Η Liverpool δεν εντυπωσίασε όμως χάρη στα γκολ των Dominik Szoboszlai, Jeremie Frimpong, Florian Wirtz και Hugo Ekitike, έκανε το καθήκον της, επικρατώντας με 4-1 της Barnsley και παίρνοντας την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του FA Cup.
Ο Arne Slot έδωσε χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους βασικούς του παίκτες, ενώ έχασε με τραυματισμό και τον Rio Ngumoha.
Δεν ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από τους Reds, οι οποίοι δέχθηκαν γκολ και ευκαιρίες από την 17η ομάδα της League One, η οποία μάλιστα είχε και δοκάρι.
Τέλος καλό όλα καλά τελικά για τους Reds, οι οποίοι θα υποδεχθούν στο Anfield την Brighton για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.
Α’ Ημίχρονο: Με δυνατή ενδεκάδα και με τα ονόματα των Virgil van Dijk, Dominik Szoboszlai και Cody Gakpo να ξεχωρίζουν ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της Barnsley.
Πρώτο μέρος με τρία γκολ
Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να ανοίξουν το σκορ με το καλημέρα στο ματς, καθώς ο Keillor-Dunn σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Mamardashvili μόλις στο πρώτο λεπτό, με την Barnsley να απειλεί και στο 5’ με σέντρα-σουτ του Ogbeta.
Η Barnsley δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο ευκαιρίες που είχε νωρίς και η Liverpool την τιμώρησε μόλις στο 9ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με ένα σουτ-οβίδα του Szoboszlai έξω από την περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Cooper!
Μετά το 1-0, οι Reds άρχισαν να πολιορκούν την Barnsley, η οποία όμως απείλησε ξανά, στο 24’ με εκτός περιοχής σουτ του Bland, στο οποίο όμως ο Mamardashvili είχε απάντηση.
Η δουλειά για την ομάδα του Arne Slot έδειχνε να απλοποιείται στο 37’ όταν ο Frimpong πέρασε με άνεση τον Ogbeta, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε ιδανικά για να σημειώσει το 2-0!
Οι Reds πάντως στη συνέχεια βρήκαν τον τρόπο να βάλουν την Barnsley εκ νέου μέσα στο ματς, όταν ο Szoboszlai αν και έδειξε να καθαρίζει τη φάση, επιχείρησε στη συνέχεια τακουνάκι στη μικρή περιοχή, δεν βρήκε τη μπάλα, με τον Phillips να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ούγγρου και να μειώνει σε 2-1 στο 41’.
Με δύο γκολ αλλά και με νέο τραυματισμό το δεύτερο ημίχρονο
Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Liverpool να κλείνει τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και στο 57’ έφτασε κοντά στο 3-1’, όταν το γυριστό σουτ του van Dijk αποκρούστηκε από τον Cooper και κατέληξε στο δοκάρι.
Στο 59’ ο Slot προχώρησε σε τρεις αλλαγές, καθώς οι Ibrahima Konate, Florian Wirtz και Hugo Ekitike αντικατέστησαν τους Joe Gomez, Jeremie Frimpong και Federico Chiesa.
Στη συνέχεια ήταν ο Dominik Szoboszlai εκείνος που γύρισε σε θέση δεξιού μπακ, ενώ ο Rio Ngumoha μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Cody Gakpo στο αριστερό.
Στο 65’ ήταν ο van Dijk εκείνος που απείλησε ξανά με κεφαλιά, ενώ με τη συμπλήρωση 70 λεπτών προέκυψε μυϊκό πρόβλημα και με τον Rio Ngumoha, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και παραχώρησε τη θέση του στον Ryan Gravenberch.
Στο 75ο λεπτό ο Szoboszlai με σέντρα-ακριβείας δημιούργησε εξαιρετική ευκαιρία για τον Wirtz, όμως ο Γερμανός αστόχησε από καλή θέση, με το εκτός περιοχής σουτ του Mac Allister στο 77’ να καταλήγει επίσης άουτ.
Η υπόθεση-πρόκριση τελείωσε οριστικά για τη Liverpool στο 84ο λεπτό, όταν ο Szoboszlai βρήκε με τακουνάκι τον Wirtz, εκείνος είχε τον χώρο να εκτελέσει και με ένα υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1, σκοράροντας το τρίτο του γκολ με τα Κόκκινα!
Στο 88ο λεπτό οι Κόκκινες αλλαγές έκλεισαν, με την είσοδο του Trey Nyoni αντί του Alexis Mac Allister.
Η αναμέτρηση τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια τελευταία καλή στιγμή τον McGoldrick με κεφαλιά και τους Reds να σκοράρουν αμέσως μετά με τον Ekitike, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κίνηση και την τελική πάσα του Wirtz, για να γράψει το 4-1 από κοντά.
Liverpool: Mamardashvili; Frimpong (Wirtz 59′), Gomez (Konate 59′), Van Dijk, Robertson; Mac Allister (Nyoni 88′), Jones, Szoboszlai; Chiesa (Ekitike 59′), Ngumoha (Gravenberch 73′), Gakpo
Πάγκος: Alisson, Kerkez, Ramsay, Endo
Barnsley: Cooper; Watson, De Gevigney, Shepherd, Ogbeta; Bland, Phillips, Yoganathan; O’Keeffe, Cleary, Keillor-Dunn
Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου εναντίον της Burnley στο Anfield.



