Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026
ΑρχικήHOMEPAGE HOT POSTSΤο Τέλος της Υπομονής για τον Arne Slot (Μέρος 2ο)

Το Τέλος της Υπομονής για τον Arne Slot (Μέρος 2ο)

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να κερδίσει ξανά την υποστήριξη όσων έχουν στραφεί εναντίον του, ο Slot απάντησε: «Ναι, το πιστεύω. Όχι όμως αυτή τη σεζόν.

Αυτή τη χρονιά, ο κόσμος έχει ήδη διαμορφώσει άποψη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Όμως, αν καταφέρουμε να κάνουμε το καλοκαίρι που σχεδιάζουμε, τότε είμαι 100% πεπεισμένος ότι την επόμενη σεζόν θα είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα από αυτή που είμαστε τώρα».

Το πρόβλημα είναι πως τόσο μεγάλο μέρος της στήριξης και της εμπιστοσύνης έχει χαθεί τους τελευταίους εννέα μήνες, ώστε αν ο Slot παραμείνει στη θέση του και η Liverpool ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με ασταθή αποτελέσματα, το κλίμα στο Anfield θα γίνει τοξικό πολύ γρήγορα.

Και αν οι άνθρωποι της FSG βρεθούν στη θέση να χρειαστεί να αλλάξουν προπονητή στα μέσα της σεζόν, όπως συνέβη το 2015, τότε το επίπεδο των διαθέσιμων υποψηφίων δύσκολα θα συγκρίνεται με εκείνο των προπονητών που είναι ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι. Ο Xabi Alonso, που θα αποτελούσε εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή για τους οπαδούς, πιθανότατα θα έχει ήδη αναλάβει νέα ομάδα. Και σίγουρα δεν θα υπάρχει κάποιος “σωτήρας” τύπου Jurgen Klopp έτοιμος να μαζέψει τα κομμάτια, όπως συνέβη πριν από έντεκα χρόνια.

Φυσικά, ακόμη και μέσα στα χρόνια της δόξας, υπήρξαν δύσκολες περίοδοι επί Klopp. Όταν η υπεράσπιση του τίτλου της Premier League κατέρρευσε τη σεζόν 2020-21 εξαιτίας της κρίσης τραυματισμών στα στόπερ και όταν η Liverpool τερμάτισε πέμπτη το 2022-23, η γενική αίσθηση ήταν πάντοτε πως η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη χωρίς τον Klopp. Η πίστη προς το πρόσωπό του δεν κλονίστηκε ποτέ.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τον Slot, ο οποίος δεν διαθέτει το ίδιο κύρος ούτε τον ίδιο δεσμό με τον κόσμο της ομάδας. Υπάρχει επίσης τεράστια απόσταση ανάμεσα σε αυτό που περιμένουν οι οπαδοί να βλέπουν από τη Liverpool και στο ποδόσφαιρο που παρουσιάζει συνεχώς ο πρώην τεχνικός της Feyenoord.

Η Chelsea έφτασε στο Anfield σε κατάσταση κρίσης, έχοντας υποστεί έξι συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Όταν ο Gravenberch σκόραρε μέσα στα πρώτα έξι λεπτά, η Liverpool είχε μπροστά της την ιδανική ευκαιρία να επιτεθεί ανελέητα και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Λονδρέζων.

Αντί γι’ αυτό, ανεξήγητα, κατέβασε ταχύτητα. Καθώς ο αθλητικός διευθυντής Richard Hughes παρακολουθούσε από τα επίσημα, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν και επέτρεψαν στην Chelsea να βρει χρόνο και χώρους για να αναπτυχθεί.

Οι οπαδοί της Liverpool ξέσπασαν κατά του ασταθούς Ibrahima Konate, όταν πάτησε πάνω στην μπάλα και επιβράδυνε το παιχνίδι. Καμία αίσθηση επείγοντος, κανένας ρυθμός, καμία ένταση. Ακολουθούσαν άραγε οδηγίες; Τα προειδοποιητικά σημάδια είχαν εμφανιστεί πολύ πριν ισοφαρίσει ο Enzo Fernandez.

«Δεν με είδατε να φωνάζω από τον πάγκο “γυρίστε πίσω, γυρίστε πίσω, αμυνθείτε μέσα στην περιοχή σας”;», είπε ειρωνικά ο Slot. «Φυσικά και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας, να οπισθοχωρήσουμε. Θέλαμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε, αλλά αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ένιωθε όλο και πιο άνετα με την μπάλα.

Δεν είχαν διαθέσιμους εξτρέμ, οπότε έβαλαν πολλούς χαφ και άρχισαν να ελέγχουν τη μεσαία γραμμή, περνώντας όλο και πιο εύκολα μέσα από εμάς. Δεν δημιούργησαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ήταν ξεκάθαρα η κυρίαρχη ομάδα στο παιχνίδι.

Στο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα. Μπορούσαμε να τους πιέσουμε πιο ψηλά και να τους κρατήσουμε στο μισό γήπεδο. Όχι τέλεια, γιατί κάποιες φορές πάλι κατάφεραν να περάσουν από την πίεσή μας, αλλά όχι τόσο συχνά όσο στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν θεωρώ δίκαιο να πιστεύει κάποιος ότι λέω στους παίκτες μου να οπισθοχωρούν, να αμύνονται βαθιά και να μην πιέζουν. Ή δεν έχετε δει ποτέ τις ομάδες μου να παίζουν… Ναι, φάνηκε σαν να κλειστήκαμε πίσω, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας. Απλώς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε όλους τους μέσους τους».

Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τις απουσίες λόγω τραυματισμών, η εικόνα ήταν ζοφερή. Η Liverpool είχε μόλις τρεις προσπάθειες στην εστία και δημιούργησε xG μόλις 0.56.

Ο Gakpo είχε μόλις έξι επαφές με την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε μία από τις πέντε μονομαχίες του, πριν τελικά αντικατασταθεί. Η αχρείαστη θέση οφσάιντ στην οποία βρέθηκε ακύρωσε πρόωρα τους πανηγυρισμούς του Curtis Jones, που είχε σκοράρει με κεφαλιά. Ο Jeremie Frimpong αποτέλεσε ιδιαίτερα δύσκολο θέαμα στη δεξιά πλευρά.

Η μεσαία γραμμή ήταν σε πλήρη αποσύνθεση, με τον Alexis Mac Allister να κερδίζει μόλις μία από τις εννέα μονομαχίες του, τον Dominik Szoboszlai μία από τις επτά και τον Gravenberch πέντε από τις έντεκα.

Οι Szoboszlai και Virgil van Dijk σημάδεψαν τα δοκάρια, όμως μια νίκη θα κολάκευε ξεκάθαρα τους γηπεδούχους. Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν βαθιά στις καθυστερήσεις, όταν ο Giorgi Mamardashvili μπλόκαρε την μπάλα και κανείς δεν έδειχνε διάθεση να βγει σε αντεπίθεση, αποτύπωσαν απόλυτα τα προβλήματα της Liverpool.

Η σεζόν μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ αρκετά γρήγορα. Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν λειτουργούν και χρειάζεται τεράστιο άλμα πίστης για να πιστέψει κανείς ότι ο Slot μπορεί να τα διορθώσει.

RELATED ARTICLES

Σχετικά Άρθρα