Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε ξανά με ανατροπή το San Siro και ξεκίνησε με το δεξί!

Άλωσε ξανά με ανατροπή το San Siro και ξεκίνησε με το δεξί!

Η Liverpool επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 1-3 της AC Milan, για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη League Phase του καινούριου, Uefa Champions League!

Οι Reds αφού ξεπέρασαν το πρώτο δύσκολο δεκάλεπτο, στο οποίο έμειναν πίσω στο σκορ, κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του San Siro, έχασαν ευκαιρίες και πέτυχαν τρία τέρματα, παίρνοντας τη νίκη που ήθελαν.

Δίχτυα για την ομάδα του Arne Slot βρήκαν οι Ibou Konate, Virgil van Dijk και Dominik Szoboszlai.

Νέο διπλό με ανατροπή στην έδρα της AC Milan για τους Reds, όπως ακριβώς είχαν κάνει και τον Δεκέμβριο του 2021 για την ίδια διοργάνωση.

Α’ Ημίχρονο: Με δύο αλλαγές από την αναμέτρηση του Σαββάτου και συγκεκριμένα τους Τσιμίκα και Gakpo στις θέσεις των Robertson και Diaz, ξεκίνησαν οι Reds στο San Siro.

Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Reds, καθώς ο Pulisic εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό στο αριστερό άκρο της Κόκκινης άμυνας, πάτησε περιοχή και σούταρε με το δεξί, για να διαμορφώσει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 16ο λεπτό η Liverpool έχασε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Salah έφερε τη μπάλα στο δεξί του πόδι, για να σουτάρει και να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Maignan.

Η ισοφάριση για το σύνολο του Arne Slot ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Trent , ο Konate πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1!

Μόλις ένα τρίλεπτο αργότερα, οι Reds θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει το αποτέλεσμα, όταν ο Mac Allister έκλεψε ψηλά τη μπάλα και μοίρασε αριστερά στον Jota, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Maignan από καλή θέση.

Στο 30ο λεπτό, η Liverpool έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν αρχικά ο Maignan απέκρουσε το πλάγιο σουτ του Gakpo και στη συνέχεια ο Mo Salah έστειλε τη μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 38’ ήταν και πάλι ο Maignan εκείνος που σταμάτησε το σουτ του Gakpo, ενώ στο 41’ έδιωξε σε κόρνερ το αριστερό πλασέ του Salah.

Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Κώστας Τσιμίκας και βρήκε τον Virgil van Dijk στην καρδιά της άμυνας της Milan, για να γυρίσει ο Ολλανδός το ματς με κεφαλιά στο 43’!

Στο πρώτο μέρος, οι Reds απείλησαν ακόμη μια φορά, με τον Gakpo, όμως ο Γάλλος keeper των Rossoneri τον σταμάτησε ξανά στις καθυστερήσεις.

Β’ Ημίχρονο: Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, δηλαδή με ευκαιρία της Liverpool, αλλά ο Maignan ήταν και πάλι εκεί, για να μην επιτρέψει στον Jota να σκοράρει σε νέο τετ α τετ στο 48’.

Αυτή όμως ήταν και η τελευταία επέμβαση του τερματοφύλακα της Milan στο ματς, αφού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον Torriani.

Ο νεαρός Ιταλός keeper αντέδρασε στο γύρισμα του Szoboszlai στο 64’, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τσιμίκα ήταν άστοχο.

Οι Reds συνέχισαν να πατούν εύκολα την αντίπαλη περιοχή, όπως έκαναν και στο 67’, όταν ο Gakpo έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή και γύρισε τέλεια για τον Szoboszlai, ώστε να στείλει απλώς ο Ούγγρος τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3!

Αμέσως μετά το τρίτο γκολ, οι Luis Diaz και Darwin Nunez αντικατέστησαν τους Diogo Jota και Cody Gakpo, ενώ στο 79’ πέρασε και ο Joe Gomez στη θέση του Alexander-Arnold.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 1-3, με τους Reds να συντηρούν με άνεση το δικό τους προβάδισμα και τους Rossoneri να έχουν μονάχα ένα αξιόλογο σουτ από τον Theo στο 85’, ενώ και ο Τσιμίκας δεν βρήκε εστία στο 91’.

Στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου, οι Κόκκινες αλλαγές έκλεισαν, με τους Mac Allister και Mo Salah να περνούν εκτός και τους Endo και Chiesa να μπαίνουν στο ματς, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Famous Red Shirt.

Δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, η Liverpool είχε ακόμη μια χαμένη ευκαιρία, όταν ο Nunez δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Terriani.

Το σύνολο του Fonseca έκλεισε με δοκάρι το ματς, όταν ο Leao πάτησε περιοχή, έριξε στο χόρτο τον Gomez και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στη συνέχεια με αριστερό σουτ.

AC Milan: Maignan; Calabria, Tomori, Pavlovic, Hernandez; Loftus-Cheek, Fofana, Reijnders; Pulisic, Morata, Leao

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 79′), Konate, Van Dijk, Τσιμίκας; Gravenberch, Szoboszlai, Mac Allister (Endo 90+2′); Salah (Chiesa 90+2′), Gakpo (Diaz 68′), Jota (Nunez 68′)

Πάγκος: Kelleher, Jaros,, Quansah, Bradley, Robertson, Jones, Morton

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου στο Anfield κόντρα στη Bournemouth.

Νέο διπλό στο San Siro για τη Liverpool.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com