Ο Arne Slot μίλησε από το Orange Velodrome στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Marseille για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε αρχικά για το αν υπήρξε κάποιο meeting μεταξύ των παικτών:
«Δεν γνωρίζω αν ο Virgil ζήτησε κάτι τέτοιο [meeting της ομάδας], είχαμε μια συνάντηση μετά τον αγώνα με επικεφαλής εμένα. Γνωρίζω ότι φέτος οι παίκτες ενώθηκαν ξανά, πριν από μήνες. Η συνάντηση μετά τον αγώνα ήταν θετική και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για να βεβαιωθούμε ότι αν αποδώσουμε έτσι και έχουμε τόσα πολλά σουτ, δεν θα καταλήξουμε σε ισοπαλία», είπε ο Slot.
Για τον Virgil van Dijk που θα φτάσει τις 350 συμμετοχές είπε:
«Είναι απίστευτος φυσικά, είναι δύο φορές πρωταθλητής, έχει μερικά εγχώρια κύπελλα και το Champions League επίσης. Και είχε μόνο έναν μεγάλο τραυματισμό στην καριέρα του στην Liverpool, οπότε δεν είναι δίκαιο να λαμβάνουμε υπόψη την ηλικία του, αλλά το να είναι τόσο σε φόρμα όσο είναι, με το επίπεδο που φέρνει, εξακολουθεί να είναι πολύ καλό για εμάς.»
«Πρέπει να είμαστε σε φόρμα κάθε 3 μέρες, μετά πάμε στην Bournemouth, πολλοί παίκτες είναι λίγο υπερφορτωμένοι, γιατί παίζουμε με τους ίδιους παίκτες, πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο, να παραμείνουμε σε φόρμα, όλα τα πράγματα που έχει κερδίσει και καταφέρνει ο Virgil, είναι μόνο θετικά.»
Για την παρουσία του Mo Salah στην αποστολή και την απουσία του Ibou Konate:
«Ο Ibou δεν ταξίδεψε για ένα οικογενειακό θέμα, θα του μιλήσω αύριο. Δεν ταξίδεψε μαζί μας, το αφήνουμε ως έχει.»
«Με τον Mo είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, κατά την απουσία του, νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά όσον αφορά το ότι σπάνια δεχόμαστε ευκαιρίες, οπότε δημιουργούμε όλο και περισσότερες, οπότε είναι χρήσιμο να έχουμε έναν παίκτη σαν αυτόν, κάποιον που μπορεί να σκοράρει γκολ.»
«Δεν νομίζω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμα τον Ian Rush! Δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά με τον αριθμό των ευκαιριών εναντίον της Burnley, αν είχαμε Mo στο γήπεδο, συνήθως σημαίνει ότι σκοράρουμε περισσότερες (οπότε θα είχαμε σκοράρει). Χαίρομαι που επέστρεψε. Η δημιουργία ευκαιριών είναι ωραία, αλλά κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Πρέπει να σκοράρουμε και να μην δεχόμαστε ευκαιρίες στην άλλη πλευρά.»
Για την ατμόσφαιρα που περιμένει τους Reds στο Velodrome:
«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτή την έδρα, περάσαμε από εδώ και φτάσαμε στον τελικό του Conference League [με τη Feyenoord]. Το να παίζω εδώ είναι πάντα ωραίο, αλλά αυτό δεν μου δίνει κάτι για αύριο.»
Για τον Roberto De Zerbi πρόσθεσε:
«Τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, δεν πρέπει πάντα να κρίνεσαι από τα τρόπαια που κερδίζεις, αλλά από το στυλ παιχνιδιού σου.»
«Η Ολλανδία έχει μια μεγάλη ομάδα αυτή τη στιγμή, δεν είμαι εγώ αυτός που προσλαμβάνει προπονητές, αλλά αν ήμουν εγώ, ο De Zerbi θα ήταν ψηλά στη λίστα, αν δούλευα σε μια μεγάλη ομάδα. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες του.»
«Παρακολουθώ περισσότερο το αγγλικό πρωτάθλημα, οπότε είδα περισσότερο την ομάδα του, την Brighton, είναι ένας πολύ καλός προπονητής, δεν είναι πάντα δίκαιο να κρίνεις τους προπονητές από αυτά που κερδίζουν, αλλά από το στυλ και την ανάπτυξη των παικτών», είπε ο Slot.
