Ο Andoni Iraola δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής πως η κατάληξη της υπόθεσης της Manchester City δεν θα πρέπει να καθυστερήσει πολύ.
Οι Cityzens αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές κατηγορίες για οικονομικές παραβιάσεις και κινδυνεύουν με αφαιρέσεις τίτλων και υποβιβασμό από την Premier League.
Liverpool και Manchester City θα κοντραριστούν στο Anfield το απόγευμα της Κυριακής, με πολλούς να πιστεύουν πως διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.
Ο Iraola δήλωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση:
«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια γρήγορη κατάληξη. Θα έρθει η στιγμή που θα προκύψει κάτι από αυτό, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί και θεωρώ ότι αυτή η αβεβαιότητα δεν ωφελεί κανέναν. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.»
«Πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα ζητήματα. Έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο εξετάζοντας το θέμα, έτσι δεν είναι; Είναι εκείνοι στους οποίους ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει δείξει εμπιστοσύνη και εκείνοι λαμβάνουν τις αποφάσεις», απάντησε ο Iraola έπειτα από σχετική ερώτηση.
«Το καλύτερο για εμάς είναι να εστιάσουμε στο ποδόσφαιρο και στον αγώνα, στο Liverpool εναντίον Manchester City. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα και γι’ αυτό υπάρχουν μηχανισμοί διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων.»
«Κατανοούμε —και προσωπικά κατανοώ— όλα όσα υπερβαίνουν το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Κάθε φίλαθλος θα έχει τη δική του άποψη και στάση απέναντι σε αυτό, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω εγώ.»
«Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο, ώστε όλοι οι οπαδοί μας να είναι χαρούμενοι την Κυριακή», συνέχισε ο Iraola.
«Θεωρώ ότι η πρόκληση αυτού του αγώνα είναι μεγάλη για εμάς. Όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.»
«Γι’ αυτό, όλοι οι παίκτες είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και πρόθυμοι να αφομοιώσουν τις οδηγίες, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να κερδίσουμε τις προσωπικές μονομαχίες και να αποδώσουμε τα μέγιστα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την Κυριακή», ανέφερε ο προπονητής της Liverpool.
Για το αν θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση ως έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του, είπε:
«Όχι, θα χρησιμοποιήσω [την ατμόσφαιρα] όπως κάνω κάθε φορά που παίζουμε εντός έδρας. Ξέρουμε τι θέλουν να δουν: μια ομάδα που τα δίνει όλα, που παλεύει για κάθε μπάλα, που είναι κάθετη και πηγαίνει για το παιχνίδι από την αρχή».



