Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων (Μέρος 1ο)

Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων (Μέρος 1ο)

Το πρώτο κύμα των παικτών της Liverpool καταφτάνει στο προπονητικό κέντρο ενόψει της σαιζόν 2024/25 καθώς ξεκινά- με ανυπομονησία, η νέα εποχή στο Anfield, υπό τον Arne Slot.

Τα τελευταία 8 χρόνια τα μέλη της ομάδας συναντούσαν ένα ακτινοβόλο χαμόγελο και μια τεράστια αγκαλιά από τον Jurgen Klopp. Αυτή τη φορά θα τους συναντήσει ο Arne Slot που έχει αναλάβει εδώ και ένα μήνα τα καθήκοντα του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλωσόρισμα θα είναι το ίδιο θερμό αλλά η σκληρή δουλειά θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα. Μετά τις πρώτες μέρες όπου θα διαπιστωθεί η φυσική κατάσταση των παικτών, θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες στα γήπεδα που θα στοχεύουν στη φυσική προετοιμασία αλλά και σε θέματα τακτικής.

Ο Slot γνωρίζει πως θα απουσιάζουν αρκετοί παίκτες της ομάδας του, οι οποίοι είτε βρίσκονται σε διακοπές μετά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, είτε συνεχίζουν να αγωνίζονται στα Euro 24 και Copa America.

Είναι σίγουρο όμως πως ο Ολλανδός προπονητής θα θελήσει να δημιουργήσει μια γρήγορη και καλή εντύπωση, οπότε ας δούμε τι θα πρέπει να περιμένουν οι παίκτες που θα παρευρεθούν αυτή την εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο.

Το στυλ ποδοσφαίρου που προτιμά ο Slot είναι έντονο, οπότε εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στο ‘χτίσιμο’ της φυσικής κατάστασης των παικτών του.

Επιλέγει προσεκτικά τις ημέρες που θα ‘σπρώξει’ την ομάδα του σε αυτόν τον τομέα- ένα κοινό χαρακτηριστικό με το αντίστοιχο του Klopp και τις περίφημες εξαντλητικές του προπονήσεις και η έντονη προπόνηση του συνδυάζει ασκήσεις αντοχής, δύναμης και ευκινησίας.

Στη Feyenoord δεν υπήρχε κάποια ειδική μέρα, κατά το πέρασμα του Slot από εκεί, που να περιλάμβανε προπονήσεις που να εστιάζουν μόνο στην φυσική κατάσταση. Αντίθετα, τέτοιου είδους ασκήσεις είχαν ενσωματωθεί στα καθημερινά προπονητικά προγράμματα και έπρεπε να εκτελεσθούν με μεγάλη ένταση σε διπλές προπονήσεις ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες.

Στον Slot αρέσει να ωθεί τους παίκτες του και να παρακολουθεί την ανταγωνιστικότητα τους. Του αρέσει η σκληρή δουλειά αλλά θέλει επίσης να είναι και διασκεδαστική, ενώ δίνεται έμφαση και στη βελτίωση της τεχνικής των παικτών.

Μικρές ασκήσεις που περιλαμβάνουν μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός χρησιμοποιούνται για να ενθαρρύνουν τη γρήγορη σκέψη, να επιταχύνουν τον χρόνο αντίδρασης και να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των παικτών.

Ο Ruben Peeters, επικεφαλής του τομέα φυσικής απόδοσης των παικτών -κατείχε την ίδια θέση και στη Feyenoord, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία των Κόκκινων. Η κύρια προσοχή του Peeters στοχεύει στην περιοδικότητα των προπονητικών σχεδίων όταν και προγραμματίζει για τον κάθε παίκτη διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, αποφασίζοντας το μέγεθος της δουλειάς που απαιτείται καθώς και το πότε οι παίκτες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους ή θα χρειαστεί να ξεκουραστούν έτσι ώστε να βελτιώσουν τη σωστή στιγμή τα χαρακτηριστικά τους.

Ο Slot κληρονομεί βέβαια μια ομάδα που είναι συνηθισμένη σε μεγάλες απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης, λόγω του Klopp, οπαδός και αυτός του ποδοσφαίρου μεγάλης έντασης.

Οι τραυματισμοί όμως είχαν αποδειχθεί μεγάλος πονοκέφαλος για τη Liverpool στις τελευταίες σαιζόν και η ομάδα θα θέλει σίγουρα να αποφύγει την επανάληψη αυτών των καταστάσεων στο νέο καθεστώς.

Θα πρέπει να τονίσουμε επίσης πως ένα από τα σημαντικά κριτήρια της επιλογής του Slot ως διαδόχου του Klopp, ήταν και οι πρόοδοι που σημείωναν οι προηγούμενες ομάδες του στο τομέα της φυσικής κατάστασης χωρίς την τροχοπέδη των τραυματισμών.

Συνεχίζεται…

Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com