Η Liverpool είχε εύκολο έργο εναντίον της Brighton, καθώς επικράτησε με 3-0, χάρη στα γκολ των Curtis Jones, Dominik Szoboszlai και Mo Salah, παίρνοντας την πρόκριση για τον πέμπτο γύρο FA Cup.
Ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Arne Slot, η οποία συνεχίζει στον επόμενο γύρο της δ, φιλοδοξώντας να φτάσει ως τον τελικό του Wembley.
Α’ Ημίχρονο: Με Curtis Jones ως δεξί μπακ και Federico Chiesa στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η Liverpool κόντρα στη Brighton για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.
Κυριαρχία και προβάδισμα στο πρώτο μέρος
Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η ομάδα του Arne Slot, όμως δεν απείλησε μέχρι το 28’ όταν και ο Jones απείλησε με ένα καλό εκτός περιοχής σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Steele.
Στο 35’ οι Reds έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Gakpo, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Szoboszlai, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ολλανδού, ο οποίος ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Brighton.
Δευτερόλεπτα αργότερα έγινε απειλητικός και ο Mo Salah, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στον Steele, ενώ ο keeper της Brighton απέκρουσε και το σουτ του Kerkez στο 39’.
Η ασφυκτική πίεση από τους Reds συνεχίστηκε και στο 42ο απέδωσε καρπούς, αφού ο Curtis Jones σημείωσε το 1-0!
Ο Kerkez σέντραρε από τα αριστερά, ο Curtis βγήκε πρώτος στη μπάλα και με μια επαφή σκόραρε, βάζοντας μπροστά το σύνολο του Slot.
Η Brighton θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο Jones γλίστρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Gomez σε τετ α τετ με τον Alisson και να νικηθεί από τον Βραζιλιάνο.
Κόκκινη κυριαρχία και στην επανάληψη
Β’ Ημίχρονο: Με ευκαιρία της Brighton ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Alisson απομάκρυνε με το ένα χέρι το γύρισμα του Dunk με κεφαλιά.
Ορισμένα δευτερόλεπτα αργότερα, η Liverpool βρήκε και δεύτερο γκολ, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση πρόκριση.
Όλα ξεκίνησαν με την μπαλιά του Gakpo, ο Salah στη συνέχεια έστρωσε στην περιοχή για τον Szoboszlai, με τον Ούγγρο να εκτελεί ιδανικά με το δεξί, σημειώνοντας το 2-0 στο 55’!
Η νίκη-πρόκριση της Liverpool πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 69ο λεπτό με το 3-0! Ο Mo Salah κέρδισε πέναλτι από τον Gross, έπειτα από ατομική ενέργεια, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεση, για να νικήσει τον Steele και να γραφτεί στον πίνακα των σκόρερ!
Μετά το 3-0, ξεκίνησαν οι αλλαγές για τους Reds, καθώς ο Joe Gomez αντικατέστησε τον Florian Wirtz. Ο Άγγλος αμυντικός αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και ο Jones μετατοπίστηκε στη μεσαία γραμμή, ενώ στο 77’ οι Mo Salah και Federico Chiesa παραχώρησαν τις θέσεις τους, στους Rio Ngumoha και Hugo Ekitike.
Μάλιστα, ο Ngumoha σκόραρε στο 80’ έπειτα από τελική πάσα του Gakpo, όμως ήταν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ (παρότι δεν ήταν) και το γκολ δεν μέτρησε.
Στο 85’ ο Alisson είχε απάντηση και στο σουτ του Mitoma, ενώ στο 89’ πέρασαν στο ματς οι Trey Nyoni και Calvin Ramsay αντί των Curtis Jones και Cody Gakpo.
Liverpool: Alisson, Jones (Ramsay 89′), Konate, Van Dijk, Kerkez; Szoboszlai, Mac Allister; Salah (Ngumoha 77′), Wirtz (Gomez 71′), Gakpo (Nyoni 89′); Chiesa (Ekitike 77′)
Πάγκος: Mamardashvili, Robertson, Gravenberch, Morrison
Brighton: Steele; Veltman, Van Hecke (Boscagli 72′), Dunk, Kadioglu; Hinshelwood, Baleba (Mitoma 62′); Gomez (Rutter 63′), Gross, Howell (Minteh 62′); Κωστούλας
Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της επόμενης Κυριακής εναντίον της Nottingham Forest στο City Ground.



