Η Crystal Palace θα παραταχθεί χωρίς τον επιθετικό Jean-Philippe Mateta στην αναμέτρηση της Κυριακής με τη Liverpool, καθώς επικυρώθηκε η τιμωρία τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για σοβαρό αντιαθλητικό παίξιμο.
Η επόμενη αντίπαλος της Liverpool στην Premier League άσκησε έφεση κατά της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο επιθετικός στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας εναντίον της Tottenham, υποστηρίζοντας ότι η αποβολή ήταν λανθασμένη και η ποινή υπερβολική, ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε.
Αυτό σημαίνει ότι η ποινή των τριών αγωνιστικών παραμένει σε ισχύ, με τον παίκτη να εκτίει την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του στο παιχνίδι απέναντι στους Reds, πριν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων τον Νοέμβριο για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
Ο ίδιος έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε έξι συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του να αντιμετωπίζει δυσκολίες υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Pierre Sage, έχοντας καταγράψει μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της.
Ελλείψει του Mateta, η αμυντική γραμμή της Liverpool αναμένεται να βρει απέναντί της τον Jorgen Strand Larsen στο Selhurst Park.



