Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTSΡόστερ Liverpool: Οι ανάγκες, τα ερωτηματικά και οι θέσεις ξένων

Ρόστερ Liverpool: Οι ανάγκες, τα ερωτηματικά και οι θέσεις ξένων

Το Liverpool.gr αναλύει όλα τα δεδομένα σχετικά με το ρόστερ της Liverpool και τις ανάγκες του για τη νέα σεζόν.

Η Liverpool μπαίνει σε μια νέα εποχή. Ο Andoni Iraola θα είναι ο νέος προπονητής των Reds και μαζί του φέρνει μια διαφορετική από τον Slot νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βάσκος προπονητής θέλει πολλή περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του, κάτι που τον φέρνει πιο κοντά στο… heavy metal football που αντιπροσώπευε ο Jurgen Klopp.

Ταυτόχρονα, είναι ένα καλοκαίρι τεράστιων αλλαγών στο ρόστερ, ακόμα ένα, με αποχωρήσεις πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών.

Πάμε να δούμε μία μία τις θέσεις.

Τερματοφύλακες

Ο Alisson παραμένει ο νούμερο ένα, αφού ενεργοποιήθηκε το +1 στο συμβόλαιο. Δεν αναμένεται να ανανεωθεί, με τον Βραζιλιάνο πια να βγάζει αρκετά μυικά προβλήματα, όμως θεωρείται ακόμα ο βασικός γκολκίπερ.

Ο Mamardashvili δεν έπεισε κανέναν τη πρώτη του σεζόν, με φανερή αδυναμία στο παιχνίδι με τα πόδια. Ακούγεται ότι μπορεί να δοθεί δανεικός, σενάριο όμως που για την ώρα έχει μείνει στο επίπεδο φημολογίας.

Ο Jaros επιστρέφει από τον Ajax με χιαστό και λογικά θα αποθεραπευτεί στο Kirkby πριν ξαναφύγει δανεικός, ο Woodman πιθανότατα θα παραμείνει για ένα ακόμα χρόνο τουλάχιστον, ενώ οι Pecsi και Davies για την ώρα συμπληρώνουν τα νούμερα.

Στόπερ

Ο van Dijk έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο και θα το τηρήσει. Το ίδιο ισχύει για τον Gomez, με αμφότερους πιθανότατα να αποχωρούν το καλοκαίρι του 2027. O Leoni επιστρέφει από τραυματισμό, ενώ ο Jacquet έρχεται να αναπληρώσει το κενό του Konate.

Με τον van Dijk ένα χρόνο μεγαλύτερο, τον Gomez να μην μπορεί να βρει σταθερά λεπτά και τον Leoni να επιστρέφει από χιαστό, η απόκτηση στόπερ είναι επιτακτική ανάγκη. Μάλιστα, αυτός θα πρέπει να είναι ικανός να παίξει αριστερά, και ίσως η Liverpool να πάει να πάρει από τώρα αντικαταστάτη του van Dijk και όχι κάποιον απλά να τον πλαισιώσει.

Ο Schlotterbeck της Dortmund έχει ακουστεί ως φήμη, όπως και ο Beraldo της PSG, τίποτα παραπάνω όμως, ενώ το buy-back του Quansah είναι ακριβό για αυτό το καλοκαίρι. One to watch.

Αριστερό μπακ

Από τις εύκολες θέσεις του ρόστερ. Επιστρέφουν δανεικοί και όλοι θα αποχωρήσουν εκ νέου πλην ενός. Ο Τσιμίκας πέρα συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει για το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και θα πλαισιώσει τον Kerkez, παίρνοντας τον ρόλο του Robertson.

Δεξί μπακ

Ο Frimpong πέρασε μια δύσκολη πρώτη σεζόν με συνεχόμενους τραυματισμούς αλλά και ποιοτικά δεν έπεισε. Τα νέα για τον τραυματισμό του Bradley εξ αρχής δεν ήταν καλά, με το πρόβλημα να είναι και στον σύνδεσμο και στο γόνατο, οπότε η επιστροφή θα αργήσει.

Η Liverpool λογικά πάει για παίκτη στα δεξιά. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της Inter για τον Jones ακούστηκε το όνομα του Dumfries, το οποίο δεν εντυπωσιάζει. Ο νεαρός Palestra έγινε φέτος διεθνής με την Ιταλία κάνοντας φανταστική σεζόν στη Cagliari ως δανεικός από την Atalanta και επίσης έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ, όπως και ο Kayode της Brentford.

Κεντρικά χαφ

Με δύο κεντρικά χαφ, διαφορετικού στιλ ο καθένας, παίζει ο Iraola. Πιο καθαρός κόφτης ο ένας και ο Endo είναι ο μοναδικός που μπαίνει ξεκάθαρα σε αυτόν τον ρόλο. Ίσως θα μπορούσε ο Mac Allister να εξυπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, όπως έκανε κάποτε με τον Klopp, αλλά και ο Gravenberch ο οποίος έπαιξε με τον Slot σε πιο χαμηλά μέτρα, με περισσότερη κατοχή μπάλας. Ο Szoboszlai είναι πιθανό να λογίζεται για το «8» και όχι το «10» λόγω της αθλητικότητάς του. Χρειάζεται έναν πέμπτο παίκτη ο οποίος θα είναι καθαρό «6».

Ο Baleba γράφτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει επανέλθει στο ρεπορτάζ, σε αντίθεση με τον Camara της Monaco που φαίνεται να «παίζει» πιο δυνατά, όπως και ο Sangare της Lens. Ψίθυροι που έχουν ενδιαφέρον είναι και αυτοί για τον Atchie Gray της Tottenham.

