Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ατμόσφαιρα του Anfield: Μύθος ή Πραγματικότητα; (Μέρος 3ο)

Η ατμόσφαιρα του Anfield: Μύθος ή Πραγματικότητα; (Μέρος 3ο)

Θα ήθελε άραγε ο John Gibbons να είναι καλύτερη η ατμόσφαιρα του Anfield;

«Φυσικά» απαντά χωρίς δισταγμό και συνεχίζει. «Τι πρόκειται όμως να πετύχεις με αυτό; Να διασκεδάσουμε τους εαυτούς μας; Να διασκεδάσουμε το τηλεοπτικό κοινό; Ή να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει; Γιατί αν ο σκοπός είναι το τελευταίο τότε κάνουμε εκπληκτική δουλειά. Ο αγώνας εναντίον της Forest ήταν μόλις ο τρίτος εντός έδρας που έχασε ο Virgil van Dijk (από το 2018). Είναι νωρίς ακόμα με τον Slot στο τιμόνι, αλλά την εποχή του Jurgen Klopp το ρεκόρ μας εντός έδρας χαρακτηρίζεται ως φαινόμενο».

Ο Gibbons είναι επίσης μια ηγετική φωνή του Anfield Wrap podcast. Προσπαθεί λοιπόν να προωθήσει μέσα από αυτήν την πλατφόρμα ένα απλό μήνυμα στους οπαδούς των Κόκκινων που πληρώνουν για να παρακολουθήσουν τους Κόκκινους.

«Θα ήθελα από τους οπαδούς μας να σκεφτούν το εξής. Όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα για να κερδίσει η ομάδα; Η σκέψη αυτή είναι ελαφρώς διαφορετική στη συζήτηση για την ατμόσφαιρα» λέει.

«Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τραγουδάμε οτιδήποτε υπάρχει στο ‘βιβλίο των τραγουδιών’ ή να λέμε όλους τους στίχους του Poor Scouser Tommy ώστε να ακούγεται ωραία στην τηλεόραση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ακουγόμαστε καλά στους παίκτες μας και να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στον αντίπαλο. Όταν η ατμόσφαιρα στο Anfield είναι στα καλύτερα της βλέπετε τους αντίπαλους να καταρρέουν».

Ο Gibbons έχει τη δική του άποψη επίσης για το τι είναι σωστό και τι λάθος όσο αφορά τα διαδραματιζόμενα στο Anfield. «Δεν μου αρέσει να φεύγουν νωρίς οι άνθρωποι από το γήπεδο. Είναι σκ@τ@» λέει.

Συμφωνεί άραγε με την άποψη πολλών- ιδίως ντόπιων, πως το πλήθος των τουριστών δημιουργεί πρόβλημα στο γήπεδο; «Όταν πουλάς τόσα πολλά εισιτήρια σε εταιρίες τότε δεν είναι να απορείς για ότι συμβαίνει. Από ηθικής πλευράς όμως διαφωνώ με αυτήν την άποψη. Περιορίζουν τον αριθμό των εισιτηρίων που μπορεί να αγοράσει κάποιος -λόγω τιμής, αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτό το πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται να παρακολουθήσουν τη Liverpool και πληρώνουν πολλά για να το καταφέρουν» συνέχισε.

Ο Les Lawson συμφωνεί με τον Gibbons. «Μερικοί άνθρωποι δείχνουν με το δάχτυλο τους πολλούς εταιρικούς φιλοξενούμενους ή αυτούς που διοργανώνουν μια εκδρομή δύο τριών ημερών για να παρακολουθήσουν τη Liverpool, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη σειρά παραγόντων για το πρόβλημα» λέει.

«Υπάρχουν εταιρικοί φιλοξενούμενοι που βρίσκονται εκεί για να διασκεδάσουν. Αλλά δίπλα τους υπάρχουν και εκείνοι- που μπορούν να αντέξουν την αγορά ενός τέτοιου εισιτηρίου και οι οποίοι είναι πολύ παθιασμένοι οπαδοί. Η τιμή είναι ένα μεγάλο θέμα. Αρκετοί οπαδοί -μιας ζωής, δεν αντέχουν από οικονομικής πλευράς να πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, οπότε θα πρέπει να επιλέξουν κάποιους αγώνες. Αυτοί που ζουν μακριά από το Liverpool θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερες θυσίες σε σχέση με κάποιον που ζει στην πόλη» συνέχισε.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων είναι πολύ δύσκολο για μια παρέα να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα. «Αυτό φυσικά επιδρά στην ατμόσφαιρα του γηπέδου γιατί κανένας δεν θέλει να κάθεται μόνος του ή να ξεκινά ένα τραγούδι από μόνος του» λέει ο Gibbons και συνεχίζει «Είναι δύσκολο για τους νέους ανθρώπους να πηγαίνουν σε αγώνες, να κάθονται μαζί και να ανεβάζουν την ένταση. Όλοι ξέρουμε όμως πως αυτοί (οι νέοι) είναι αυτό που λείπει από το γήπεδο».

Η επιστροφή στις νίκες υπό τον Slot, έχει ανεβάσει τις προσδοκίες πολλών και με την επάνοδο της Liverpool στο Champions League η διάθεση των οπαδών έχει καλυτερεύσει σε αναμονή θριάμβων στους αγωνιστικούς χώρους. Την προηγούμενη σαιζόν η ατμόσφαιρα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ηλεκτρισμένη, όταν οι Κόκκινοι διεκδικούσαν το πρωτάθλημα αλλά και στους τελευταίους αγώνες του Jurgen Klopp.

Αρκετοί από τους επόμενους αγώνες των Κόκκινων θα πραγματοποιηθούν υπό το φως των προβολέων και αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά, γιατί σε πολλά στάδια της χώρας υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως η Σαββατιάτικη ώρα των 15:00 (ώρα Αγγλίας) δεν βοηθά ούτε στην προσέλευση φιλάθλων ούτε στη διάθεση για δημιουργία ατμόσφαιρας.

«Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα στις 20:00 το Σάββατο στις 9 Νοεμβρίου εναντίον της Aston Villa και νιώθω σίγουρος πως η ατμόσφαιρα θα είναι εκρηκτική» λέει ο Gibbons. «Μπορώ να σας πω ότι κανένας δεν πρόκειται να παραπονεθεί για κάτι τέτοιο μετά από αυτόν τον αγώνα» ολοκλήρωσε.

Η ατμόσφαιρα του Anfield: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com