ Όχι πως δεν το γνωρίζαν, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να δουλεύεις σκληρά για 90 λεπτά. Γιατί έχω πει ξανά πως δεν είμαστε η ομάδα που κερδίζει 4-0 στο ημίχρονο με 4-5 στιγμές μαγείας. Σε κάθε ματς έχουμε δουλέψει σκληρά για να κερδίσουμε, με εξαίρεση 2-3 παιχνίδια. ”

Όσο για το αν μετάνιωσε που έκανε μια αλλαγή από την ενδεκάδα του Derby:

“ Όχι, όχι. Μεσολάβησαν 4 ημέρες και έχουμε δείξει πολλές φορές πως αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Δεν νομίζω πως τα λάθη είχαν να κάνουν με την κούραση. Ξέρω πως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, αν δεχθείς 3 γκολ στο ημίχρονο λένε όλοι πως ήταν καταστροφικό. ”

“ Αν δείτε όμως ξανά το πρώτο ημίχρονο, θα δείτε πως είχαμε και εμείς κάποιες καλές στιγμές. Κοίταξα τον πίνακα του σκορ μετά από μισή ώρα και ήταν 1-1 και ήμουν ΟΚ. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και ξαφνικά έκλεισα τα μάτια μου και ήμασταν πίσω με 3-1. ”

Ο Arne Slot στο Craven Cottage.

Αφήστε μια απάντηση