Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley (Μέρος 5ο)

Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley (Μέρος 5ο)

Οι δεσμοί του Conor Bradley με το Finn Valley Club αποδίδονται στη μητέρα του, η οποία στα νιάτα της συμμετείχε σε αγώνες με τα χρώματα του. Οπότε και ο ίδιος έπαιρνε μέρος σε αγώνες δρόμου τόσο με την ομάδα του Finn Valley όσο και με το σχολείο του.

Ο προσωπικός του προπονητής Michael Penrose λέει για αυτόν: «Ήταν εκπληκτικός, πάντα ήθελε να μαθαίνει και ήταν αφοσιωμένος στον στόχο του. Μπορεί οι γονείς να μου ζητάνε να προπονήσω τα παιδιά τους αλλά πρέπει και αυτά να το θέλουν πραγματικά. Του έδινα λοιπόν (του Bradley) κάποια προγράμματα ασκήσεων για το σπίτι, γιατί επιζητούσε συνέχεια την έξτρα δουλειά. Η αφοσίωση στους στόχους του τον έφτασε εκεί που είναι σήμερα.»

Ο πρώην συναθλητής του, ο Toye δεν μπορεί να ξεχάσει και ο ίδιος το εξοντωτικό πρόγραμμα του Bradley, το οποίο όμως κατάφερε να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια.
«Κάποιες φορές δεν ήξερε κανένας αν θα ερχόταν, αλλά αυτός έφτανε πάντα 30 λεπτά πριν τον αγώνα» λέει ο Toye. «Θα κέρδιζε και θα έφευγε αμέσως για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς κουβέντες, τον έβγαζαν στα γρήγορα μερικές φωτογραφίες και απλά έφευγε. Για αυτόν ήταν μέρος της δουλειάς του.»

Το μυστικό πίσω από την κάθε φορά έγκαιρη άφιξη του Bradley στους αγώνες, το κατείχε ο McGonagle, γιατί αυτός ήταν που καθόριζε την έναρξη τους, ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα του νεαρού παίκτη των Κόκκινων. «Προσπαθούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο για αυτόν, γιατί γνωρίζαμε ότι πάντα είχε και κάποια δέσμευση κάπου αλλού» λέει ο McGonagle.

Γρήγορα ο Bradley κυριάρχησε στους αγώνες δρόμου σε επίπεδο επαρχίας αλλά κατάφερε να κερδίσει επίσης και τον τίτλο του Ulster Championship στο οποίο συμμετείχαν εννιά(9) επαρχίες ενώ τερμάτισε και στην 6η θέση του National Championship.
«Όλα αυτά χωρίς προπόνηση» λέει ο McGonagle. «Μου θυμίζει πολύ τον Seamus Coleman της Everton αλλά και τον πυγμάχο Jason Quigley. Υπάρχουν κάποιοι απλοί τύποι που δεν ξεχνάνε ποτέ τις ρίζες τους» προσθέτει ο Chris McNulty, ο εκπρόσωπος τύπου του Finn Valley AC.

Για τον McNulty, το εργασιακό ήθος του Bradley αλλά και ο σεβασμός του προς τους άλλους οφείλονται στην ανατροφή που του έδωσαν οι γονείς του, Joe και Linda.

Όταν ο πατέρας του Conor o Joe, πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πάτερ Paul Fraser-που έψαλε τη νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του St Patrick’s (δίπλα στο Aghyaran GAC), στάθηκε ιδιαίτερα στο ήθος του νεαρού που «συνόδευσε τον πατέρα του σε αυτό το τελευταίο ταξίδι»
«Ο Conor προέρχεται από μια περιοχή όπου ο σεβασμός και η σκληρή δουλειά έχουν εμποτίσει τον χαρακτήρα του. Όλη η οικογένεια του έχουν την ίδια πάστα. Η Linda τον πήγαινε παντού, τον ενθάρρυνε και τον υποστήριζε. Θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για αυτούς την περίοδο που ο Joe ήταν άρρωστος, αλλά δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ ως δικαιολογία» προσθέτει ο McNulty.

Ο Bradley αποδείχθηκε ταλέντο και στους αγώνες στίβου, ειδικά στα 600 μέτρα και αγωνίστηκε σε αυτές τις κούρσες για το Finn Valley Club για τρία χρόνια, πριν οι υποχρεώσεις αλλά και η δέσμευση του στο ποδόσφαιρο τον απομακρύνουν από τα ταρτάν.

Ο Toye που στάθηκε μάρτυρας της έκρηξης της καριέρας του στη Liverpool, νιώθει περήφανος για τον φίλο του αλλά δεν εκπλήσσεται.
«Από φυσικού του ήταν καλός σε όλα» λέει γελώντας. «Και πάντα είχε μια πολύ καλή προσωπικότητα».

Όπως συνέβη με το Γαελικό ποδόσφαιρο, αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων πως αν ο Conor Bradley δεν τα είχε καταφέρει στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο, θα μπορούσε να κάνει όνομα ως αθλητής στίβου.
«Θα μπορούσε να αναδειχθεί σε κορυφαίο δρομέα των 800 ή των 1500 μέτρων» λέει ο McGonagle. «Όταν τον παρακολουθώ στην τηλεόραση να παίζει με τη φανέλα της Liverpool, μπορώ να διακρίνω τα χαρακτηριστικά της φυσικής κατάστασης, της ταχύτητας, της δρασκελιάς που του επιτρέπουν να καλύπτει τον χώρο. Όλοι μας είμαστε περήφανοι από τα κατορθώματα του» ολοκλήρωσε ο McGonagle.

Θα κλείσουμε αυτή τη σειρά άρθρων για τον Conor Bradley με τα στατιστικά του για τους Κόκκινους. Σε 761 λοιπόν λεπτά συμμετοχής, έχει σκοράρει μια φορά (ελπίζω να το θυμάστε), είχε 3 assists, βαθμολογήθηκε κατά μέσο όρο με 7.48 και έχει xG (αναμενόμενα γκολ) 0.89. Είχε 351 επιτυχημένες πάσες, ακρίβεια πάσας 80.3% και έχει δημιουργήσει 15 ευκαιρίες. Όσο αφορά την κατοχή είχε 13 επιτυχημένες τρίμπλες (ποσοστό 48.1%), 705 επαφές (οι 40 στον αντίπαλο χώρο) και κέρδισε 12 φάουλ.

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως είναι αμυντικός, οπότε θα αναφέρουμε και εκεί τα στατιστικά του. Είχε 25 επιτυχημένα τάκλιν(ποσοστό 75.8%), κέρδισε 69 μονομαχίες(ποσοστό 57.5%), 11 εναέριες μονομαχίες(ποσοστό 68.8%), έκανε 10 κοψίματα, ανέκτησε τη μπάλα 50 φορές, έκανε στην άμυνα 14 επιτυχημένες ντρίμπλες και τέλος είχε 2 κίτρινες κάρτες.

Το μέλλον του ανήκει στους Κόκκινους, και ελπίζουμε να το διαπιστώσει και ο Arne Slot.

Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com