Η Liverpool ηττήθηκε με 2-3 από την AS Monaco στο Anfield, παρότι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, χάρη στα γκολ των Alexander Isak και Florian Wirtz.
Η ομάδα του Andoni Iraola έδειξε καλά δείγματα στο πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, αλλά στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις και σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές, ηττήθηκε από τη γαλλική ομάδα.
Οι Reds αντιμετώπισαν προβλήματα στη μεσαία γραμμή αλλά και στο κέντρο της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αγωνίστηκαν με δίδυμο στόπερ τους Chambers και Endo.
Με τον Alisson κάτω από τα δοκάρια, τον Virgil van Dijk στο κέντρο της άμυνας και τον Alexander Isak στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε η Liverpool εναντίον της Monaco.
Α’ Ημίχρονο: Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά και πλησίασαν στο γκολ με εξαιρετικό σουτ του Wirtz στο έβδομο λεπτό, όμως ο Hradecky απέκρουσε, ενώ καλή ευκαιρία ακολούθησε και στο 12’ με κεφαλιά του Cody Gakpo.
Στο 16’ η Liverpool βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν οι Gravenberch και Szoboszlai συνεργάστηκαν άψογα, με τον Ολλανδό να τροφοδοτεί τον Isak, ο οποίος με ένα άρτιο πλασέ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ!
Το σύνολο του Iraola συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και απείλησε με νέο σουτ του Wirtz στο 23’.
Ο Γερμανός έψαχνε από την αρχή το γκολ και το βρήκε στο 28’, όταν ο Gakpo πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Isak προσπάθησε να σκοράρει από κοντά, δεν τα κατάφερε και ο Wirtz εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και την έσπρωξε στα δίχτυα!
Ωραία ενέργεια και πλασέ έκανε και ο Koumas στο μισάωρο, όμως ο keeper των Μονεγάσκων μπλόκαρε, ενώ ακολούθησε και ένα σουτ του Τσιμίκα που κατέληξε άουτ.
Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς, όταν ο Golovin σκόραρε από την άσπρη βούλα, μειώνοντας σε 2-1, εκμεταλλευόμενος το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον van Dijk.
Β’ Ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Mamardashvili και Endo αντικατέστησαν τους Alisson και Ndukwe, όμως η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει.
Στο 55’ έπειτα από αδράνεια στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα των Reds, η Monaco ισοφάρισε σε 2-2 με τον Biereth, ο οποίος νίκησε τον Mamardashvili με τη δεύτερη προσπάθεια.
Μετά το 2-2 ο Iraola συνέχισε τις αλλαγές του, περνώντας στο ματς μεταξύ άλλων τους Kerkez, Nyoni και Munoz.
Μεγάλη επέμβαση πραγματοποίησε στη συνέχεια ο Mamardashvili σε σουτ του Coulibaly για να κρατήσει το ματς στην ισοπαλία και στο 73’ απείλησε και ο Konate με σουτ από πλάγια θέση.
Η Liverpool στην επανάληψη δεν είχε δυνάμεις και ενέργεια, με αποτέλεσμα η Monaco να πατάει πιο συχνά περιοχή και να φτάνει στην ολική ανατροπή με κεφαλιά του Brunner στο 88ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Liverpool: Alisson, (Mamardashvili 46′); Frimpong (Ramsay 85′), Ndukwe (Endo 46′), Van Dijk (Chambers 60′), Τσιμίκας (Kerkez 60′); Szoboszlai (Elliott 75′), Gravenberch (Nyoni 60′); Koumas (Chiesa 75′), Wirtz (McConnell 60′), Gakpo (Munoz 60′); Isak (Ngumoha 60′)
Για τους Reds ακολουθούν δύο φιλικά παιχνίδια την επόμενη Κυριακή εναντίον της Como στο Anfield.



