Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σε συνομιλίες για την αγορά της Bordeaux η Fenway Sports Group

Σε συνομιλίες για την αγορά της Bordeaux η Fenway Sports Group

Με την Fenway Sports Group να στοχεύει να αγοράσει έναν άλλο ποδοσφαιρικό σύλλογο για να συνεργαστεί με τη Liverpool, μια αντιπροσωπεία φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της Bordeaux.

Η επέκταση σε ένα μοντέλο πολλαπλών συλλόγων έχει πολλά οφέλη για την ίδια τη Liverpool και μια σειρά από συλλόγους έχουν διαφημιστεί ως πιθανά εγχειρήματα αυτού του είδους. Μετά από εικασίες για επενδύσεις στη Νότια Αμερική, φαίνεται ότι η πρώτη αγορά της FSG θα μπορούσε να έρθει στη Γαλλία.

Το τοπικό περιοδικό France Bleu αναφέρει την Τρίτη ότι η FSG είναι «πολύ σοβαρή» για την απόκτηση της Bordeux, με «αποκλειστικές συζητήσεις» με τους σημερινούς ιδιοκτήτες της ομάδας της Ligue 2.

Τώρα, εκπρόσωποι τόσο της FSG όσο και της Bordeux παρακολούθησαν μια ακρόαση με το DNCG – που περιγράφεται ως ο «οικονομικός αστυνομικός του γαλλικού ποδοσφαίρου» – προκειμένου να επικυρώσουν οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Ο John W. Henry λέγεται σε έναν από εκείνους που πραγματοποίησαν το ταξίδι, με τον Julian Ward να συμμετέχει και επίσης ο ιδιοκτήτης πρόεδρος της Bordeaux Gerard Lopez, για συζητήσεις μαζί με έναν δικηγόρο που εκπροσωπεί την FSG.

Υποστηρίζεται ότι δεν υπάρχει «δεσμευτική προσφορά» από την FSG, αλλά «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο οικονομικό μέτωπο» και η προσδοκία είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μια αρχική επένδυση 42 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλιστεί ότι η Bordeaux μπορεί να συμμετάσχει στη Ligue 2 για το 2024/25.

Αυτό έρχεται ως επιβεβαίωση της φήμης που συνδέει τον σύλλογο να απειλείται με υποβιβασμό στην Championnat National – την τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου – λόγω μακροχρόνιου χρέους.

Ο Lopez, ο οποίος αγόρασε την Bordeaux το 2021, πρόκειται να συνεχίσει να ασχολείται με τον σύλλογο ως μέτοχος μειοψηφίας, με την πρόθεσή του να αποφύγει να μετατραπεί σε περιουσιακό στοιχείο που μοιάζει με την Troyes στο City Football Group.

«Και τα δύο μέρη ελπίζουν να ολοκληρωθεί η πώληση εντός 10 ημερών», εξηγείται, με τις συναντήσεις τους με την DNCG να είναι κρίσιμες για οποιαδήποτε εξαγορά. Μια ενδιαφέρουσα πτυχή στην ιστορία είναι ότι ο πρώην μέσος της Liverpool Albert Riera, είναι επί του παρόντος προπονητής στη Bordeaux.

Ο Riera ο οποίος απολαμβάνει μια καλή φήμη ως προπονητής, εντάχθηκε από τη σλοβενική ομάδα NK Celje πέρυσι, έχοντας προηγουμένως περάσει δύο χρόνια στη Bordeux ως παίκτης.

Σε συνομιλίες για την αγορά της Bordeaux η Fenway Sports Group

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com