Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTS20/2/1951: Γεννιέται ο Phil Neal

20/2/1951: Γεννιέται ο Phil Neal

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε στο Irchester του Northamptonshire ο Άγγλος διεθνής πρώην αμυντικός των Κόκκινων, Philip George Neal.

Ο Phil Neal θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την Wellingborough Town, για να μετακινηθεί στην Northampton Town το 1968. Καταγράφοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Northampton, θα τραβήξει την προσοχή του Bob Paisley κι έτσι θα μετεγγραφεί στους Reds έναντι 66.000 λιρών το 1974. Ο Uncle Bob (παρατσούκλι του Paisley) τον προόριζε για αντικαταστάτη του αριστερού αμυντικού των Reds, Chris Lawler, όμως ο Phil Neal θα κάνει το όνομα του παίζοντας  σε όλες τις θέσεις της άμυνας, στα χρόνια που έμεινε στο Anfield.

Ο Phil Neal έμελλε να γίνει ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στην ιστορία του συλλόγου μας καθώς το όνομα του συνδυάστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των «Κόκκινων». Θα φορέσει την famous Red shirt 650 φορές, σημειώνοντας και 59 γκολ.

Στο βιογραφικό του με τους Reds έχει: τέσσερα Κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης, οκτώ πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Κύπελλο UEFA, ένα Super Cup Ευρώπης, τέσσερα Charity Shield και τέσσερα League Cup.

Είναι ο ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλο με τη κόκκινη φανέλα, ενώ είναι και ο μόνος που έχει σκοράρει σε δύο τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το 1985 θα μετεγγραφεί στην Bolton Wanderers ως παίκτης – προπονητής και το 1989 θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό αφιέρωμα για τον κορυφαίο δεξιό μπακ στην ιστορία της Liverpool.

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα