Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > H μάχη με την Tottenham και στο βάθος το πρωτάθλημα

H μάχη με την Tottenham και στο βάθος το πρωτάθλημα

 Ο Ερρίκος Σουλολλάρι γράφει στο Liverpool.gr για το μεγάλο ντέρμπι  με την και Tottenham σχολιάζει το δύσκολο έργο που έχουν οι Reds για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου. 

Καλησπέρα Reds!! Αυτό το ΣΚ επιτέλους έχουμε Premier League, που σημαίνει πως επιστρέφουμε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Εκεί όπου η αγαπημένη μας Liverpool παραμένει σε τροχιά τίτλου καθώς βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την φορμαρισμένη M.City. Nα πούμε με την ευκαιρία πως οι Πολίτες παίζουν το Σάββατο το μεσημέρι στη Fulham και σίγουρα το μυαλό όλων μας θα είναι εκεί, ελπίζοντας σε ένα στραβοπάτημα.

Από εκεί και πέρα το σωστό είναι να μην περιμένεις τη θα κάνει ο αντίπαλός σου αλλά τη θα κάνεις εσύ!Πάντα πίστευα πως κάθε ομάδα πρέπει να κοιτάζει την καμπούρα της. Να βλέπει κατάμουτρα τα λάθη της και να τα βελτιώνει έτσι ώστε να φτάσει στο σημείο κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Liverpool , καθώς επί εποχή Klopp οι Reds κάθε χρόνο βελτιώνονται.

Παρότι σε αυτή την νέα εποχή κατάφερε να βγει στην αφρόκρεμα και να πρωταγωνιστεί εκ νέου στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, όμως μέχρι στιγμής έχει φτάσει στη πηγή και δεν έχει πιει νερό και μάλιστα δυο φόρες. Την μια στο τελικό του Europa League και την άλλη πέρσι στο τελικό του Champions League. Στο προηγούμενο μου άρθρο ανέφερα αναλυτικά τα λάθη που έγιναν σε αγωνιστικό επίπεδο, τα οποία με την απόκτηση του Virgil van Dijk και  Alison, θαρρώ πως διορθώθηκαν κάπως.

Για να επανέλθουμε στο κρίσιμο ματς της Κυριακής, η  Liverpool αντιμετωπίζει μια πολύ καλή ομάδα σαν την Tottenham του Pochettino και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην την πατήσουμε.. Εδώ που φτάσαμε, κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός καθώς η Liverpool  δεν έχει αλλά περιθώρια για γκέλες. Σε περίπτωση που χτυπά ξύλο γκελάρουμε την Κυριακή  και η City πάει στο +4 πιστεύω πως δύσκολα θα καλυφθεί η διαφορά.

Για αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι μείζονος σημασίας για την Liverpool του Klopp που θέλει να παραμείνει σε τροχιά τίτλου μέχρι τέλους. Από την άλλη, η Tottenham τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στη Premier League, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι θα έλεγα η πιο επικίνδυνη  ομάδα του Λονδίνο και την Κυριακή έρχεται με άγριες διαθέσεις.

Στο αγωνιστικό επίπεδο η  Tottenham θα έρθει στο Anfield με το βαρύ της πυροβολικό που λέγεται Harry Kane και αυτό θέλει μεγάλη προσοχή από την άμυνα των Reds. Ο Άγγλος επιθετικός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος στη μεγάλη περιοχή  και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αφήσουμε χώρους. Φαντάζομαι πως τον ρόλο να τον μαρκάρει θα τον έχει ο Virgil van Dijk .

Είναι αλήθεια ότι η  απόδοση του  Ολλανδού βράχου  των Reds θα παίξει σημαντικό ρόλο για την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Εν ολίγοις αν το θηρίο βρεθεί σε καλή μέρα τότε πίσω δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, όπως έχει αποδειχθεί και από τα στατιστικά.

Όμως το θέμα δεν είναι μόνο να μην δεχτούμε γκολ διότι όπως προανέφερα και η ισοπαλία στη προκειμένη περίπτωση θα ήταν αυτοκαταστροφική. Το θέμα είναι η Liverpool να επιβάλει το δικό της ρυθμό από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη νίκη που θα της επιτρέψει να ονειρεύεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει άπαντες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους έτσι ώστε  να πνίξουν τον αντίπαλο. Αναντίρρητα, θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο σε όλα τα επίπεδα και πάνω απ ολα η ομάδα να είναι αποτελεσματική. Σε τέτοια ματς που η μπάλα καίει θα πρέπει με την πρώτη ευκαιρία που σου δίνεται να σκοράρεις, διότι η μπάλα τιμωρεί και εμείς είμαστε το μεγάλο παράδειγμα.  Πόσες φορές έχουμε κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι και στο τέλος το αποτέλεσμα να μας έχει απογοητεύσει; Πολλές φόρες ,για αυτό λέω πως εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να γκελάρουμε, είναι μονόδρομος η νίκη.

Συνοψίζοντας, μπορώ να επισημάνω πως σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι παίζει μεγάλο ρόλο και η προετοιμασία της ομάδας από τον προπονητή. Επί της ουσίας τη Κυριακή δεν θα έχουμε μόνο ένα ντέρμπι ανάμεσα στη Liverpool και την Tottenham αλλά και μεταξύ των Klopp και Pochettino . Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δούμε την στρατηγική τους και ευελπιστώ στο τέλος να βγει νικητής ο Klopp έτσι ώστε να παραμείνουμε κοντά στη κορυφή και στο όνειρο του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για pochettino vs klopp

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com