Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Emre: Πρέπει να αρχίσω από το μηδέν

Emre: Πρέπει να αρχίσω από το μηδέν

Επιμέλεια: Σταύρος Μπέκας

 

Ο Τουρκογερμανός μέσος της Liverpool, Emre Can, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και δηλώνει ότι μετά τον τραυματισμό που είχε, θα πρέπει να αρχίσει από το μηδέν για να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση και εν συνεχεία την αγωνιστική, έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στη βασική 11άδα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Emre ήταν ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε στην ομάδα, αφού έφτασε στα ημιτελικά του Euro με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Έπαιξε ως αλλαγή στο νικηφόρο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Arsenal στο Λονδίνο, έμεινε εκτός στη βαριά ήττα από τη Burnley τη 2η αγωνιστική και τραυματίστηκε στο παιχνίδι του League Cup κόντρα στη Burton Albion. Δυστυχώς αυτός ο τραυματισμός ήταν στον αστράγαλο που είχε χτυπήσει και στο τέλος της περσινής σεζόν στο 4-3 κόντρα στη Borussia Dortmund.

Έχοντας μείνει έναν μήνα εκτός κι ενώ η 3άδα στο κέντρο της ομάδας έχει καθιερωθεί, με τους Jordan Henderson και Adam Lallana να κάνουν σπουδαίες εμφανίσεις και με τον Gini Wijnaldum να προσαρμόζεται σιγά-σιγά στη νέα του ομάδα και τη νέα θέση (ως εσωτερικό χαφ), ο Emre Can θα πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να φτάσει το επίπεδό τους. Η μισή ώρα που αγωνίστηκε στο παιχνίδι του League Cup κόντρα στη Derby County, έδειξε σαφώς ότι χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του..

‘’Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και τώρα θα πρέπει να ανακτήσω τη φυσική μου κατάσταση’’ δήλωσε.

Και συνέχισε:

‘’Φυσικά δεν ήταν μια καλή στιγμή για μένα. Ήταν δύσκολο επειδή έφτασα αργά στην προετοιμασία και δεν ήμουν σε καλή κατάσταση για το ξεκίνημα της σεζόν. Ήξερα πριν ξεκινήσει η σεζόν ότι δεν ήμουν έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι και ήταν φυσιολογικό που έμεινα στον πάγκο. Στάθηκα κάπως άτυχος που στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησα (κόντρα στη Burton) τραυματίστηκα. Οι Adam, Hendo & Gini έχουν παίξει καλά μαζί – μπορείς να το δεις από τα αποτελέσματα και το καλό ποδόσφαιρο. Το είδα κι εγώ και χάρηκα πάρα πολύ για αυτούς. Κάθε παίκτης πρέπει να ξεκινάει από το μηδέν – έτσι κι εγώ. Τώρα επέστρεψα, θέλω να παραμείνω υγιής και να δείξω πράγματα στις προπονήσεις αλλά και όταν πάρω χρόνο σε αγώνες.’’

Ο Klopp παρέταξε με 7 αλλαγές την ομάδα κόντρα στη Derby αλλά η Liverpool πήρε μια εύκολη νίκη. Ο Emre πιστεύει ότι φέτος υπάρχει ανταγωνισμός υψηλού επιπέδου για όλες τις θέσεις.

‘’Αγοράσαμε πολύ καλούς παίκτες και όλοι είναι σε καλή φυσική κατάσταση, οπότε διαθέτουμε μια πολύ δυνατή ομάδα’’ πρόσθεσε.

Και συνέχισε:

‘’Αν έχεις δει τα τελευταία παιχνίδια, καταλαβαίνεις ότι είμαστε πολύ δυνατοί και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Αν παίζεις με καλούς παίκτες το επίπεδο ανεβαίνει. Είναι φυσιολογικό. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να κάνω υπομονή. Προσπαθώ να προπονούμαι σκληρά και όταν παίρνω χρόνο σε αγώνες προσπαθώ να παίξω καλά και μετά θα δούμε τι θα συμβεί (σ.σ. αν θα επανακτήσει τη θέση του στη βασική 11άδα)’’.

Η Liverpool έχει ήδη σκοράρει 19 goals στα πρώτα 7 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και League Cup, ενώ το Σάββατο στο Anfield κόντρα στη Hull City, θα προσπαθήσει να κάνει την 4η σερί νίκης της.

Και κλείνει τις δηλώσεις του ο Emre Can λέγοντας:

‘’Έχουμε αυτοπεποίθηση. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι καλή και όλοι είναι χαρούμενοι. Θέλουμε να διατηρήσουμε το momentum και να κερδίσουμε τη Hull. Όταν παίζεις για τη Liverpool ο στόχος θα πρέπει πάντα να είναι η κατάκτηση τίτλων, αλλά θα πρέπει πρώτα να δείχνουμε την ποιότητά μας σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι καταφέραμε.’’

 

Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε στον Emre να παραμείνει υγιής και να αυξήσει τον ανταγωνισμό στους μέσους της ομάδας που ήδη έχουν προβάδισμα. Πάνω από όλα όμως θα θέλαμε να του δώσουμε συγχαρητήρια για την ωριμότητα που δεν ταιριάζει συνήθως με το νεαρό της ηλικίας, το ομαδικό πνεύμα και τη σοβαρότητα που δείχνει με αυτές του τις δηλώσεις..

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com