Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Εξήγησε ο Virgil για ποιο λόγο δεν εκτελεί τα φάουλ

Εξήγησε ο Virgil για ποιο λόγο δεν εκτελεί τα φάουλ

Παρά το γεγονός ότι έχει αποδείξει την ικανότητά του ως εκτελεστής φάουλ σε άλλους συλλόγους, ο Virgil van Dijk εξήγησε γιατί δεν έχει αναλάβει ποτέ για τη Liverpool.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην FC Groningen, τη Celtic και τη Southampton, ο van Dijk έδειξε την ικανότητά του από απόσταση, με τέσσερα από τα 22 πρώτα του γκολ σε επίπεδο συλλόγου να προέρχονται από στημένες φάσεις. Για πολλούς οπαδούς, λοιπόν, ήταν ένα μυστήριο γιατί ο Ολλανδός έμεινε μακριά από τα ελεύθερα σουτ στη Liverpool.

Ο Trent Alexander-Arnold, ο Mohamed Salah και πιο πρόσφατα, ο Dominik Szoboszlai ανέλαβαν αντ’ αυτού την ευθύνη με απευθείας ελεύθερα σουτ – με ανάμεικτη επιτυχία. Μιλώντας στον Ben Foster σε συνέντευξή του στο Amazon Prime, ο αρχηγός της Liverpool εξήγησε γιατί δεν βάζει τον εαυτό του μπροστά.

«Ακούστε, ο κόσμος ξεχνάει ότι έχουμε έναν πολύ καλό εκτελεστή ελεύθερων σουτ στην ομάδα, τον Trent. Είναι πολύ καλός – νομίζω ότι το θυμάστε!», είπε στον Foster, ο οποίος δέχτηκε ένα ελεύθερο σουτ του Alexander-Arnold όταν έπαιζε στη Watford το 2018.

«Όταν κάτι είναι καλό, μην το αλλάζετε. Προφανώς πρέπει να το εξασκήσεις αυτό, προφανώς πρέπει να μπεις σε αυτό και το άφησα προς το παρόν, γιατί ο Trent είναι καταπληκτικός σε αυτό. Θέλω να είναι πιο σταθερός, αλλά έχει δείξει με τους αριθμούς και τα γκολ που έχει πετύχει ότι μπορεί να είναι πολύ, πολύ καλός».

Ο Alexander-Arnold είναι αναμφίβολα ένας δυνατός εκτελεστής ελεύθερων λακτισμάτων, με 10 γκολ από τα 23 γκολ της καριέρας του να προέρχονται από απευθείας ελεύθερα λακτίσματα, ενώ άλλο ένα ήρθε μέσω γρήγορης απομάκρυνσης.

Όμως η ικανότητα του Van Dijk είναι επίσης χρήσιμη και δεδομένου ότι βρίσκεται σχεδόν πάντα στο γήπεδο, είναι έκπληξη που δεν έχει βγει πιο συχνά. Σαφώς, αυτό είναι απίθανο να αλλάξει σύντομα, με τον 33χρονο να εμπιστεύεται αντ’ αυτού τον Alexander-Arnold για να βελτιώσει τα σουτ του από στημένες φάσεις.

Ίσως έρθει η στιγμή που ο αρχηγός θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστή στημένων, καθώς είναι προφανές ότι έχει την ποιότητα να το κάνει.

Εξήγησε ο Virgil για ποιο λόγο δεν εκτελεί τα φάουλ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com