Ο Mo Salah με νέες δηλώσεις, εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά την ανακήρυξη του ως ποδοσφαιριστή της χρονιάς για τρίτη φορά στα PFA Awards, πριν δηλώσει διψασμένος για νέες επιτυχίες και τίτλους με την Κόκκινη φανέλα.
Ο Αιγύπτιος κέρδισε για τρίτη φορά το εν λόγω βραβείο και σημείωσε ρεκόρ στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς το είχε κερδίσει τόσο το 2018, όσο και το 2022.
Σχετικά με το πως νιώθει που κερδίζει το βραβείο για τρίτη φορά είπε:
«Τέλεια, τέλεια. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Premier League, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν θα το θεωρήσω δεδομένο. Οπότε, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.»
Για την περασμένη σεζόν:
«Νομίζω ότι περάσαμε μια σπουδαία σεζόν και είχα επίσης την καλύτερη σεζόν μου στον σύλλογο, ίσως και στην καριέρα μου. Για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, χαίρομαι που καταφέραμε να το κάνουμε αυτό, και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί και φέτος.»
Για το κίνητρο που είχε:
«Ειλικρινά, έβρισκα πάντα έναν τρόπο να νιώθω διψασμένος και απλώς να ζητάω περισσότερα. Αυτή τη σεζόν έχουμε νέους παίκτες, οπότε πρέπει επίσης να τους δώσεις την εμπειρία σου και να προσπαθήσεις να τους βοηθήσεις να αναπτυχθούν, αυτό είναι μέρος του να είσαι ποδοσφαιριστής. Είναι πάντα η δίψα που με κάνει πραγματικά να θέλω περισσότερα.» Είπε ο Salah.
Για το αν πίστευε ότι όλα αυτά θα ήταν εφικτά όταν μεγάλωνε στην Αίγυπτο:
«Όχι! Δεν θέλω να πω ψέματα. Φυσικά και ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, απλώς ήθελα να γίνω διάσημος και να μπορώ να φροντίζω την οικογένειά μου.»
«Αλλά δεν σκέφτεσαι τόσο μεγάλα πράγματα όταν είσαι στην Αίγυπτο ή είσαι ακόμα τόσο μικρός. Αλλά όταν μεγαλώνεις και αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και αρχίζεις να έχεις φιλοδοξία, τότε αρχίζεις να βλέπεις τη μεγαλύτερη εικόνα. Όλα αυτά τα πράγματα που άρχισα να βλέπω, αλλά όχι πραγματικά όταν ήμουν στην Αίγυπτο.»
Για το πως κατάφερε η Liverpool του Arne Slot να επιστρέψει στην κορυφή:
«Νομίζω ότι ήμασταν πολύ, πολύ καλοί ο ένας με τον άλλον. Και το είπα στον προπονητή αυτό επειδή πιστεύω τι μπορώ να του δώσω και τι μπορώ να δώσω στον σύλλογο. Είπε, “Εντάξει, θα σε βάλω σε θέσεις [όπου] μπορείς να προσφέρεις νούμερα (γκολ και ασίστ)”. Το έκανα πολύ καλά.»
Για τα όσα ακολουθούν:
«Είμαι ακόμα πολύ διψασμένος – γι’ αυτό υπέγραψα στη Liverpool για άλλα δύο χρόνια. Είναι υπέροχο να παίζω στην Premier League σε αυτό το επίπεδο.»
«Επίσης, στην ηλικία μου, 33 ετών, νιώθεις ότι μπορείς να δώσεις περισσότερα και μπορείς πραγματικά να κάνεις τη διαφορά πάντα σε κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι που με κάνει περήφανο για τον εαυτό μου επειδή δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό. Αυτό μπορώ να πω γι’ αυτό.»
Όσο για το τι σημαίνει να παίζει μπροστά στον κόσμο της ομάδας:
«Είναι απολύτως απίστευτο. Το Anfield είναι απίστευτο, πάντα με νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Με τους συμπαίκτες και το προσωπικό, όλοι με βοήθησαν.»
«Η ομάδα μου, η οικογένειά μου, όλοι με βοήθησαν να πετύχω. Δεν θα μπορούσα να το κάνω [χωρίς αυτούς], οπότε θέλω να έχω την ευκαιρία να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που το έκαναν αυτό να συμβεί.» Ολοκλήρωσε ο Mo Salah.



