Ο Virgil van Dijk σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά το Merseyside Derby της Κυριακής, παραδέχτηκε πως έχει στο μυαλό του έναν συμπαίκτη του, ο οποίος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Andy Robertson ως υπαρχηγός των Reds.
Η Liverpool για δεύτερη διαδοχική σεζόν θα ορίσει νέο υπαρχηγό, αφού ο Andy Robertson που διαδέχθηκε το περσινό καλοκαίρι τον Trent Alexander-Arnold, αποχωρεί ως ελεύθερος από το Anfield, με τη λήξη του συμβολαίου του.
Φαβορί για τον ρόλο του υπαρχηγού είναι ο Alisson Becker, αν φυσικά παραμείνει στους Reds, ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως οι Dominik Szoboszlai, Ibrahima Konate και Alexis Mac Allister.
Ο van Dijk είπε σχετικά με το αν ορισμένοι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά, μετά την αποχώρηση των Mo Salah και Andy Robertson:
«Οι παίκτες πρέπει να ανέβουν επίπεδο. Είτε μεγαλώνεις σε αυτόν τον ρόλο είτε τον έχεις ήδη μέσα σου, αυτό είναι κάτι που οι παίκτες πρέπει να δείξουν ακόμα περισσότερο την επόμενη σεζόν.»
«Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην προετοιμασία, θα είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσον αφορά τον τρόπο που το βλέπει και ο προπονητής και μετά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην έχουμε ξανά μια σεζόν σαν αυτή που είχαμε φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Virgil van Dijk.
«Δεν θέλω να πω, αλλά σίγουρα έχω τη γνώμη μου [για το ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος υπαρχηγός] και πάντα μοιράζομαι τη γνώμη μου.»
«Οι παίκτες που ηγούνται φεύγουν, οπότε άλλοι πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά και να δούμε τι θα κάνουν οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι όλοι έχουν τις σωστές προθέσεις να μας κάνουν, ως σύλλογο, ανταγωνιστικούς και ελπίζω να μην έχουμε ξανά μια σεζόν σαν αυτή που έχουμε φέτος».



