Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στο Kirkby όλοι μιλούν για τον Rio Ngumoha (Μέρος 1ο)

Στο Kirkby όλοι μιλούν για τον Rio Ngumoha (Μέρος 1ο)

Ο Rio Ngumoha χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να αποδείξει για ποιον λόγο οι Κόκκινοι πιστεύουν πως απέκτησαν ένα από τα μεγαλύτερα επιθετικά ταλέντα της χώρας.

Ο 16χρονος έκανε το ντεμπούτο του για την K18 ως αλλαγή, προς το τέλος του αγώνα εναντίον της Blackburn Rovers πριν από ένα μήνα περίπου και αμέσως ανάγκασε πολλά μάτια να εστιάσουν πάνω του με τις κινήσεις του και την τεχνική του κατάρτιση.

Η άφιξη του από την Chelsea, οι άνθρωποι της οποίας δηλώνουν πικρά απογοητευμένοι για την απώλεια ενός παίκτη για τον οποίον πίστευαν ότι διέθετε όλα τα εφόδια για να αποτελέσει μέλος της πρώτης τους ομάδας, προκάλεσε ενθουσιασμό στο Merseyside.

Οι άνθρωποι της Liverpool που πίεσαν σκληρά για την απόκτηση του Ngumoha αντί ενός ποσού αποζημίωσης που δεν έχει οριστεί ακόμα, πιστεύουν πως απέκτησαν έναν παίκτη που ξεχωρίζει στη γενιά του.

Αυτοί που τον παρακολούθησαν στον αγώνα εναντίον της Rovers στο Kirkby συμφώνησαν. Προς το τέλος μάλιστα εκείνου του αγώνα ακούστηκαν φωνές από την άμυνα των φιλοξενούμενων που ζητούσαν να «τον χτυπήσουν» για να τον σταματήσουν- ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ανακοινώσει ο Ngumoha την άφιξη το στους Κόκκινους.

Ο Marc Bridge- Wilkinson, ο manager της Κ18 της Liverpool δεν θέλει για κανέναν λόγο να υπερβάλλει για τον 16χρονο. «Βρίσκεται εδώ γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να αποτελέσει μέλος της πρώτης ομάδας, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει πίεση από μέρους μας» δήλωσε μετά τον αγώνα με την Rovers.

Έχουν προγραμματιστεί ήδη όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προστατευθεί ο παίκτης μετά την ‘επεισοδιακή’ του είσοδο στην Ακαδημία των Κόκκινων. Αφότου επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας των Ακαδημιών, ο Ngumoha συστήθηκε στα εναπομείναντα μέλη της πρώτης ομάδας των Κόκκινων- κατά τη διάρκεια των αγώνων των Εθνικών ομάδων και προπονήθηκε δίπλα στον Federico Chiesa.

Στη συνέχεια τον γνώρισαν στην ομάδα της Κ21 και προετοίμασαν το ντεμπούτο του για την Κ18. Πριν από 10 μέρες περίπου συμμετείχε στον αγώνα του UEFA Youth League εναντίον της Milan, υπό την προσεκτική παρακολούθηση του Barry Lewtas, manager της Κ21 και στη συνέχεια εντυπωσίασε και πάλι ως αλλαγή στο ημίχρονο, στην ισοπαλία με 2-2 της Κ18 εναντίον της Leeds United.

«Χρειάζεται να βρει κάποιον ρυθμό αλλά δεν βιαζόμαστε. Μόλις πήρε τα 16. Ας τον αφήσουμε να προσαρμοστεί, να βρει τον δρόμο του και θα δούμε που θα μας οδηγήσει αυτό» είπε ο Lewtas.

Η τροχιά του ‘ταξιδιού’ του Ngumoha θα εξαρτηθεί φυσικά από την γρήγορη- ελπίζουμε, προσαρμογή στο νέο του περιβάλλον. Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως θα είναι η ‘απενεργοποίηση’ των εξωτερικών θορύβων. Ο John Terry- πρώην αμυντικός της Chelsea, που έχει τώρα ρόλο στην Ακαδημία των Λονδρέζων δήλωσε πως ο Ngumoha «Είναι και θα παραμείνει κορυφαίος παίκτης» όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στους Κόκκινους. Δεν θα πρέπει λοιπόν να υποτιμήσουμε τον ενθουσιασμό γύρω από το όνομα του.

Είναι πολλοί εκείνοι που μίλησαν για τον παίκτη στην The Athletic με τον όρο να παραμείνουν ανώνυμοι για να προστατέψουν τις θέσεις τους και σύμφωνα με τους οποίους η μετακίνηση του στο Kirkby θεωρήθηκε θέμα πρωτεύουσας σημασίας για τους Κόκκινους.

Συνεχίζεται…

Στο Kirkby όλοι μιλούν για τον Rio Ngumoha

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com