Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Gakpo είναι ο παίκτης της Ολλανδίας για το Euro. Μπορεί και της Liverpool; (Μέρος 1ο)

Ο Gakpo είναι ο παίκτης της Ολλανδίας για το Euro. Μπορεί και της Liverpool; (Μέρος 1ο)

Σε μια άλλη εποχή υπήρχε ένας άλλος Ολλανδός του οποίου το ταλέντο ξεχείλιζε όταν παίρνοντας τη μπάλα από τα άκρα, ‘έκοβε’ προς τα μέσα, δημιουργούσε χώρο για τον εαυτό του και εξαπέλυε πυραυλοκίνητα σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Οι παραπάνω κινήσεις αποτελούσαν την υπογραφή του Arjen Robben για χρόνια. Οι αντίπαλοι του γνώριζαν τι θα αντιμετώπιζαν. Όλοι γνωρίζαμε-δεν ήταν μυστικό και το μόνο που μπορούσαμε να ψιθυρίσουμε ήταν ένα ‘καλή τύχη’ στους αντιπάλους του, οι οποίοι όσο καλά προετοιμασμένοι κι αν ήταν, ο Robben είχε τον τρόπο για να διαψεύδει τις ελπίδες τους.

Ο Cody Gakpo παίζει στην αντίθετη πλευρά της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας αυτές τις ημέρες. Είναι ένας παίκτης που χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι, αλλά παίζει από τα αριστερά. Λατρεύει όμως και αυτός το διαγώνιο σουτ, να βρίσκει τη σωστή γωνία και να αφήνει την μπάλα από το πόδι του μετρώντας με λεπτομέρεια τη δύναμη και την ακρίβεια.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του, είναι να βρίσκει το όνομα του στην κορυφή των σκόρερς του Euro 24 έως τώρα. Δεν είναι μόνος του εκεί. Μαζί του βρίσκονται οι Jamal Musiala της Γερμανίας, ο Ivan Schranz της Σλοβακίας και ο Georges Mikautadze της Γεωργίας, αν και οι δύο τελευταίοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν αφού οι Εθνικές ομάδες των χωρών τους αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Σε κανέναν όμως δεν δημιουργεί πια έκπληξη η πιθανότητα να κατακτήσει ο Gakpo το Χρυσό Παπούτσι.

Όλος αυτός ο ενθουσιασμός για την απόδοση του Gakpo δημιουργεί πάντως ερωτήματα σε εκείνους που θεωρούν πως ο Jurgen Klopp παρά την εμπειρία του, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον παίκτη με τον ίδιο τρόπο, αφού του έδινε έναν πιο κεντρικό ρόλο στην ομάδα των Κόκκινων, για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν πλήρως.

Και όχι μόνον αυτό.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν έδινε συχνά την ευκαιρία στον Gakpo να αγωνιστεί από την αρχή, αν και υπήρχε μάλλον ένας τεράστιος φάκελος στα αρχεία του σύμφωνα με τον οποίο, ο παίκτης, όχι μόνο στην Εθνική Ολλανδίας αλλά και στην PSV Eindhoven έδειχνε να διέπρεπε παίζοντας από τα άκρα.

Ο Ronald Koeman -o manager της Εθνικής Ολλανδίας δεν φάνηκε να διστάζει πάντως για το ποια πρέπει να είναι η πραγματική θέση του Gakpo.

«Για μένα η θέση του βρίσκεται στα αριστερά της επίθεσης, γιατί είναι πολύ επικίνδυνος όταν έρχεται αντιμέτωπος ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο δεξιό αμυντικό» είπε μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-0 εναντίον της Ρουμανίας.

«Είτε παίζοντας από τα άκρα είτε κόβοντας μέσα είναι γρήγορος και είναι δυνατός» συνέχισε. «Μπορεί να παίξει ως επιθετικός (στο κέντρο της επίθεσης) αλλά μας έδειξε πως είναι περισσότερο επικίνδυνος από τα αριστερά.».

Ο Koeman δεν δίστασε να εκθειάσει τον Gakpo, χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο σημαντικό παίκτη της ομάδας του στο Euro 24, αν και δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν για την ομάδα του γενικά ή απλώς ειδικά για αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο καθένας πάντως κατάλαβε το μήνυμα του Koeman όταν στη συνέχεια είπε πως ήλπιζε οι συμπαίκτες του Gakpo να μπορέσουν να βρουν κάποιο τρόπο «για να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο.».

Ακόμα κι αν αγνοήσει κανείς το εμφατικό του σουτ για το πρώτο τέρμα της Ολλανδίας στο Μόναχο, δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο βοήθησε την ομάδα του να αυξήσει τη διαφορά εναντίον της Ρουμανίας, όταν ξεφεύγοντας από τον αμυντικό της Tottenham Radu Dragusin, είχε την απόλυτη διαύγεια πνεύματος δίπλα στο τέρμα, να σπρώξει τη μπάλα στον δρόμο του Donyell Malen, ο οποίος έκανε έτσι το 2-0.

Συνεχίζεται…

Ο Gakpo είναι ο παίκτης της Ολλανδίας για το Euro. Μπορεί και της Liverpool;

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com