Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος 3ο)

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24 (Μέρος 3ο)

Jayden Danns

Ο Danns…

Ο επιθετικός που πολλοί οπαδοί των Κόκκινων στην εποχή της αφλογιστίας της επίθεσης της Liverpool, θα ήθελαν να αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Φεβρουαρίου 2024, στη νίκη της Liverpool με 4-1 εναντίον της Luton στο Anfield και δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Μόνο μπροστά.

Στον συγκεκριμένο αγώνα δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αφού στον απειροελάχιστο χρόνο συμμετοχής που είχε, κατάφερε να συνεισφέρει με 2/4 επιτυχημένες πάσες, μια ανάκτηση της μπάλας και δύο χαμένες μονομαχίες.

Ο προπονητής όμως της U18 Bridge-Wilkinson, τον έχει χαρακτηρίσει ως «απλά απίστευτο» για την ικανότητα του στο σκοράρισμα, ενώ και ο Jurgen Klopp έχει πει πως: «Η προσωπικότητα του Jayden είναι μεταδοτική (ως προς τα θετικά στοιχεία), ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του στοιχειοθετούν δείγματα κορυφαίου (ποδοσφαιριστή).
Προσπαθεί να γίνεται καλύτερος κάθε ημέρα, κάθε στιγμή της κάθε ημέρας και δεν αποτελεί έκπληξη σε κανέναν ότι οι βελτιώσεις του αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό»
.

Μετά τον αγώνα ο Klopp επιφύλαξε μια τεράστια αγκαλιά για τον μικρό, ο οποίος μπήκε στις Ακαδημίες των Κόκκινων από την ηλικία των 8 χρονών και του οποίου ο πατέρας ξεκίνησε επίσης την καριέρα του στις ίδιες Ακαδημίες.
Ο manager της Luton Rob Ewards, είπε στον Klopp αστειευόμενος πως στα νιάτα του είχε συνηθίσει να έχει ως συμπαίκτη του τον πατέρα του Danns.

Lewis Koumas και Trey Nyoni

Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την γκριμάτσα του Nyoni όταν συνειδητοποίησε πως πρόκειται να μπει ως αλλαγή στον αγώνα του FA Cup εναντίον της Southampton στο Anfield, στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Ο παίκτης για τον οποίο ο Jurgen Klopp δήλωσε: «Τι παίκτης είναι αυτός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Trey (Nyoni)».

O Nyoni στα 16 του χρόνια, στον αγώνα αυτό- μπήκε ως αλλαγή του Harvey Elliott στο 78ο λεπτό, είχε 7/7(100%) επιτυχημένες πάσες, μία ανάκτηση μπάλας και 1/3 μονομαχίες.

Ο ίδιος ο Nyoni, στο ιστορικό αυτό ντεμπούτο, ως ο μικρότερος παίκτης στην ιστορία των Κόκκινων που συμμετείχε σε αγώνα του FA Cup, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στοLew Instagram: «Debut».

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο Nyoni, μετά την μεταγραφή του από τις Ακαδημίες της Leicester τον Σεπτέμβριο του 2023, και στο ντεμπούτο του για την U18 των Κόκκινων, πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο Kirkby εναντίον της Everton.

Όσο αφορά τον Lewis Koumas, τι να προσθέσουμε περισσότερο στο ντεμπούτο του, το οποίο συνοδεύτηκε από τέρμα; Βαθμολογήθηκε με 7.6 σε 63 λεπτά συμμετοχής και εκτός από το τέρμα είχε 7/8 επιτυχημένες πάσες, 0,05 xG(αναμενόμενα γκολ), ένα επιτυχημένο τάκλιν, δύο πάσες στη μικρή περιοχή των αντιπάλων, τρεις ανακτήσεις της μπάλας και 1/4 κερδισμένες μονομαχίες.

Και μπορεί ο πατέρας του, ο Jason Koumas για τους λάθους λόγους, να θεωρείται το χαμένο ταλέντο των Κόκκινων, που θα μπορούσε να αναδειχθεί σε παίκτη παγκοσμίου εμβέλειας (σύμφωνα με τους New York Times), ο μικρός όμως -σε αντίθεση με τον πατέρα του, δείχνει στοιχεία σοβαρού επαγγελματισμού, σε σημείο που να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα της Ουαλίας.

Mateusz Musialowski

Ο μικρός Πολωνός έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Μαρτίου 2024, στο Anfield, εναντίον της Sparta Prague σε αγώνα του Europa League.

Πολύ καλή η συμμετοχή του στον αγώνα των Κόκκινων, η οποία βαθμολογήθηκε με 6.3 στα 17 λεπτά συμμετοχής- αντικατέστησε τον Bobby Clarke και απέδωσε 12/14 επιτυχημένες πάσες, εκ των οποίων μια πάσα-κλειδί, 19 επαφές με την μπάλα, 1/3 κερδισμένες μονομαχίες και 3 ανακτήσεις της μπάλας,

«Δεν με ενδιαφέρουν οι στατιστικές, αλλά μπορείτε να πείτε πως ο Mateusz είναι πλέον έτοιμος για τη Liverpool» είπε μετά τον αγώνα ο Klopp και συνέχισε. «Κάθε παίκτης αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο αλλά προφανώς σε αυτήν την ομάδα βλέπουμε το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Πήρε τώρα τον χρόνο του και πιστεύω πως το αξίζει. Ίσως και να περιμέναμε λίγο περισσότερο για αυτό. Είναι άλλο ένα εκπληκτικό παιδί (των Ακαδημιών)» ολοκλήρωσε ο Klopp.

Οι προπονητές του στις Ακαδημίες πρόσεξαν την αξιοσημείωτη αλλαγή στην συμπεριφορά του και τον ολοένα και αυξανόμενο επαγγελματισμό του μετά την ματαίωση της μεταγραφής του στην Αυστριακή TSV Hartberg ,το προηγούμενο καλοκαίρι.

Οι Reds που έκαναν το ντεμπούτο τους στη σαιζόν 2023/24

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com