Σαν σήμερα, ο David James αποχώρησε από τη Liverpool έναντι 1.700.000 λιρών, με προορισμό την Aston Villa.
Ο James έκανε το ντεμπούτο του στη Liverpool το 1992 σε μια ήττα πρωταθλήματος 0–1 από τη Forest, έχασε τη θέση του από τον βετεράνο Bruce Grobbelaar λόγω του κακού του ξεκινήματος, αλλά επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Arsenal, κρατώντας το μηδέν, σώζοντας μάλιστα πέναλτι. Έλαβε επίσης ένα δεύτερο μετάλλιο το 1996 στο Κύπελλο Αγγλίας ενώ βρισκόταν στην πλευρά των ηττημένων απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο James έγινε γνωστός μαζί με όλη εκείνη την ομάδα της Liverpool ως “Spice Boys” – «κλέβοντας» το όνομα των Spice Girls – το οποίο είχε να κάνει με τη κριτική πως επικεντρωνόταν περισσότερο στο πάρτι παρά στο να κερδίζουν αγώνες.
Οι συχνές γκάφες του James του έδωσαν το παρατσούκλι «Calamity James» (Καταστροφή James). Ο ίδιος έχει πει πως τον πόνο του για τα λάθη τον έβγαζε σε ατελείωτες ώρες gaming, κάτι που εν τέλει επηρέαζε τη συγκέντρωσή του. Παρά την κατάκτηση του League Cup το 1995, η θέση του James στην αρχική ενδεκάδα τέθηκε σε κίνδυνο με την απόκτηση του Brad Friedel. Στις 23 Ιουνίου 1999, μετά από 277 αγώνες για τη Liverpool, πουλήθηκε στην Aston Villa για 1,8 εκατομμύρια λίρες.
Την… μέτρια εικόνα του με το Liverbid φρόντισε να την συνεχίσει και αργότερα, αφού το 2024, στο ημίχρονο αγώνα στο Anfield, έσωσε πέναλτι από έναν 11χρονο φίλαθλο των Reds, σε ένα mini event από φιλανθρωπική οργάνωση, στιγμιότυπο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.