Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η UEFA στέρησε τελικά το 4ο γκολ στο Euro από το Gody Gakpo

Η UEFA στέρησε τελικά το 4ο γκολ στο Euro από το Gody Gakpo

Ο επιθετικός της Liverpool Gody Gakpo νόμιζε ότι πέτυχε το τέταρτο γκολ του στο Euro 2024 απέναντι στην Τουρκία, αλλά του το αφαίρεσε η UEFA.

Η ομάδα του Ronald Koeman γύρισε το παιχνίδι και πήρε τελικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024 χάρη στον Stefan De Vrij και ένα αυτογκόλ του Mert Muldur, στο οποίο ο Gakpo έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οι Ολλανδοί έμειναν άναυδοι στο ημίχρονο, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την κεφαλιά του Samet Akaydin στο πίσω δοκάρι.

Η ομάδα του Vincenzo Montella έχει δικαιώσει τον τίτλο του «σκοτεινού αλόγου» κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αφού έχει προχωρήσει στη διοργάνωση με καταιγιστικό ρυθμό. Το αστέρι της Real Madrid, ο Arda Guler, ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν από την ομάδα, καθώς προχώρησε μέσω του ομίλου F, που αποτελούνταν από την Πορτογαλία, τη Γεωργία και την Τσεχία, πριν νικήσει την Αυστρία στη φάση των 16.

Το δίδυμο Virgil van Dijk και Gakpo της Liverpool θα στρέψει τώρα την προσοχή του στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Αγγλία, όπου θα αναμετρηθούν με τους συμπαίκτες τους στο σύλλογο Trent Alexander-Arnold και Joe Gomez, αν παίξουν φυσικά.

Ο Gakpo ήταν σε εξαιρετική φόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά για λογαριασμό του Koeman, σκοράροντας τρεις φορές και του στερήθηκε ένα τέταρτο – το οποίο θα τον καθιστούσε τον απόλυτο πρώτο σκόρερ.

Παρά το γεγονός ότι ο επιθετικός της Liverpool πανηγύρισε έντονα την ανατροπή του σκορ μαζί με τους συμπαίκτες του, η UEFA αποφάσισε ότι το γκολ θα θεωρηθεί αυτογκόλ της Τουρκίας. Στην ιστοσελίδα στο live blog της, έγραψε:
«Η Ολλανδία το γύρισε! Οι «Οράνιε» αξιοποιούν τη δυναμική τους, με τον Dumfries να φεύγει με χαμηλή μπαλιά μέσα από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Gakpo και ο Mert Müldür και οι δύο δείχνουν να κάνουν τη ζωτικής σημασίας επαφή με τη μπάλα, με την τελική επαφή να έρχεται από τον αμυντικό της Τουρκίας».

Ο Gary Neville είπε: «Gakpo. Υπήρχαν στιγμές για τη Liverpool, όπου αναρωτιόσουν… έπαιζε πιο βαθιά ή πιο κεντρικά και πήγα να δω τον Ruud van Nistelrooy πριν από 12 με 18 μήνες και είπε ότι ο Gakpo είναι σίγουρα ένας αριστερός επιθετικός – αυτό αποδείχθηκε σε αυτό το τουρνουά. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό τρέξιμο στο πίσω δοκάρι».

Η UEFA στέρησε τελικά το 4ο γκολ στο Euro από το Gody Gakpo

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com