Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jones: «Η τακτική του Slot μου ταιριάζει περισσότερο από του Klopp» (Μέρος 1ο)

Jones: «Η τακτική του Slot μου ταιριάζει περισσότερο από του Klopp» (Μέρος 1ο)

Ο Curtis Jones δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαχυτικός στις πρώτες εντυπώσεις του για τη συνεργασία του με τον Arne Slot.

«Είναι εκπληκτικός. Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου» είπε ο μέσος των Κόκκινων καθώς απαντούσε στις ερωτήσεις των ΜΜΕ στο UPMC Rooney Sports Complex των Pittsburgh Steelers.

Ήταν μια σοβαρή και ειλικρινής δήλωση από έναν παίκτη που κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή από τις Ακαδημίες της Liverpool στην πρώτη ομάδα, κάνοντας για αυτούς 133 εμφανίσεις- κατά τη βασιλεία του Jurgen Klopp, αλλά και να έχει την τιμή να τον καλέσουν στην Εθνική Αγγλίας.

Ο Curtis Jones έδωσε ουσία στη δήλωση του αυτή παραθέτοντας εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει πως το στυλ ποδοσφαίρου του Ολλανδού, του ταιριάζει απόλυτα και ότι θα τον βοηθήσει να κατοχυρώσει μια θέση βασικού στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί.

«Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που μου ταιριάζει» συνέχισε. «Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο. Ο Arne συμμετέχει πλήρως στις προπονήσεις, μας μαθαίνει πολλά και είναι τελειομανής όσο αφορά τις λεπτομέρειες. Καταλαβαίνει επίσης ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος (για τα σχέδια του) γιατί είναι μεγάλη η αλλαγή(που έγινε).

Έφτασα σε αυτήν την ομάδα ως νέο παιδί. Πάντα είχα έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού αλλά έπρεπε να προσαρμοστώ και να αλλάξω. Δεν ήταν όμως κάτι που δεν μπορούσα να κάνω. Αυτό που γίνεται όμως τώρα μου ταιριάζει απόλυτα. Μπορώ να έχω τη μπάλα περισσότερο στα πόδια μου. Μπορώ να είμαι περισσότερο ο εαυτός μου» συνέχισε.

Όταν ο Jones εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα των Κόκκινων, θεωρήθηκε προικισμένος από τεχνικής άποψης, αλλά του έλειπε η πειθαρχία σε ζητήματα τακτικής.

Η δουλειά του χωρίς τη μπάλα στα πόδια βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και απέδειξε πως μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να αναπτυχθεί στην εποχή του Klopp. Βοήθησε δίνοντας τον ρυθμό στο pressing και αναπτύχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αθλητές της ομάδας.

Ο Jones πραγματοποίησε 36 εμφανίσεις με την ομάδα των Κόκκινων τη σαιζόν 2023/24 περισσότερες από κάθε άλλη φορά αλλά στα τελευταία στάδια της συγκεκριμένης σαιζόν βρέθηκε εκτός ομάδας έχοντας πετύχει 5 τέρματα και 3 assists.

Υπό τον Slot το στυλ παιχνιδιού θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην κατοχή και στην υπομονή, κάτι που θα μπορούσε να του δώσει μεγαλύτερα περιθώρια να επιδείξει την δημιουργικότητα του. Η Liverpool δεν θα βιάζεται να τροφοδοτήσει το επιθετικό της τρίο και ο Jones θα αισθάνεται λιγότερο ως παίκτης αναστολής.

«Το στυλ παιχνιδιού μου ως τώρα προϋπέθετε να παίρνω την μπάλα και να παίζω βοηθώντας την ομάδα έχοντας άνεση με αυτήν στα πόδια μου» συνέχισε. «Όταν μπήκα στην ομάδα, στα άκρα της επίθεσης υπήρχαν παίκτες παγκοσμίου κλάσης, ενώ οι παίκτες στο κέντρο ήταν περισσότερο δρομείς, πολύ πειθαρχημένοι.

Τώρα οι παίκτες στο κέντρο θα αποτελούν την καρδιά της ομάδας. Σε όρους ‘χτισίματος’ της επίθεσης πρέπει να είμαστε περισσότερο ήρεμοι και να συνεργαζόμαστε ως ομάδα. Δεν βιαζόμαστε να εξαπολύσουμε επιθέσεις. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα και να ‘σπάμε’ διεξοδικά τις αντίπαλες άμυνες.

Στο παρελθόν όλα ήταν βιαστικά. Πολύ άμεσα. Η μπάλα μετακινούνταν πάνω- κάτω διαρκώς. Τώρα ο Arne θέλει όλοι μας να έχουμε τη μπάλα και να ‘σκοτώνουμε’ κυριολεκτικά τις αντίπαλες ομάδες.».

Συνεχίζεται…

Jones: «Η τακτική του Slot μου ταιριάζει περισσότερο από του Klopp»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com