Στο αντίο των Mo Salah και Andy Robertson στο Anfield, η Liverpool αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Brentford, παρότι προηγήθηκε με τέρμα του Curtis Jones στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Arne Slot μπορεί να ήθελε, αλλά δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πάρει το τρίποντο, κλείνοντας τη σεζόν χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Premier League.
Οι περσινοί πρωταθλητές τερμάτισαν στην πέμπτη θέση με 60 βαθμούς και προκρίθηκαν στο επόμενο Champions League.
Α’ Ημίχρονο: Με τον Alisson στην εστία, τον Andy Robertson στα αριστερά της άμυνας και τον Mo Salah στο δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε η Liverpool κόντρα στη Brentford.
Καλύτερα μπήκε στο ματς η Liverpool και απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Konate στο 4’, την οποία μπλόκαρε ο Kelleher, ενώ στο 19’ ο Mo Salah με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι, με την επόμενη προσπάθεια από τον Gravenberch να φεύγει ψηλά.
Κοντά στο γκολ έφτασε και ο Szoboszlai με σουτ από πλάγια θέση στο 21’ και στο 37’ ο Kelleher με σπουδαία απόκρουση απομάκρυνε σε κόρνερ το ωραίο πλασέ του Gravenberch, για να ακολουθήσει νέο άστοχο πλασέ του Ngumoha.
Στη συνέχεια η Brentford ήταν εκείνη που έφτασε μια ανάσα από το 0-1, όμως ο Alisson απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι την προσπάθεια του Thiago από τη μικρή περιοχή!
Β’ Ημίχρονο: Στο 52’ επιχείρησε ο Salah να σκοράρει με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά ο Kelleher μπλόκαρε εύκολα.
Οι Reds συνέχισαν πάντως να ψάχνουν το γκολ και ανταμείφτηκαν στο 58’ όταν ο Salah βγήκε γρήγορα μπροστά και σέντραρε ιδανικά με το εξωτερικό, για να βρει τον Jones, ο οποίος με μια μόνο επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!
Η χαρά της Liverpool κράτησε όμως μόνο για λίγα λεπτά, αφού οι φιλοξενούμενοι στο 64’ ισοφάρισαν σε 1-1, όταν Schade μετέτρεψε σε γκολ με κεφαλιά τη σέντρα του Lewis-Potter.
Στο 73ο λεπτό ο Rio Ngumoha παραχώρησε τη θέση του στον Florian Wirtz, στην πρώτη αλλαγή της Liverpool στο ματς και μαζί του βγήκε για τελευταία φορά από το χορτάρι του Anfield και ο Mo Salah, παραχωρώντας τη θέση του στον Jeremie Frimpong.
Στο 82’ ήρθε και η στιγμή του Andy Robertson να αντικατασταθεί από τον Milos Kerkez και να αποθεωθεί από το κοινό του Anfield, ενώ μαζί του αντικαταστάθηκε και ο Ryan Gravenberch από τον Trey Nyoni.
Η Liverpool προσπαθούσε να βρει το δεύτερο γκολ, δίχως όμως επιτυχία και στο 89ο λεπτό πέρασε εκτός και ο Ibrahima Konate, πιθανώς στην τελευταία του συμμετοχή με τους Reds, με τον Joe Gomez να περνά στη θέση του.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στη Liverpool, όταν ο Szoboszlai βρήκε τον Wirtz, εκείνος πλάσαρε, ο Kelleher απέκρουσε και ο Gakpo δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά!
Στο δέκατο λεπτό του έξτρα χρόνου έχασαν και οι Bees μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Thiago από τη μικρή περιοχή, για να πάρουν όλο το ματς και την έξοδο στην Ευρώπη.
Liverpool: Alisson, Jones, Konate (89’ Gomez), Van Dijk, Robertson (83’ Kerkez); Mac Allister, Gravenberch (83’ Nyoni); Salah (72’ Frimpong), Szoboszlai, Ngumoha (72’ Wirtz); Gakpo
Πάγκος: Mamardashvili, Endo, Chiesa, Isak
Brentford: Kelleher ; Kayode, Van den Berg, Collins, Lewis-Potter; Henderson, Janelt, Jensen; Ouattara, Schade, Thiago
Οι Reds επιστρέφουν στη δράση στις 26 Ιουλίου, για να αντιμετωπίσουν την Sunderland στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών.



