Ο Florian Wirtz σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC δήλωσε πως βρίσκεται στην κατάλληλη ομάδα, ώστε να βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής, πριν αποκαλύψει πως οι Mo Salah και Virgil van Dijk επικοινώνησαν μαζί του προτού εκείνος υπογράψει στους Reds.
Ο Γερμανός διεθνής έχει βρει τον εαυτό του τις τελευταίες εβδομάδες στο Νησί, καθώς έχει σκοράρει ήδη 5 γκολ μέσα στο 2026, ενώ παράλληλα μετράει και δύο ασίστ.
Σχετικά με τη μεταγραφή του στη Liverpool, δήλωσε:
«Νόμιζα ότι αυτό είναι το σωστό μέρος για να γίνω καλύτερος και μεγαλύτερος παίκτης, επειδή ο σύλλογος είναι τόσο μεγάλος», είπε αρχικά ο Wirtz στο BBC Sport.
«Είχα επίσης πολύ καλές συναντήσεις με τον προπονητή πριν ενταχθώ και μερικοί παίκτες επικοινώνησαν μαζί μου. Ο Virgil και ο Mo επίσης – μου έστειλε κι αυτός μήνυμα. Δεν με παρακαλούσαν να έρθω, απλώς προσπαθούσαν να μου δώσουν μια ιδέα για τη Liverpool.»
«Ο Virgil είπε ότι θα χαιρόταν αν έρθω και ίσως μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να κάνει ένα βήμα ακόμα παραπάνω από ό,τι πέρυσι. Αυτά είναι πράγματα που σου αρέσει να ακούς και ίσως με βοήθησαν να πάρω την απόφαση στο τέλος».



