Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι ειδικοί της Liverpool που οργάνωσαν την πτώση της Milan (Μέρος 2ο)

Οι ειδικοί της Liverpool που οργάνωσαν την πτώση της Milan (Μέρος 2ο)

Ήταν ο Pedro Marques ο οποίος κατέφτασε από την Benfica ως ο νέος Διευθυντής της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου για λογαριασμό της Fenway Sports Group- αυτό το καλοκαίρι, εκείνος που επέμενε για την πρόσληψη του 37χρονου Briggs.

Οι Marques και Briggs είχαν συνεργαστεί παλιότερα στη City Football Group (της εταιρίας της Manchester City) όπου ο πρώτος ήταν ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής απόδοσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Briggs εργάστηκε για εννέα χρόνια στη City, ξεκινώντας από αναλυτής απόδοσης της Under 18 για να καταλήξει ως αναλυτής απόδοσης της πρώτης τους ομάδας. Προηγουμένως, πριν την ευκαιρία που του έδωσε ο Slot στη Liverpool είχε εργαστεί επίσης ως προπονητής στις Monaco και Wolfsburg.

Είναι ξεκάθαρη η δυναμική των Κόκκινων να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους στην επίθεση αλλά και στην άμυνα, σε συνεχή σταθερή βάση. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Konate είχε να σκοράρει από τον Ημιτελικό του FA Cup εναντίον της Manchester City στο Wembley, τον Απρίλιο του 2022.

Ακόμα και ο Van Dijk που πραγματοποίησε την 50η του εμφάνιση με τη φανέλα των Κόκκινων σε Ευρωπαϊκό έδαφος δεν είχε ξαναδεί δίχτυα μετά από εκείνο το δραματικό τέρμα που πέτυχε εναντίον της Chelsea στον Τελικό του Carabao Cup και το οποίο χάρισε στη Liverpool το τρόπαιο- αξιοποιώντας και πάλι μια assist του Τσιμίκα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

«Είχαμε απογοητευτεί που παρ’ όλο είχαμε εκτελέσει 8 κόρνερ εναντίον της Forest, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αν και πλησιάσαμε» είπε ο Slot. «Νιώσαμε όμως πως με όλη αυτή τη δουλειά που κάναμε στα ελεύθερα λακτίσματα, κάποια στιγμή θα δρέπαμε την ανταμοιβή μας» συνέχισε.

«Ήταν δύο πολύ καλά εκτελεσμένα λακτίσματα και έγιναν δύο πολύ καλές κεφαλιές. Ήταν σημαντικό για μας αφού εμφανιστήκαμε πολύ άνετοι με τη μπάλα στα πόδια και πιέσαμε πραγματικά καλά αλλά στο τέλος πάντα χρειάζεσαι τέρματα.

Είχαμε δοκάρια σε κάποιες περιπτώσεις από ανοιχτό παιχνίδι οπότε χρειαζόμασταν τα ελεύθερα λακτίσματα (για να πετύχουμε τον στόχο μας) και ήταν καλό που σκοράραμε με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνοντας τη δουλειά των προπονητών αλλά και των παικτών».

Μετά την ήττα- σοκ από τη Forest στο Anfield, η κυρίαρχη εμφάνιση των Κόκκινων εναντίον της Milan αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στα 46α γενέθλια του Arne Slot. Η Liverpool διατήρησε την ψυχραιμία της μετά το τέρμα της Ιταλικής ομάδας, που πέτυχε νωρίς ο Christian Pulisic και πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Ultras της Milan αν και στην αρχή επέδειξαν το πανό εκείνο που διαφήμιζε την ‘γενναιότητα’ της ομάδας τους, κατέληξαν να αποδοκιμάζουν θυμωμένα την απόδοση των παικτών τους φωνάζοντας τους ‘να δείξουν ότι είναι άντρες’ καθώς ο αγώνας εξελισσόταν προς όφελος των Κόκκινων.

Ο προσωπικές αλλαγές του Slot απέδωσαν επίσης με τον Τσιμίκα να παίζει σημαντικό ρόλο στη νίκη -αν και θα μπορούσε να είναι περισσότερο αποτελεσματικός στα σουτ που πραγματοποίησε, ενώ ο Cody Gakpo με τη δύναμη και την ταχύτητα του βασάνισε την άμυνα των Ιταλών σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ήταν ο Gakpo αυτός που ξέφυγε κινούμενος από την αριστερή πλευρά της Liverpool με εκρηκτικό τρόπο για να δώσει στη συνέχεια την assist στον Szoboszlai στο δεύτερο ημίχρονο.

«Παραμείναμε ψύχραιμοι και προσεκτικοί» δήλωσε αργότερα ο Gakpo στην Amazon Prime. «Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους κεντρικούς μας αμυντικούς για δύο πολύ σπουδαίες κεφαλιές. Εργαστήκαμε στα ελεύθερα λακτίσματα, όπως κάνουμε πάντα πριν από κάθε αγώνα και είμαστε ευτυχισμένοι που η δουλειά μας απέδωσε. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει και εγώ πήρα τον χρόνο μου. Ήθελα πραγματικά να αποδείξω τι αξίζω στον εαυτό μου» συνέχισε.

Με τον Ryan Gravenberch και πάλι αποτελεσματικό στον ρόλο του μεσοαμυντικού, η νύχτα στο San Siro θα μείνει στην μνήμη των Ολλανδών παικτών των Κόκκινων, σε έναν αγωνιστικό χώρο όπου διέπρεψαν παίκτες όπως οι Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rikjaard, Edgar Davids και Patrick Kluivert.

«Αυτό το μέρος είναι πολύ ειδικό για τους Ολλανδούς, λόγω των παικτών που έπαιξαν (παλιότερα) εδώ. Να έχει κάποιος μια τέτοια απόδοση ως παίκτης των Κόκκινων και σε έναν τέτοιο αγώνα είναι πραγματικά ευχάριστο» είπε ο Slot.

Μετά τον αγώνα η αποστολή της Liverpool έφυγε κατευθείαν για να προλάβει την πτήση της με αναπτερωμένο το ηθικό που οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στη δουλειά που πραγματοποίησε η ομάδα πίσω από την ομάδα.

Οι ειδικοί της Liverpool που οργάνωσαν την πτώση της Milan

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com