Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Παραμονή στην κορυφή με Mo και Curtis!

Παραμονή στην κορυφή με Mo και Curtis!

Παραμονή στην κορυφή της Premier League για τη Liverpool του Arne Slot, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 της Chelsea για την όγδοη αγωνιστική της Premier League, έχοντας ως απόλυτους πρωταγωνιστές τους Mo Salah και Curtis Jones.

Ο Curtis Jones σημείωσε το νικητήριο τέρμα και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0, ενώ ο Mo Salah σκόραρε από την άσπρη βούλα στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Άγγλο μέσο.

Η ομάδα του Slot δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, όμως πήρε την έβδομη νίκη της σε 8 αγώνες στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Uefa Champions League.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Kelleher κάτω από τα δοκάρια, τον Curtis Jones στη μεσαία γραμμή και τον Cody Gakpo στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησαν οι Reds κόντρα στους Μπλε του Λονδίνου.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, με την Chelsea να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην απειλεί ως το 24’, όταν και ο Palmer βρήκε σουτ από καλή θέση, με τον Kelleher να τον σταματά.

Οι Reds δεν είχαν καταφέρει να επιτεθούν με αξιώσεις ως το 27’, όταν και κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Curtis Jones από τον Colwill εντός περιοχής.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Mo Salah, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ, ο Darwin Nunez αντικατέστησε τον Diogo Jota, ο οποίος είχε ενοχλήσεις μετά από από ένα φάουλ που δέχθηκε από τον Tosin στην αρχή του ματς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Reds σκόραραν ξανά με τον Gakpo, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Mo Salah που έκανε τη σέντρα, ενώ η Chelsea στο επόμενο λεπτό απάντησε με καλό σουτ του Jackson.

Στο 37’ το σουτ του Szoboszlai δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Sanchez, ενώ Brooks έδωσε και δεύτερο πέναλτι κατά του Ισπανού keeper στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν και ναι μεν ανέτρεψε τον Curtis Jones, όμως είχε βρει πρώτα τη μπάλα, γεγονός που ήταν αρκετό, για να μη δοθεί εν τέλει η παράβαση, έπειτα από χρήση του VAR.

Με ευκαιρία των φιλοξενούμενων έκλεισε το πρώτο μέρος, με το σουτ του Palmer να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Kelleher.

Β’ Ημίχρονο: Με γκολ για την Chelsea ξεκίνησε η επανάληψη, καθώς ο Jackson που έλαβε την εξαιρετική μπαλιά του Caicedo, καλυπτόταν από τον Konate όπως έδειξε το VAR και στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 48’.

Το 1-1 παρέμεινε όμως για λιγότερο από 3 λεπτά, καθώς ο Mo Salah βρήκε τον Curtis Jones με εκπληκτική μπαλιά από τα δεξιά και εκείνος με ιδανικό τρόπο τελείωσε τη φάση, για να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τη Liverpool!

Οι Reds δεν μπόρεσαν να βρουν το 3-1 με το σουτ του Gakpo στο 60’, ενώ ο Kelleher μπλόκαρε εύκολα στο 62’ την προσπάθεια του Madueke.

Στο 65ο λεπτό ο Cody Gakpo παραχώρησε τη θέση του στον Luis Diaz, με τους Μπλε να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ψάχνουν εκ νέου την ισοφάριση, με το σουτ του Neto στο 72’ να μην ανησυχεί τον Kelleher.

Στο 80ο λεπτό ο Sanchez μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Luis Diaz. Για το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα πέρασε και ο Alexis Mac Allister, αντικαθιστώντας τον σκόρερ, Curtis Jones, ενώ και ο Joe Gomez πήρε τη θέση του Trent Alexander-Arnold.

Η ομάδα του Maresca βρήκε μια άστοχη κεφαλιά από τον Veiga στις καθυστερήσεις, ο Nkunku δεν έκανε επαφή με τη μπάλα έπειτα από σέντρα του Neto στο 94’, οι Reds δεν απείλησαν ουσιαστικά ξανά και το 2-1 έμεινε ως το τέλος.

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold (Gomez 81′), Konate, Van Dijk, Robertson; Gravenberch, Szoboszlai, Jones (Mac Allister 81′); Salah, Gakpo (Diaz 65′), Jota (Nunez 29′)

Πάγκος: Jaros, Quansah, Τσιμίκας, Endo, Morton

Chelsea: Sanchez; James (Veiga 53′), Adarabioyo (Badiashile 53′), Colwill, Gusto; Lavia (Fernandez 53′), Caicedo; Madueke (Nkunku 76′), Palmer, Sancho (Neto 46′); Jackson

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης στην έδρα της RB Leipzig.

Παραμονή στην κορυφή για τη Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com