
Ο Arne Slot μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού του στο νέο βιβλίο με τίτλο: “Beyond Klopp: Arne Slot’s Blueprint for Liverpool’s Future” αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πάντα έχει πίστη στο επιθετικό του πλάνο.
Ο Ολλανδός σύμφωνα με τη Mirror αναφέρει στο νέο βιβλίο:
“ Ξέρω πώς λειτουργεί. Αν δεν παίρνεις τρόπαια ως προπονητής ή ως παίκτης, μπορεί να σε στοιχειώνει για δεκαετίες. ”
“ Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να θυμόμαστε. Κοιτάξτε την ομάδα της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Όλοι είδαν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ως το τουρνουά όπου η Ολλανδία βγήκε νικήτρια. Αλλά δεν γύρισε σπίτι με το κύπελλο. Αφορούσε το στυλ παιχνιδιού τους. ”
“ Φυσικά, θέλω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια – αλλά θέλω επίσης να μείνω στη μνήμη των ανθρώπων. Αυτό είναι ένα τρόπαιο από μόνο του, κατά τη γνώμη μου. ”
“ Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι με περιγράφουν ως τον προπονητή που σκέφτεται πάντα με επιθετικό στυλ. Όσο συνεχίζεις να επιτίθεσαι, βελτιώνεις τις πιθανότητες να βγεις νικητής. ”
“ Πρέπει να πάρεις όσα ρίσκα θέλεις με την ομάδα σου γιατί αυτό θα σου φέρει περισσότερες ανταμοιβές από ό,τι όταν κάνεις επιλογές που τρέφονται από φόβο. Θα χάσω παιχνίδια στη ζωή μου στο μέλλον, αλλά ποτέ δεν θα τα χάσω επειδή έχω αμυντική νοοτροπία. ”
“ Δεν φοβάμαι όταν κάνω τις ομαδικές μου συζητήσεις αυτές τις μέρες. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλες οι επιθετικές μου ιδέες θα λειτουργήσουν. Δεν έχω χώρο για φόβο ή νεύρα. Παίρνω τις αποφάσεις μου με βάση τη λογική και αυτό που βλέπω. ” Αναφέρει ο Arne Slot.
“ Η μόνη φορά που μπορεί να νιώσω λίγο νευρικός είναι αν ο Pep (Guardiola) βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο και κοιτούσε πάνω από τον ώμο μου! Θέλω οι ομάδες μου να παίζουν με τόσο δυναμικό τρόπο που να είναι πραγματικά δύσκολο για τους αντιπάλους μας να το αναλύσουν. ”
