Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φαντάσου η Liverpool να μην είχε και προβλήματα δηλαδή…

Φαντάσου η Liverpool να μην είχε και προβλήματα δηλαδή…

Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς, φίλος της Ομάδας, του site και μέλος στο group μας στο facebook.

Αναμφίβολα, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια απ’ πλέον έντονες του φετινού πρωταθλήματος για την Liverpool. Και όχι άδικα: Τέταρτη βράδυ, ντέρμπι κορυφής με Tottenham, εμφάνιση πρωταθλητή, νίκη στο 93′, κορυφή. Σάββατο μεσημέρι, “ύπουλη” έξοδος στο Selhurst Park, άνετη επτάρα, “γεμάτη” εμφάνιση, γεια σας…

 

Μια εβδομάδα έντονη, όμορφη, αλλά και άκρως διδακτική, αφού οι διθύραμβοι ήρθαν να καλύψουν τα όσα αρνητικά και “μαύρα” περιέγραφε ουκ ολίγος κόκκινος λαός μέχρι και πριν λίγο καιρό. Ναι, μην πάτε πολύ πίσω. Δεν πέρασε και τόσος καιρός από όλα αυτά τα… ωραία που ακούγαμε και διαβάζαμε.

 

Ότι “που να πάει αυτή η ομάδα με τέτοια άμυνα όπου κάθε ματς δέχεται και γκολ”. Ότι “κατάντησε να τρώει επτά από την Aston Villa”, ότι “ζορίζεται στις εκτός έδρας αποστολές της”, ότι “χάνει απ’ την Atalanta μέσα στο Anfield”. Kαι άλλα πολλά τέτοια σε παρόμοιο ύφος. Η επιτομή της μαυρίλας.

 

Για μισό λεπτό όμως. Για να… βάλουμε μια τάξη λίγο: είπε κάποιος πως η φετινή σεζόν θα είναι εύκολη; Επί της ουσίας αποτελεί συνέχεια της αμέσως προηγούμενης, και ενώ δεν έχει γίνει κανονική καλοκαιρινή προετοιμασία, με τους παίκτες να μην ξεκουράζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ο Covid-19, ναι, παίζει και αυτός τον ρόλο του, από τα κρούσματα στους ποδοσφαιριστές, μέχρι την απουσία του κόσμου που στη Liverpool στερεί πολλά. Βάλε μέσα και τα τόσα ματς εθνικών ομάδων μέσα στο φθινόπωρο και το… γλυκό (που βγαίνει ξινό) έδεσε!

Συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League; Δικαίως διαμαρτύρεται ο Klopp, και φυσικά το ίδιο κάνουν φυσιολογικά μαζί του και άλλοι προπονητές, όπως ο Guardiola. Αλλά και πάλι, έστω και έτσι, βλέπεις τη Liverpool με το πέρας του 1/3 της φετινής Premier League πρώτη, και από πίσω να ακολουθούν οι… Leicester, Everton και Southampton. Εκτός και αν νομίζατε πως μόνο οι Reds, από το Big-6, θα επηρεάζονταν αισθητά.

 

Συνεχόμενες εβδομάδες με δράση στο Champions League; Οκ, μια χαρά, πρώτοι στον όμιλο, άνετοι και ωραίοι, και στους ’16’, με αντίπαλο την RB Leipzig, μέχρι τον Φλεβάρη, βλέπουμε…

Rotation; Νέα παιδιά μπροστά; Φυσικά. Ο Curtis Jones έφτασε να λογίζεται βασικό στέλεχος της ομάδας. Toν Rhys Williams τώρα τον μαθαίνουμε, και όπως φαίνεται, θα τον βλέπουμε και πολύ συχνά πλέον, μέχρι να γυρίσουν άλλοι παίκτες υγιείς και σε καλή κατάσταση. Καλά καλά, δεν έχουμε δει ακόμα επί της ουσίας τον πραγματικό Κώστα Τσιμίκα, άλλα όπως και να το κάνουμε, η καθιέρωση στο τοπ επίπεδο και στη Liverpool είναι δύσκολη για οποιονδήποτε παίκτη έρχεται από ένα πρωτάθλημα επιπέδου όπως το ελληνικό.

 

H χρονιά είναι δύσκολη, το λέγαμε και καιρό πριν, έχει φυσικά πολύ δρόμο μπροστά, πολύ ανηφόρα. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, στο ‘κλείσιμο’ του 2020, η Liverpool φαίνεται να βάζει και πάλι τις βάσεις για να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, με επιμονή, με κόπο, με αναποδιές. Αν μπει ως πρώτη και στο νέο έτος, με έναν απαιτητικό Ιανουάριο να ακολουθεί (ξεχωρίζουν τα ντέρμπι με Manchester United και Tottenham), τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα ως προς την κατάκτηση του 20ου τίτλου.

Φαντάσου η Liverpool να μην είχε και προβλήματα δηλαδή…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com