Σχετικά με την επιστροφή του Mo Salah έπειτα από 1.5 μήνα:
«Η σχέση μας είναι φυσιολογική όπως πάντα, δεν τον πήρα στην αποστολή εναντίον της Inter, αλλά ήταν εκεί σε άλλο κάθε παιχνίδι, μπήκε αλλαγή κόντρα στην Brighton και νικήσαμε με 2-0, οπότε έφυγε σε μια κατάσταση που ήταν καλή για αυτόν.»
«Σκόραρε στην Αφρική, δυστυχώς δεν κατάφερε να το κατακτήσει, αλλά έφτασε στα ημιτελικά και τώρα είναι πίσω μαζί μας. Μίλησα μαζί του σήμερα και χαίρομαι που τον έχω πίσω.»
«Όπως είπα, είχα μόνο 2 ακραίους που μπορούν να παίξουν περισσότερα από 100 λεπτά στην Premier League και αυτοί είναι ο Mo και ο Cody. Έχουμε άλλους όπως ο Wirtz και ο Frimpong, αλλά αν τους ρωτούσα ποια είναι η αγαπημένη τους θέση δεν έλεγαν ακραίος.»
«Ο Jeremie μπορεί να αποτελέσει απειλή από τη δεξιά πλευρά, στον τελευταίο αγώνα ήταν εξτρέμ, οπότε η επιστροφή του Mo είναι χρήσιμη γιατί κατά την απουσία του έχουμε δημιουργήσει ευκαιρίες και δεν τις μετατρέψαμε πάντα σε γκολ», σημείωσε ο Slot.
«Είδα σήμερα ότι έχει σκοράρει 45 γκολ στο Champions League και ο επόμενος σκόρερ μας είναι κάποιος με 5, ο Virgil. Οπότε είναι ωραίο που τον έχουμε πίσω αν μπορεί να φτάσει ξανά σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό μπορεί να δείξει αύριο.»
«Για το αν θα είναι ένα νέο ξεκίνημα; Τώρα απάντησα σε αυτό. Μια φορά αποφάσισα να μην βάλω τον Mo και την άλλη που αποφάσισα να μην τον πάρω μαζί μου στην αποστολή, όλες οι άλλες που τον έβαλα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για μένα. Είναι η πρώτη φορά (μετά από καιρό) που μπορεί να είναι ξανά στην ομάδα. Ας δούμε λοιπόν την ενδεκάδα αύριο αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.»
Για τις φήμες περί έλευσης του Xabi Alonso στη Liverpool:
«Με πήρε τηλέφωνο λέγοντας ότι θα αναλάβει σε έξι μήνες! Όχι, όχι, όχι.»
«Μία από τις πιο περίεργες ερωτήσεις που έχω δεχθεί ποτέ. Τι να πω; Δουλεύω εδώ 18 μήνες και μου αρέσει η δουλειά μου εδώ. Κέρδισα το πρωτάθλημα, δυσκολεύτηκα περισσότερο αυτή τη σεζόν, αυτό είναι προφανές.»
«Σχετικά με τις αποδοκιμασίες, ίσως άκουσα μερικές, αλλά δεν ήταν πολλές, αλλά είναι επίσης φυσιολογικό όταν φέρνεις ισοπαλία με την Burnley, κανείς να μην είναι ευχαριστημένος με αυτό. Αλλά όταν ο κόσμος πήγε σπίτι, τα συναισθήματα ηρέμησαν, ίσως νόμιζαν ότι [ήταν υπερβολικό].»
Τέλος, για τον Dominik Szoboszlai είπε:
«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω στη μεσαία γραμμή, αλλά τον έχω χρησιμοποιήσει επίσης ως εξτρέμ και δεξιό μπακ. Κάποιοι παίκτες δεν ήταν διαθέσιμοι, αλλά ο Dom περνάει καλά εδώ στην Liverpool», είπε ο Slot.
«Μπορώ να πω ότι στην εποχή μου ήταν σημαντικός για μένα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα – αν είχε σκοράρει το πέναλτι – αλλά ήταν το δεύτερο άστοχο του από 23 πέναλτι».



