Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 2ο)

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 2ο)

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά λοιπόν του Darwin Nunez που θα χρειαστεί να βελτιώσει ο παίκτης στην νέα εποχή του Slot στο Anfield;

1.Η παραγωγικότητα στην αντίπαλη εστία.

Μετά από δύο (2) σαιζόν στην Premier League, o Nunez έχει σκοράρει 20 φορές σε 65 εμφανίσεις, αξιοσημείωτα λιγότερα από το xG του (αναμενόμενα γκολ) αφού ο αριθμός αυτός αγγίζει το 27.9

Κανένας επιθετικός με περισσότερα από 900 λεπτά συμμετοχής σε αγώνες δεν είχε περισσότερα σουτ από αυτόν, κατά μέσο όρο 4.75 για κάθε ενενήντα (90) λεπτά αγώνα, τη σαιζόν 2023/24 αλλά πολύ συχνά οι αποφάσεις του της τελευταίας στιγμής, δεν ήταν οι καλύτερες με αποτέλεσμα να χάνονται χρυσές ευκαιρίες.

Στη Liverpool πέτυχε να μετατρέπει τις ευκαιρίες του σε τέρματα σε ένα ποσοστό της τάξης του 11.7% αλλά στην Ουρουγουάη τα πηγαίνει καλύτερα αφού το ποσοστό αυτό φτάνει τα 23.2%.

Ας συγκρίνουμε στον παρακάτω πίνακα τις αποδόσεις του τόσο στην Εθνική Ουρουγουάης όσο και στη Liverpool, με τους μέσους όρους που αντιστοιχούν σε ενενήντα(90) λεπτά αγώνα.

Είναι προφανές ότι ο Darwin προσπαθεί πολύ μα πάρα πολύ για λογαριασμό των Κόκκινων αλλά δεν του βγαίνει.

Ο πρώην επιθετικός των Κόκκινων John Aldridge, ο οποίος πέτυχε 63 τέρματα σε 104 εμφανίσεις στα τέλη της δεκαετία του 80 λέει: «Η πίεση αυξανόταν στον Darwin την προηγούμενη σαιζόν και καθώς μειωνόταν ο αριθμός των τερμάτων που πετύχαινε μπορούσες να δεις πως υπέφερε. Η αποτυχία αυτή έπεσε πολύ βαριά στους ώμους του και έχασε ένα μέρος της αυτοπεποίθησης του.

Πολύ συχνά βρίσκει τον εαυτό σου σε φοβερές θέσεις, αλλά αποτυγχάνει να στείλει τη μπάλα στην εστία. Χρειάζεσαι αυτήν την ηρεμία και την ψυχραιμία. Πολλά από τα τελειώματα μου επιτεύχθηκαν με την πλευρά του του ποδιού (πλάγιο σουτ) και το ίδιο συνέβαινε με τους Ian Rush (πρώτος σκόρερ των Κόκκινων με 346 γκολ) και Robbie Fowler (7ος στη λίστα με 183 τέρματα). Πρέπει να βρίσκεις τις γωνίες και να μην δίνεις την ευκαιρία στον τερματοφύλακα να αποκρούσει» συνέχισε.

«Ο Darwin είναι ικανός για το απίστευτο. Το τελείωμα του εναντίον της Brentford, όταν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα ήταν πολύ καλό. Όπως και το τέρμα που πέτυχε εναντίον της Bournemouth. Τα δύο τελειώματα, δυνατά και χαμηλά εναντίον της Newcastle επίσης. Αλλά χάνει πολλές ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να αλλάξει για να ανέβει επίπεδο.».

Ο Aldridge πιστεύει πως στην Liverpool σκέφτονται ορθά θέλοντας να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Darwin.

«Όταν επιστρέψει από το Copa America θα βρει έναν νέο manager για να συνεργαστεί μαζί του, νέες φωνές, νέες ιδέες, νέες προπονητικές ασκήσεις.

Ο Slot μπορεί να πυροδοτήσει κάτι μέσα του. Ο Darwin διαθέτει τόσες πολλές δυνατότητες που θα έψαχνες να βρεις σε έναν κορυφαίο επιθετικό, συμπεριλαμβανομένων της δύναμης και της ταχύτητας. Μπορεί να αποδειχθεί σε εφιάλτη για τους αμυντικούς, αλλά πρέπει να μάθει να τιμωρεί τις αντίπαλες ομάδες με το να είναι περισσότερο αποτελεσματικός» ολοκλήρωσε.

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com