O Curtis Jones έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και αναμένεται να απαοχωρήσει.

Δεκάρι

Ο Wirtz, νούμερο ένα μεσοεπιθετικός σε αμυντικές ενέργειες στη Bundesliga, πιθανότατα θα ευνοηθεί από τον τρόπο παιχνιδιού του Iraola. Το μεγάλο ερωτηματικό έρχεται στον δεύτερο. Ο Elliott επιστρέφει από έναν δανεισμό-καταστροφή. Η Liverpool έχει ήδη υπολογίσει τα χρήματα της μεταγραφής λογιστικά, όμως δεν πρόκειται να τα πάρει ούτε αν τον πουλήσει σε άλλη ομάδα. Ο ίδιος πρέπει να βρει χρόνο συμμετοχής και στη Liverpool, έστω ως αλλαγή, θα το βρει. Έχει συμβόλαιο και μένει να φανεί αν θα τον δούμε και του χρόνου στο Anfield.

Σημειώνεται ότι ο Elliott θεωρείται club trained στις λίστες της UEFA, στοιχείο άκρως απαραίτητο όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Αριστερό εξτρέμ

Οι δύο υφίσταντες λογικά θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον ρόλο. Ο Iraola θέλει εξτρέμ με ύψος και τελειώματα, αμφότερα εκ των οποίων τα έχει ο Gakpo, αν και μονοδιάστατος. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεκλειδωθεί ο Ολλανδός και να βρίσκεται πιο συχνά σε θέσεις εκτέλεσης. Ο Rio Ngumoha θα συνεχίσει να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Δύσκολα θα δούμε μεταγραφή εκεί.

Δεξί εξρτρέμ

Με τον Chiesa και τον Salah να αποχωρούν, η θέση μένει κενή. Δύο επιθετικοί απαιτούνται, ο ένας ιδανικά άνω του 1.80μ, με έναν από τους δύο να πρέπει επίσης να μπορεί να παίξει είτε αριστερά είτε ως φορ, λόγω ερωτηματικών για τον Gakpo και του τραυματισμού του Ekitike.

Diomande, Barcola (που παίζει κατά κύριο λόγο αριστερά) και Bowen οι παίκτες που ακούγονται περισσότερο, με τον Bazoumana Toure της Hoffenheim επίσης στη λίστα.

Φορ

Απλά τα πράγματα. Ο Isak θα ξεκινήσει υγιής και θα πρέπει να αποδείξει γιατί δόθηκαν τα χρήματα για εκείνον. Ο Ekitike έχει καλό… 2027, άρα η θέση είναι λειψή. Λογικά θα καλυφθεί από μεταγραφές στα εξτρέμ που να μπορούν να παίξουν κορυφή, ενώ πολλά θα καθοριστούν από τη κατάσταση του Jayden Danns ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τραυματισμούς.

Θέσεις ξένων

Και η Premier League και η UEFA έχουν κανόνες σε σχέση με τους ξένους. Αμφότεροι επιτρέπουν 17 αλλά έχουν διαφορετική μετάφραση στον όρο «γηγενή», με την UEFA ελαφρώς πιο αυστηρή και για αυτό κρίνουμε τα δεδομένα με τους δικούς της κανόνες.

Η λίστα είναι μέχρι 25 άτομα, με τέσσερεις παίκτες που είχαν δελτίο στη Liverpool για τρία χρόνια από τα 15 μέχρι τα 21 με μέχρι ένα χρόνο δανεισμού, τέσσερεις με δελτίο στην ίδια ηλικία σε οποιαδήποτε ομάδα της αγγλικής ομοσπονδίας και 17 μη γηγενείς. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν παίζει κανένα ρόλο το διαβατήριό τους.

Έτσι, το ρόστερ διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή ως εξής:

Club Trained: Davies, Gomez, Bradley, Elliott (4/4)

Association Trained: Woodman, Frimpong (2/4)

Non Homegrown: Alisson, Mamardashvili, van Dijk, Jacquet, Leoni, Kerkez, Τσιμίκας, Gravenberch, Endo, Mac Allister, Szoboszlai, Wirtz, Gakpo, Isak, Ekitike (15/17)

*O Ngumoha δεν χρειάζεται να δηλωθεί μιας και είναι κάτω των 21 και έχει συμπληρώσει δύο χρόνια στον σύλλογο.

Όπως αναλύσαμε προηγουμένως, η Liverpool αναζητά πέντε νέους παίκτες (στόπερ, δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, δύο εξτρέμ). Αυτή τη στιγμή, έχει τέσσερεις κενές θέσεις στη λίστα. Δύο θα πρέπει να είναι προϊόντα αγγλικής ακαδημίας και δύο μπορούν να είναι χωρίς περιορισμούς. Για τον πέμπτο παίκτη, θα πρέπει να βγει ένας από τη λίστα ξένων, με τον Ekitike πρώτο φαβορί λόγω τραυματισμού και τους Endo και Leoni να ακολουθούν, για όταν επιστρέψει ο Γάλλος.

Σε περίπτωση περαιτέρω αποχωρήσεων (Mac Allister, Mamardashvili κτλ), οι παίκτες θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους στις λίστες.

Παρακάτω η λίστα ΜΕ το ανώτατο των ενδεχόμενων μεταγραφών και πως αυτές θα επηρέαζαν τη λίστα.

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα