Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι ειδικοί της Liverpool που οργάνωσαν την πτώση της Milan (Μέρος 1ο)

Οι ειδικοί της Liverpool που οργάνωσαν την πτώση της Milan (Μέρος 1ο)

Λίγο μετά τον φορτισμένο συναισθηματικά αποχαιρετισμό του Jurgen Klopp στο Anfield τον περασμένο Μάιο, η Liverpool ανάρτησε στο LinkedIn μια αγγελία για πρόσληψη ενός προπονητή ειδικού στα ελεύθερα λακτίσματα (φάουλ).

Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού των Κόκκινων μέσω της αγγελίας έδινε εγγυήσεις για έναν πολύ ‘ανταγωνιστικό’ μισθό και άδεια διακοπών 25 ημερών, ενώ περιέγραφαν τον ιδανικό υποψήφιο ως κάποιον που θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει την απόδοση των παικτών μέσω «ανάλυσης, λεπτομερούς σχεδιασμού και ικανότητας να προπονεί ειδικά με στρατηγικές άμυνας και επίθεσης στα ελεύθερα λακτίσματα».

Έχουν περάσει πλέον τέσσερις μήνες και παρόλο που στα γραφεία των Κόκκινων στο Kirkby έχουν φτάσει πολλές αιτήσεις με αντίστοιχα βιογραφικά, η θέση αυτή παραμένει ακόμα κενή. Και σίγουρα θα χρειαστεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό βιογραφικό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση δεδομένης της επίδρασης που έχει ήδη στην ομάδα ο προπονητής που ανέλαβε ως τώρα την ευθύνη των ελεύθερων λακτισμάτων.

Όταν ο Aaron Briggs προστέθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Arne Slot στις αρχές Ιουλίου, ουσιαστικά αντικατέστησε τον Πορτογάλο Vitor Matos- που ακολούθησε τον Pep Lijnders στην RB Salzburg.

Ο Briggs ως προπονητής ανάπτυξης των παικτών θα αποτελούσε ουσιαστικά τον σύνδεσμο μεταξύ της Ακαδημίας και της κύριας ομάδας των Κόκκινων.
Η σημασία όμως αλλά και οι αρμοδιότητες που έδωσε ο Slot στον Briggs, υπερβαίνουν τον ρόλο της προπόνησης και της καθοδήγησης στους πλέον προικισμένους με ταλέντο νεαρούς παίκτες των Κόκκινων.

Στην εποχή του Klopp ήταν ο Peter Krawietz αυτός που είχε τα ηνία στις προπονητικές ασκήσεις των ελεύθερων λακτισμάτων και από ότι φαίνεται στη νέα εποχή είναι ο Briggs ο οποίος συνεργάζεται στενά με τους αναλυτές του Slot προκειμένου να βρει τα τρωτά σημεία της πανοπλίας των αντιπάλων.

Η πειστική νίκη των Κόκκινων στο San Siro εναντίον της Milan αποτελεί την απόδειξη της μεγάλης προσοχής στις λεπτομέρειες που δίνουν οι Slot και Briggs.

Δεν αποτελούν δηλαδή σύμπτωση τα δύο τέρματα που πέτυχαν ο Ibrahima Konate με κεφαλιά στην ισοφάριση και του αρχηγού Virgil Van Dijk, αφού και τα δύο έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Στη Liverpool είχαν διακρίνει πριν τον αγώνα στο Μιλάνο την αδυναμία του τερματοφύλακα των Rosoneri Mike Maignan, να αφήνει τη γραμμή του για να υπερασπίζει την εστία του στα ελεύθερα λακτίσματα. Το σχέδιο λοιπόν των Κόκκινων ήταν να εκμεταλλευτούν αυτήν την αδυναμία ‘γεμίζοντας’ με σέντρες την περιοχή των Ιταλών και αξιοποιώντας εκείνους τους παίκτες που μπορούσαν να αποτελέσουν την μεγαλύτερη ‘εναέρια’ απειλή.

Τα σχέδια αυτά πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Ο Konate γνώριζε ακριβώς που θα συναντήσει στην αντίπαλη περιοχή τη σέντρα του Trent Alexander-Arnold καθώς ο Miagnan απέτυχε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, ενώ και ο Fikayo Tomori δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον μεγαλόσωμο Γάλλο αμυντικό των Κόκκινων.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Τσιμίκα να δώσει την assist στον Van Dijk για να σκοράρει, με τον Ολλανδό να αντιμετωπίζει ελάχιστη πίεση στην αντίπαλη περιοχή και τον Maignan να παραμένει καθηλωμένος στη γραμμή της εστίας του.

Η ενθουσιώδης αντίδραση στο San Siro των τριών αναλυτών των Κόκκινων, των Dan Spearritt, Joel Bonner και Jansen Moreno που παρακολουθούσαν τον αγώνα ήταν αναμενόμενη αφού έβλεπαν το έργο τους να καρποφορεί.

Ο αναλυτής των αντιπάλων των Κόκκινων James French ήταν επίσης ένας από αυτούς που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα, εφοδιάζοντας με οδηγίες την προπονητική ομάδα στο Kirkby.

Η τελειοποίηση των ρουτίνων στα ελεύθερα λακτίσματα στην προπόνηση, αποτελεί πλέον το βασίλειο του Aaron Briggs και ως τώρα έχει αποδειχθεί επίσης μια πολύ καλή πρόσληψη- μεταγραφή για την ομάδα πίσω από την ομάδα.

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com