Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 4ο)

Η «ανατομία» του Nunez: Από την Liverpool στην Ουρουγουάη (Μέρος 4ο)

Οι οπαδοί των Κόκκινων φώναζαν συχνά το όνομα του Darwin Nunez στο Anfield, αναγνωρίζοντας τις ακούραστες προσπάθειες του και μέχρι τα τελευταία στάδια της προηγούμενης σαιζόν, ο παίκτης είχε αρχίσει να δείχνει ο δυνατός γεμάτος δράση επιθετικός, που δικαιολογούσε το μεγάλο ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του.

Είναι όμως τα τελειώματα του, όπως λένε οι περισσότεροι που συνεχίζουν να του δημιουργούν προβλήματα.

4.Η φυσική κατάσταση και η ικανότητα στον αέρα.

Όταν ο Nunez κουλούριασε το σώμα του και τινάχθηκε για να συναντήσει τη σέντρα του Alexis Mac Allister στο τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις εναντίον της Nottingham Forest τον Μάρτιο, όλα έδειχναν απόλυτα φυσικά. Η δομή του σώματος του στα 187 εκατοστά ύψους δείχνει πως ο Νοτιαμερικανός θα μπορούσε να κυριαρχήσει στον αέρα.

Όταν έφτασε μάλιστα από την Benfica το καλοκαίρι του 2022 η ικανότητα του στον αέρα είχε αναφερθεί ως ένα από τα δυνατά του σημεία. Και όμως, το τέρμα που πέτυχε στο City Ground ήταν μόλις το 6ο που πέτυχε με το κεφάλι του, φορώντας την Κόκκινη φανέλα. Στο ντεμπούτο του είχε πετύχει επίσης ένα στον αγώνα του Community Shield 2022-23. Γενικά όμως τέτοιου είδους τέρματα σπανίζουν.

Την προηγούμενη σαιζόν είχε 21 προσπάθειες με κεφαλιά, αν εξαιρέσουμε αυτές που μπλοκαρίστηκαν, στην Premier League. Μόνο τέσσερις(4) από αυτές βρήκαν τον στόχο, συμπεριλαμβανομένων των τερμάτων του εναντίον της Burnley τον Φεβρουάριο και της Forest τρεις εβδομάδες αργότερα. Το αντίστοιχο ποσοστό στέκεται στο 19%.

Το ρεκόρ αυτό είναι πιο φτωχό σε σχέση με το αντίστοιχο της σαιζόν 2022-23 όταν και πέτυχε πάλι 6 τέρματα αλλά σε 14 προσπάθειες (ποσοστό 43%).

Έχοντας στην ομάδα τους Trent Alexander- Arnold, Andy Robertson και Mac Allister, δηλαδή μια ποιοτική γραμμή ‘τροφοδοσίας’ θα περίμενε κανείς εξαιρετικές ‘παραδόσεις’ της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν το είδαμε αυτό πέρυσι.

Την περασμένη σαιζόν στην Premier League, η Liverpool ολοκλήρωσε 80 σέντρες (και στημένες φάσεις) στην μικρή περιοχή, κάτω από τις αντίστοιχες 85 της σαιζόν 2022-23. Η πτώση δεν είναι μεγάλη συγκρινόμενη με τις 93 της σαιζόν 2019-20 και τις 92 της σαιζόν 2021-22 αλλά ο αριθμός τους κατά μέσο όρο στο 90λεπτο έχει μειωθεί επίσης. Ακόμα και τη σαιζόν 2020-21 η Liverpool τα πήγαινε καλύτερα στον αντίστοιχο τομέα με 82 σέντρες.

Ας δούμε τον αντίστοιχο πίνακα:

Ενδεχομένως η αλλαγή θέσης του Alexander- Arnold να επηρέασε αρνητικά τους Κόκκινους σε αυτόν τον τομέα. Οι επτά (7) προσπάθειες του κατά μέσο όρο στα 90 λεπτά την προηγούμενη σαιζόν, ήταν το χαμηλότερο ρεκόρ του από τη σαιζόν 2017-18, δηλαδή τη χρονιά που καθιέρωσε τον εαυτό του ως αμυντικό στα δεξιά της άμυνας της Liverpool.

Ο Nunez μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να τρομοκρατήσει τους αντίπαλους αμυντικούς είτε με τη δύναμη το είτε με το τρέξιμο του αλλά δεν απέδειξε ως τώρα πως αποτελεί εκείνον τον αξιόπιστο επιθετικό που ψάχνουν οι συμπαίκτες του.

Την προηγούμενη σαιζόν κέρδισε μόνο το 38.2% των εναέριων μονομαχιών του (34 στις 89). Και από την αρχή της σαιζόν 2019-20 με τις Almeria -η πρώτη του Ευρωπαϊκή ομάδα, την Benfica αλλά και τη Liverpool δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το ποσοστό του 43.5% που είναι το καλύτερο του.

Συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com