Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ατμόσφαιρα του Anfield: Μύθος ή Πραγματικότητα; (Μέρος 2ο)

Η ατμόσφαιρα του Anfield: Μύθος ή Πραγματικότητα; (Μέρος 2ο)

Μπορεί το Anfield κατά καιρούς να δείχνει κάπως ανιαρό αλλά ο Les Lawson, Πρόεδρος του Liverpool Supporters Club του Merseyside (official branch) λέει πως δεν υπάρχει διαφορά στη σύγχρονη εποχή σε σχέση με εκείνη του παρελθόντος.

«Παρακολουθώ τους αγώνες τους από το 1970 και είναι μύθος αυτό που λένε πως η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική σε όλες τις εντός έδρας εμφανίσεις τους.
Όταν παίζουμε με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους είναι χαλαρά τα πράγματα και φέτος έχουμε παίξει ως τώρα με τις Brentford, Forest και Bournemouth εντός έδρας.».

Ο Lawson κάθεται στο Block 104 του Kop και είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας εδώ και 40 χρόνια αφότου ο πατέρας του Eddie, τον μύησε στα του Anfield τις εποχές που manager των Κόκκινων ήταν ο Bill Shankly.

Όπως και πολλοί άλλοι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα -στα 61 του χρόνια, της εμφάνισης περισσότερων νέων οπαδών στις κερκίδες του γηπέδου.
«Η έλλειψη νέων ανθρώπων είναι ένας παράγοντας» λέει. «Όταν άρχισα να πηγαίνω στο Anfield, ήμουν 13 χρονών και μπορούσες να περιμένεις στην ουρά της θύρας με τους φίλους σου πληρώνοντας εκεί το εισιτήριο. Τώρα σε αυτήν την ηλικία δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αγώνα εκτός κι αν συνοδεύεται από έναν ενήλικο, ενώ είναι και πιο δύσκολο να βρει κάποιος εισιτήρια (σε αυτήν την ηλικία)».

Η Ένωση Φιλάθλων SOS (Spirit of Shankly) συζήτησε πρόσφατα με την ομάδα το πρόβλημα της ατμόσφαιρας στο γήπεδο. Πιο πριν είχε ξεκινήσει μια καμπάνια για τη δημιουργία κερκίδας νεανικού τομέα πιστεύοντας ότι η ύπαρξη του θα βοηθούσε ειδικά σε εκείνους τους αγώνες που οι στιγμές ήταν αρκετά ήσυχες.

Υπήρξαν λοιπόν προτάσεις να δημιουργηθεί ένα τέτοιο τμήμα στη νέα Anfield Road Stand αλλά τελικά προτίμησαν να δημιουργήσουν μια περιοχή φιλοξενίας που είναι βέβαια πολύ καλό για τα έσοδα της ομάδας αλλά δεν βοηθά ιδιαίτερα στη δημιουργία ατμόσφαιρας στο γήπεδο.

Η SOS προωθεί επίσης και το σχέδιο της ‘μετανάστευσης’ σύμφωνα με το οποίο οι οπαδοί κάποιας ηλικίας που παρακολουθούν τους αγώνες από το Kop και δεν ενδιαφέρονται να τραγουδάνε στη διάρκεια ενός αγώνα, θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλες κερκίδες. Και αυτό έχει αρχίσει να πραγματοποιείται.

Ο Paul Khan, Πρόεδρος της SOS που πρωτοπήγε στο Anfield στην τρυφερή ηλικία των 3 χρονών και κάθεται στο Kop, λέει: «Υπάρχει θέμα με την ατμόσφαιρα και το επισημάναμε στην ομάδα. Στις δεκαετίες των 1970, 1980, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική γιατί πολλοί πήγαιναν με τις παρέες τους στο γήπεδο και αυτό βοηθούσε. Είναι δύσκολο να συναντήσεις αυτή την ομαδικότητα (των οπαδών) στις μέρες μας, γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις εισιτήρια (για όλους)».

Ακόμα και στην περιοχή Block 106 του Kop -που σχεδιάστηκε αρχικά για τους έντονα παθιασμένους οπαδούς, η διάθεση για έντονη αλληλεπίδραση δείχνει να έχει υποχωρήσει.

Και φυσικά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι το εξής: Πόσο σημαντική είναι η ατμόσφαιρα του Anfield;

Ο John Gibbons 42 χρονών, είναι κάτοχος διαρκείας από το 1992 και κάθεται στην Sir Kenny Dalglish Stand όπου συνήθιζε να παρακολουθεί τους αγώνες με τον πατέρα του, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Στον John αρέσει να τραγουδά κάποιες φορές αλλά κάποιες άλλες θα πιάσει κουβέντα με τους φίλους του στην κερκίδα, πιστεύοντας πως «η ησυχία είναι καλύτερη από την αρνητικότητα».

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com