Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων (Μέρος 2ο)

Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων (Μέρος 2ο)

Οι προηγούμενες ομάδες του Arne Slot, οι AZ Alkmaar και Feyenoord θεωρούνταν οι καλύτερες στην Eredivisie από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά κάποιες φορές αντιμετώπιζαν και αυτές περιόδους κρίσης λόγω τραυματισμών. Οι μυϊκοί τραυματισμοί ήταν σπάνιοι στην AZ και η Ολλανδική ομάδα είχε αποκτήσει τη φήμη πως οι παίκτες της μπορούσαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με πλήρη ταχύτητα ακόμα και στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα.

Όταν ο Slot έφτασε στη Feyenoord το καλοκαίρι του 2021, η Ολλανδική ομάδα βρισκόταν εν μέσω δραστικών αλλαγών με την καθοδήγηση της Συμβουλευτικής σε θέματα Στρατηγικής ομάδας Sportsology.

Ξεκινώντας λοιπόν από τον συγχρονισμό των τμημάτων τους άρχισαν στη συνέχεια να αναπτύσσουν τρόπους ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των παικτών τους, με τον Matt Wade- επικεφαλής αθλητικής στρατηγικής, να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η Ιατρική ομάδα αλλά και αυτή της απόδοσης υιοθέτησαν μια βιοψυχολογική προσέγγιση όσο αφορά την φυσική κατάσταση των παικτών.

Χρησιμοποιήθηκαν προπονητικά γιλέκα τα οποία παρείχαν χιλιάδες πληροφορίες δεδομένων για τη φυσική κατάσταση, αφού δίνονταν πρώτα οδηγίες στον παίκτη για το επίπεδο έντασης στο οποίο θα έπρεπε να στοχεύει, ενώ ο Slot ενημερωνόταν διαρκώς τόσο για τους στόχους όσο και για την πρόοδο.

Ο Peeters ήταν επίσης ο ηγέτης ενός ‘προγράμματος DNA’ σύμφωνα με το οποίο, η ομάδα έπαιρνε από τους παίκτες δείγματα σάλιου, ιδρώτα ούρων και stools αρκετές φορές στη διάρκεια της σαιζόν, με σκοπό την απόκτηση περισσότερων πληροφοριών και συνεπώς την εξασφάλιση τη πιο γρήγορης φυσικής αποκατάστασης και τη μείωση του χρόνου αποθεραπείας των παικτών.

Αυτή η λεπτομερής διαχείριση είδε τη διαθεσιμότητα των παικτών της Feyenoord να αγγίζει το 90%, πολύ περισσότερο δηλαδή από ότι τις δύο πρώτες σαιζόν του Slot ως manager (ή Head Coach αν προτιμάτε).

Ο Slot δεν θα έχει τον πλήρη έλεγχο των προετοιμασιών της Liverpool αυτό το καλοκαίρι. Τα σχέδια όμως έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή πριν να ολοκληρωθεί η τελευταία σαιζόν του Klopp στο Anfield και η έρευνα τους για τον κατάλληλο διάδοχο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Από το επόμενο καλοκαίρι- υποθέτοντας ότι ο Slot θα βρίσκεται ακόμα στη θέση του, ο Ολλανδός τεχνικός θα συμμετέχει περισσότερο σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Στη Feyenoord έδινε οδηγίες στο επιτελείο του για το είδος των φιλικών προετοιμασίας που ήθελε και άφηνε την οργάνωση στα χέρια τους.

Οι αντίπαλοι στα φιλικά προετοιμασίας ήταν διαφορετικού επιπέδου, από χαμηλότερες κατηγορίες έως τις κορυφαίες στα πρωταθλήματα τους, σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για αυτόν που του επέτρεπε να δοκιμάζει διαφορετικές τακτικές καθώς προετοίμαζε την ομάδα του, με διαφορετικές προκλήσεις.

Στη Liverpool όμως, μια ομάδα με παγκόσμια απήχηση, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο είδος των αντιπάλων που θα πρέπει να επιλέξει και κυρίως ότι έχει να κάνει με τις tour προετοιμασίας, αφού αυτές στοχεύουν στη σύσφιξη σχέσεων με τους οπαδούς των Κόκκινων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και άρα αντιμετωπίζονται ως προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων της ομάδας.

Αυτό λοιπόν το καλοκαίρι ο Slot θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της Liverpool στην Premier League, δηλαδή τις Manchester United και Arsenal, καθώς και την Real Betis στο ταξίδι τους στις Η.Π.Α. O τελευταίος φιλικός αγώνας των Κόκκινων θα δοθεί στο Anfield εναντίον της Sevilla στις 11 Αυγούστου, έξι(6) μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα τους στην Premier League, εναντίον της Ipswich Town.

Συνεχίζεται…

Πως ο Arne Slot θα σχεδιάσει την προετοιμασία των Κόκκινων

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com