Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 3ο)

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool (Μέρος 3ο)

Στο Anfield κυριαρχούν το πάθος, η πίστη αλλά και η γνώση.

Οι οπαδοί τοποθετούν τους managers σε βάθρο και αυτό συμβαίνει σε λίγες ομάδες. Σε αντάλλαγμα περιμένουν από τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας να ‘πολεμήσει’ για τον σκοπό τους. Αν τους λένε τα πράγματα όπως έχουν θα δείξουν υπομονή και θα δώσουν πίστωση χρόνου, αρκεί να τους δώσουν κάτι για να πιστέψουν σε αυτό.

2.Γνώση της Ιστορίας και Αποδοχή των Μεγάλων Προσδοκιών

Ο Bill Shankly είπε κάποτε το περίφημο: «Η Liverpool Football Club υπάρχει για να κερδίζει τρόπαια.»

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτό το σημείο αναφοράς.

Ο Slot είναι πλέον επικεφαλής των επί 19 φορές πρωταθλητών Αγγλίας και των επί 6 φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Είναι υποχρεωμένος, και αυτός, όπως και ο οποιοσδήποτε manager της ομάδας να μιλά ανάλογα.

Ο Benitez περιέγραψε την δίψα για ασημικά ως ‘μανία’. Η θέση λοιπόν του manager συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη.

«Ως manager της Liverpool ότι πεις κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο σε λίγα δευτερόλεπτα» είχε πει ο Rodgers μετά την απόλυση του το 2015.

«Βρίσκεσαι κάτω από μικροσκόπιο όπως ποτέ ξανά (σε άλλη ομάδα) και χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσεις σε αυτό. Είναι όμως απόλυτα μια απίστευτη ομάδα- μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Το καταλαβαίνεις αυτό από μέσα, ως manager. Η ιστορία τους σίγουρα με ενέπνευσε. Και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου να πάω εκεί» συνέχισε.

Πρέπει να είναι κάποιος ‘χοντρόπετσος’ και να έχει την ικανότητα να αγνοεί όλο το θόρυβο που προέρχεται από έξω. Ο Houllier ήταν ένας από αυτούς που έπαιρνε βαριά τις κριτικές και μάλιστα από πρώην παίκτες των Κόκκινων που είχαν συνεχίσει την καριέρα τους ως πανελίστες και δίστασε να τους κατηγορήσει πως κοίταζαν το συμφέρον των τηλεοπτικών μέσων, παρά αυτό της Liverpool.

«Πρέπει να καταλάβετε πως υπάρχουν 28 πρώην παίκτες και προπονητές της Liverpool που συνεργάζονται με τα ΜΜΕ» είχε πει μετά την απόλυση του.

«Ο Sir Bobby Robson, μου είχε πει κάποτε μετά από έναν αγώνα εναντίον της Newcastle: ‘έχεις ανθρώπους στην πλάτη σου που δεν θα τα παρατήσουν’» ενώ σε συνέντευξη του το 2015 είχε πει: «Υπάρχουν πράγματα που ελέγχεις στη ζωή και πράγματα που δεν ελέγχεις.

Αν με ρωτήσετε τώρα θα σας πω πως έδωσα μεγάλη σημασία σε πράγματα που δεν μπορούσα να ελέγξω. Κάποιες φορές πληγωνόμουν πολύ γιατί η κριτική προερχόταν από πρώην παίκτες.

Κάναμε το καλύτερο για την ομάδα και ένιωσα πως θα έπρεπε να μας υποστηρίζουν περισσότερο. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον άνεμο, τη βροχή ή την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου όταν παίζεις εκτός έδρας. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον διαιτητή, δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις του. Δεν μπορείς να ελέγξεις τι λέγεται στα ΜΜΕ. Ο καθένας φαίνεται να νιώθει υποχρεωμένος να πει την άποψη του ακόμα κι αν δεν είναι σωστή και πονά» συνέχισε.

«Μπορείς όμως να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς. Τον τρόπο που διατηρείς την ψυχραιμία σου και δεν γίνεσαι παρορμητικός» ολοκλήρωσε.

Για τον οποιοδήποτε νέο manager χρειάζεται να γνωρίζει για την έντονη αντιπαλότητα με τις Everton και Manchester United.

Χρειάζεται να γνωρίζει γιατί τα πανό στο Anfield γράφουν «We are not English, we are Scouse» και γιατί γιουχάρουν όταν ακούγεται ο Εθνικός ύμνος της Αγγλίας όταν η Liverpool παίζει στο Wembley.

Χρειάζεται να γνωρίζει για τις τεράστιες ανατροπές – ιδίως όταν η ομάδα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, απόρροια του ιστορικού φορτίου που βαραίνει τις Κόκκινες φανέλες.

Χρειάζεται να γνωρίζει τα πάντα για το Hillsborough και την μακρόχρονη μάχη για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Χρειάζεται να καταλαβαίνει γιατί από πλευράς πολιτικής, η πόλη του Liverpool κλίνει προς τα αριστερά, ότι είναι μια πόλη της εργατικής τάξης και ότι σε όλη την ιστορία της είχε να αντιμετωπίσει υψηλά επίπεδα δυστυχίας.

Συνεχίζεται…

Πως να πετύχεις ως manager της Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com