Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί η FSG επιδιώκει το μοντέλο των πολλών ομάδων; Συμφέρει τους Reds; (Μέρος 2ο)

Γιατί η FSG επιδιώκει το μοντέλο των πολλών ομάδων; Συμφέρει τους Reds; (Μέρος 2ο)

Άκυρο το deal Bordeaux - FSG.

Ο ίδιος ο Edwards αποκάλυψε πως η ευκαιρία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της FSG στον κόσμο του ποδοσφαίρου ήταν ένας από τους κύριους λόγους που αναίρεσαν οποιαδήποτε επιφύλαξη είχε για την επιστροφή του.

«Ήταν ζωτικής σημασίας για μένα, πως αν επέστρεφα θα έπρεπε να είχα ανανεωμένο ζήλο και ενέργεια» είχε πει ο Edwards μετά την πρόσληψη του. «Πρακτικά αυτό σημαίνει φρέσκες προκλήσεις και ευκαιρίες» συνέχισε.

«Και μία από αυτές, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους στην απόφαση για τη δέσμευση μου ήταν η απόκτηση και η επίβλεψη μιας πρόσθετης ομάδας μεγεθύνοντας έτσι την περιοχή του οργανισμού τους(της FSG). Πιστεύω πως για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί η επένδυση και η επέκταση του παρόντος ποδοσφαιρικού χαρτοφυλακίου είναι απαραίτητη» πρόσθεσε.

Η τελευταία λέξη σε αυτές τις δηλώσεις του Edwards είναι το κλειδί της όλης υπόθεσης. Για την Liverpool η επιλογή αυτή δεν είναι πλέον μια επιλογή στρατηγικής σημασίας, αλλά ουσιαστική.

Ποια ομάδα θα είναι ο πιθανός στόχος και που;

Υπάρχει ένας δεδομένος αλγόριθμος που ακολουθούν όλες οι ομάδες της Premier League που επιθυμούν την επέκταση και αυτός τους υποδεικνύει συνήθως μια ομάδα αρκετά μεγάλη για να ανταγωνιστεί στο εγχώριο πρωτάθλημα χωρίς να τους στοιχίσει πολύ για να την αγοράσουν.

Το πιο πιθανό είναι πως και η Liverpool προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται και άρα επιθυμεί να αγοράσει μια ομάδα που θα ταιριάζει στα μακροχρόνια σχέδια τους. Η αγορά της Νοτίου Αμερικής έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες και έχει εκτιμηθεί αναλόγως από την FSG, αλλά μάλλον για το πρώτο τους βήμα θα επιθυμούσαν μια ομάδα από την Ευρώπη.

Το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου και η εν συνεχεία έξοδος του από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, έχει οδηγήσει σε επιπλοκές όσο αφορά την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού, αφού στους μη Ευρωπαίους παίκτες όχι μόνο απαιτείται η άδεια εργασίας, αλλά καθίσταται δύσκολη και η απόκτηση της.

Η κατοχή λοιπόν μιας Ευρωπαϊκής ομάδας βοηθά στην παράκαμψη όλων αυτών των κανονισμών. Δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες να ‘χτίσουν’ τα κριτήρια εισόδου τους στη χώρα σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Θα μπορεί επίσης να αποτελέσει το προσωρινό σπίτι για τους υποσχόμενους παίκτες κάτω των 18 που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια για την χορήγηση της άδειας εργασίας.

Δεν είναι τυχαία η ώθηση που παρατηρείται για τη δημιουργία συνεργασιών με ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη για την Liverpool;

Δεν είναι ένας όρος τον οποίος αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε διευθύνων σύμβουλος -όταν πρόκειται να διαχωρίσει τις μικρότερες ομάδες στην πυραμίδα ενός οργανισμού κατόχου πολλών ομάδων, αλλά η ευκαιρία να χρησιμοποιείς άλλους ως ομάδες-τροφοδότες αποκτά πολλούς οπαδούς στην Premier League.

Θα δώσει την ευκαιρία στη Liverpool να αναπτύξει τα δικά της ταλέντα.

Υπάρχει μεγαλύτερος εξάλλου έλεγχος στην πρόοδο ενός νέου παίκτη όταν στέλνεται για να παίξει σε μια ομάδα- συνεργάτιδα του ίδιου ομίλου για τον απλούστατο λόγο ότι σε ένα τέτοιο μοντέλο, τυπικά, απαιτείται από όλες τις ομάδες να παίζουν με το ίδιο στυλ(της ‘μητρικής’ ομάδας).

Συνεχίζεται…

Γιατί η FSG επιδιώκει το μοντέλο των πολλών ομάδων; Συμφέρει τους Reds;

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com