Η FA απέδωσε τελικά την Παρασκευή κατηγορίες στην Everton, στη Liverpool, στον Arne Slot, καθώς και στον βοηθό του, Sipke Hulshoff για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα αμέσως μετά τη λήξη του Merseyside Derby στο Goodison Park και τις αποβολές τους από τον Michael Oliver.
Ο σύλλογος, ο Ολλανδός προπονητής και ο βοηθός του έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 του μηνός για να απαντήσουν στην κατηγορία που τους αποδόθηκε.
Αυτό παράλληλα σημαίνει πως οι Reds θα μπορέσουν να έχουν τον προπονητή τους στον πάγκο στον αγώνα της Κυριακής με τους Λύκους και παράλληλα πως ενδέχεται να μην μπορέσει να δώσει το παρών σε κάποιο/κάποια από τα επόμενα ματς.
Η FA αναφέρει στην ανακοίνωση της:
“ Υποστηρίζεται ότι και οι δύο σύλλογοι απέτυχαν να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες τους και/ή οι προπονητές δεν θα συμπεριφερθούν με απρεπή και/ή προκλητικό τρόπο μετά το τελικό σφύριγμα. Ο προπονητής της Liverpool φέρεται να ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο και/ή να χρησιμοποίησε προσβλητικές και/ή υβριστικές λέξεις ή/και συμπεριφορά τόσο προς τον διαιτητή όσο και προς έναν βοηθό διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα. ”
“ Εικάζεται ότι ο βοηθός προπονητή της Liverpool ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο και/ή χρησιμοποίησε προσβλητικά ή/και υβριστικά λόγια ή/και συμπεριφορά προς έναν διαιτητή, κάτι που οδήγησε στην αποβολή του. Επίσης, φέρεται να ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο και/ή χρησιμοποίησε προσβλητικές ή/και υβριστικές λέξεις ή/και συμπεριφορά προς έναν διαιτητή μετά την αποβολή. ”
“ Οι Everton, Liverpool, Arne Slot και Sipke Hulshoff έχουν περιθώριο έως την επόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, να δώσουν τις αντίστοιχες απαντήσεις τους. ”




