Η Liverpool έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Andy Madley στην ήττα με 0-1 από την Arsenal για το πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ του Alexander Isak, σύμφωνα με τον Andoni Iraola.
Ο Timber της Arsenal τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Σουηδού στο πρώτο ημίχρονο της συνάντησης του Anfield, όμως ο Madley δεν θέλησε να υποδείξει την παράβαση και το ματς συνεχίστηκε.
Ο Iraola από την πλευρά του αναφέρθηκε τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και στο σπρώξιμο του Τζόλη τον Cody Gakpo.
Ο τεχνικός των Reds δήλωσε σχετικά με τα πέναλτι που ζήτησε η ομάδα του:
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φάσεις, οι οποίες σχετίζονται εν μέρει μεταξύ τους. Η φάση με τον Isak είναι ξεκάθαρο πέναλτι. Πάει να πάρει την κεφαλιά μπροστά από την εστία και τον κρατούν, φαίνεται ξεκάθαρα η φανέλα του που τραβιέται», δήλωσε ο Iraola στη συνέντευξη Τύπου.
«Δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να τον εμποδίσουν, καθώς η μπάλα ερχόταν ακριβώς μπροστά του. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δόθηκε. Ίσως επειδή δεν έπεσε στο έδαφος, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο για να μη δοθεί πέναλτι.»
«Όσο για τη φάση με τον Gakpo, θεωρώ ότι υπήρξε παρατεταμένο κράτημα. Κατανοώ το επιχείρημα ότι η μπάλα ήταν πολύ μακριά και ο Cody δεν θα προλάβαινε να φτάσει σε αυτήν, αλλά αν το δεχτούμε αυτό, τότε ουσιαστικά παραδεχόμαστε ότι η πρώτη φάση ήταν πέναλτι, σωστά;»
«Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το ίδιο επιχείρημα με διαφορετικό τρόπο και στις δύο περιπτώσεις. Επομένως, πιστεύω ότι είναι πέναλτι, τουλάχιστον η φάση με τον Alex».



