Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Peeters: Ο άνθρωπος-κλειδί στα σχέδια των Reds για την αποφυγή τραυματισμών (Μέρος 2ο)

Peeters: Ο άνθρωπος-κλειδί στα σχέδια των Reds για την αποφυγή τραυματισμών (Μέρος 2ο)

Η Liverpool δεν ήταν η μόνη ομάδα που υπέφερε από το πρόβλημα των τραυματισμών αφού και οι Manchester Utd, Aston Villa και Newcastle Utd ρημάχτηκαν σε διάφορα στάδια της σαιζόν.
Στην περίπτωση όμως των Κόκκινων, ο Φεβρουάριος ήταν καθοριστικός αφού τότε έχασαν τους Alisson, Trent Alexander- Arnold, Darwin Nunez, Diogo Jota, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones και Mohamed Salah, οι οποίοι δεν ήταν διαθέσιμοι όλοι τους περίπου την ίδια χρονική περίοδο.

Οι Κόκκινοι κατάφεραν πάντως να κερδίσουν το Carabao Cup εκείνο τον μήνα, χάρη στο γκρουπ των ταλαντούχων νεαρών παικτών της που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή της κατάκτησης ενός τροπαίου.

Τα προβλήματα όμως των τραυματισμών και οι συνεχείς εναλλαγές της βασικής ενδεκάδας έκαναν αισθητή την παρουσία τους τις επόμενες εβδομάδες όταν οι Κόκκινοι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του FA Cup (17 Μαρτίου) και του Europa League (μέσα Απριλίου), ενώ είδαν και τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να ψαλιδίζονται με μόλις μία νίκη σε πέντε (5) αγώνες τον Απρίλιο.

Η συχνή εμφάνιση παικτών που επέστρεφαν από τραυματισμούς για να υποτροπιάσουν και πάλι, κάτι που συνέβη στους Alexander- Arnold, Salah, Szoboszlai, Jota και Jones ήταν ανησυχητική.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής, ο Richard Hughes ελπίζει να δει αυτό το αρνητικό ρεκόρ των τραυματισμών να βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια και έχει μελετήσει προσεκτικά τα σχέδια των Arne Slot και Ruben Peeters, τους οποίους συντροφεύουν οι Sipke Hulshoff (πρώτος βοηθός προπονητής), Fabian Otte (πρώτος προπονητής τερματοφυλάκων) και Aaron Briggs (προπονητής ελίτ ανάπτυξης).

Κάποια από τα σχέδια τους στον χλοοτάπητα του προπονητικού κέντρου έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή καθώς μια νέα εποχή χωρίς τον Jurgen Klopp και την τεχνική του ομάδα ξεκινά.

Οι Andreas Kornmayer, ο εδώ και χρόνια επικεφαλής του τμήματος φυσικής κατάστασης και ο Andreas Schlumberger που εργάστηκε στο τμήμα απόδοσης και αποκατάστασης αποχώρησαν επίσης και τους ρόλους τους ανέλαβε ο Peeters.

Η περιοδοποίηση αναμένεται να είναι το κλειδί της φετινής προετοιμασίας, με τόσους παίκτες να επιστρέφουν αργότερα από ότι συνήθως μετά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες των χωρών τους για το Euro 24 και το Copa America.

Οι τρεις Ολλανδοί, Virgil Van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, οι δύο Άγγλοι, Alexander- Arnold, Joe Gomez, ο Nunez της Ουρουγουάης και ο Alexis Mac Allister της Αργεντινής θα επιστρέψουν αρκετά αργότερα, αφού οι ομάδες τους έφτασαν ως τους Ημιτελικούς στη Γερμανία και στις H.Π.Α οπότε θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα για να ξεκουραστούν μαζί με τις οικογένειες τους, πριν να αναλάβουν και πάλι τα καθήκοντα τους με τα μάτια στραμμένα στη νέα σαιζόν.

Είναι πολύ σημαντικός για τους Κόκκινους ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστούν εκείνους τους παίκτες που θα επιστρέψουν λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στην Premier League. Και οι άλλες ομάδες όπως οι Manchester City, Arsenal και Aston Villa (η περσινή τετράδα) αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται μπροστά σε αυτήν την πορεία γιατί οι managers τους παραμένουν οι ίδιοι οπότε οι παίκτες τους γνωρίζουν ήδη το στυλ παιχνιδιού.

Ο νέος head coach Slot επιμένει πως δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη Liverpool αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να εφαρμόσει τις ιδέες του και να καθιερώσει τη νέα ταυτότητα της ομάδας. Η επάνοδος της φυσικής κατάστασης των παικτών είναι κάτι που θα απαιτήσει χρόνο, ιδίως μετά την καταπόνηση και τον φόρτο από τα τουρνουά των Εθνικών τους ομάδων αλλά ο νέος τρόπος δουλειάς μπορεί να προσθέσει επιπλέον άγχος στους παίκτες που θα επιστρέψουν τελευταίοι.

Συνεχίζεται…

Peeters: Ο άνθρωπος-κλειδί στα σχέδια των Reds για την αποφυγή τραυματισμών

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com