Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι απαραίτητοι πόντοι για να τερματίσει στην πρώτη 8άδα η Liverpool

Οι απαραίτητοι πόντοι για να τερματίσει στην πρώτη 8άδα η Liverpool

Με τη Liverpool να έχει ξεκινήσει δυναμικά στη νέα μορφή του Champions League, έχει πάρει σημαντικούς τρεις πόντους στην προσπάθειά της να αποφύγει τον γύρο των play-off.

Η νίκη με 3-1 επί της AC Milan σε αυτή τη φάση του νέου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν ολοκληρώνεται αυτό το μέρος της διοργάνωσης. Μέχρι τη λήξη του αγώνα στις 29 Ιανουαρίου, όταν η Liverpool θα παίξει με την PSV Eindhoven, οι Reds θα έχουν παίξει οκτώ φορές και θα έχουν διαγωνιστεί για 24 πόντους.

Με τρεις από αυτούς τους πόντους ήδη εξασφαλισμένους, εξετάσαμε πόσους πόντους θα χρειαστούν για να τερματίσουν στην πρώτη οκτάδα της 36-ομάδων λίγκας.

Γιατί πρέπει η Liverpool να στοχεύει στην πρώτη οκτάδα;

Είναι εξαιρετικά απίθανο η Liverpool να αποκλειστεί από την πρώτη φάση της διοργάνωσης, καθώς 24 από τις 36 ομάδες προχωρούν από τη φάση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό για τη Liverpool να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, καθώς έτσι θα αποφύγει έναν επιπλέον γύρο play-off που θα λάβει χώρα λίγο πριν από έναν αγώνα πρωταθλήματος με τη Man City. Οι αγώνες play-off του knockout γύρου είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 11/12 και 18/19 Φεβρουαρίου 2025.

Επομένως, αν η Liverpool τερματίσει από την ένατη έως την εικοστή τέταρτη θέση, θα αντιμετωπίσει το εξής πρόγραμμα τον Φεβρουάριο:

Πρώτος αγώνας play-off του UCL, Wolves (Εντός), Δεύτερος αγώνας play-off του UCL, Man City (Εκτός)

Με αυτή να είναι η πρώτη έκδοση της νέας μορφής, μπαίνουμε σε άγνωστα νερά. Ωστόσο, η Opta έχει προβλέψει ότι 10 πόντοι θα είναι αρκετοί για να τερματίσει κάποια ομάδα στην πρώτη 24άδα, που εγγυάται μια θέση στα play-off. Αυτό σημαίνει ότι η Liverpool θα χρειαστεί μόλις επτά πόντους – δύο νίκες και μία ισοπαλία από τους επτά εναπομείναντες αγώνες της για να εξασφαλίσει μια θέση στα play-off.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι Reds θα στοχεύουν στην πρώτη οκτάδα και το Sky Sports αναφέρει ότι ο υπερυπολογιστής της Opta πιστεύει ότι 16 πόντοι θα είναι σχεδόν σίγουρα αρκετοί για να το επιτύχουν.

Η πλατφόρμα στατιστικών Football Meets Data προτείνει ότι 15 πόντοι μπορεί να είναι αρκετοί για να τερματίσει κάποια ομάδα στην όγδοη θέση.

Και, αν και απίθανο, 14 πόντοι μπορεί να είναι αρκετοί, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων.

Έτσι, αν θεωρήσουμε ότι ο στόχος για τη Liverpool είναι οι 15 πόντοι, θα χρειαστεί να πάρει μόλις 12 πόντους από τους επτά εναπομείναντες αγώνες:

Ημερομηνίες Φάσης Πρωταθλήματος

Αγώνας 2: Bologna (Εντός) – Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 10 μμ

Αγώνας 3: Leipzig (Εκτός) – Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 10 μμ

Αγώνας 4: Bayer Leverkusen (Εντός) – Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 10 μμ

Αγώνας 5: Real Madrid (Εντός) – Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 10 μμ

Αγώνας 6: Girona (Εκτός) – Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 7:45 μμ

Αγώνας 7: Lille (Εντός) – Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 10 μμ

Αγώνας 8: PSV (Εκτός) – Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 10 μμ

Οι απαραίτητοι πόντοι για να τερματίσει στην πρώτη 8άδα η Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com